Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz sieciowy

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam odtwarzacza sieciowego, który miałby następujące cechy:

- odtwarzał ISO DVD z pełnym menu,

- odtwarzał ISO BD z pełnym menu (nie musi odtwarzać BD 3D),

- miał możliwość skutecznej pracy z zewnętrznym NASem i najlepiej gdyby mógł pracować bez wewnętrznego dysku lub był bez wentylatora.

Czy coś takiego w ogóle istnieje?

Liczyłem mocno na premierę Popcorn Hour VTEN, ale on nie odtwarza menu z iso - to chyba cecha wszystkich nowych odtwarzarek ze względu na zabezpieczenia prawne.

https://www.audiostereo.pl/topic/119677-odtwarzacz-sieciowy/

Wszystko mający i wszystko obsługujący, można podłączyć dysk przez USB jak i po SATA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie sądzę, żeby Himedia Q 5 odtwarzała pełne menu z ISO a tak to rzeczywiście sprzęcik godny polecania ja mam Q3 i jest super czyta chyba wszystko co jest dostępne na rynku współpracuje z Nasa, Sata, fat 32.

Szukam odtwarzacza sieciowego, który miałby następujące cechy:

- odtwarzał ISO DVD z pełnym menu,

- odtwarzał ISO BD z pełnym menu (nie musi odtwarzać BD 3D),

- miał możliwość skutecznej pracy z zewnętrznym NASem i najlepiej gdyby mógł pracować bez wewnętrznego dysku lub był bez wentylatora.

Czy coś takiego w ogóle istnieje?

Liczyłem mocno na premierę Popcorn Hour VTEN, ale on nie odtwarza menu z iso - to chyba cecha wszystkich nowych odtwarzarek ze względu na zabezpieczenia prawne.

mam starego już teraz popcorna a200 za grosze obecnie (obudowa tylko zmieniona na metalową, pasywną), i wszystko to chula bez problemu - PEŁNE MENU BD, wwłącznie z javą, praca w sieci czy to po z windows czy sambą lub ftp z NAS D-linka bez najmniejszych problemódzwięk hd jaki tylko znajdziesz na płytach - pisze to nie dlatego żeby Ci polecić ten odtwarzacz tylko żeby uświadomić że Twoje wymagania spełni obecnie każdy markowy plaeyer

mam starego już teraz popcorna a200 za grosze obecnie (obudowa tylko zmieniona na metalową, pasywną), i wszystko to chula bez problemu - PEŁNE MENU BD, wwłącznie z javą, praca w sieci czy to po z windows czy sambą lub ftp z NAS D-linka bez najmniejszych problemódzwięk hd jaki tylko znajdziesz na płytach - pisze to nie dlatego żeby Ci polecić ten odtwarzacz tylko żeby uświadomić że Twoje wymagania spełni obecnie każdy markowy plaeyer

Dzięki. Tu jest trochę problem w tym, że każdy NOWY markowy player już tych wymogów nie spełni, bo nowe playery, ze względu na ograniczenia prawne nie wyświetlają pełnego menu BR, tylko wersję lite. Mają za to lepsze procesory, co przekłada się na jakość obrazu i mają odtwarzanie 3D.

Jest to więc trochę wybór między pełną funkcjonalością menu (starsze playery) i zaawansowaniem technologicznym nowszych playerów.

Ja to bym jeszcze chciał, aby taka odtwarzarka miała tego typu soft do katalogowania filmów (plików iso), aby można było odtwarzać to samo repozytorium plikowe na odtwarzarce i na komputerze MAC. Wygląda na to, że jedynie tylko Zappiti 4k będzie miał taką funkcjonalność - po uruchomieniu softu Media Center dla MACa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.