Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Maestro S a TNA Century w Niemczech

jackwo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na poczatku sie przywitam, bo jestem tu nowy.

Szukam kolumn podlogowych do salonu (ok. 30m2).

Myslalem o Tonsil Maestro II 180 lub Maestro S. Przypadkiem natrafilem na artykuły na niemieckich stronach o kolumnach TNA Century 7.1, ktore wygladaja IDENTYCZNIE z Tonsilami Maestro S. Sa bardzo zle opisywane na stronach zajmujacych sie tematami Audio, kilka lat temu grasowaly podobno grupy naciagaczy sprzedajace je prosto z samochodow.

Mialo to co prawda miejsce w latach 2005-2007, ale zdziwil mnie ich widok.

Wiecie, czy maja cos wspolnego z obecnie produkowanymi Tonsilami?

Pozdrawiam

jackwo

Nie chcę wprowadzać w błąd ale wydaje mi się że to są te same kolumny , nie wiem czemu tonsil sprzedaje się pod inną marką na zachodzie czyżby aż tak się wstydził ? miałem dość długi czas Tonsil Maestro II 180 i fajnie to grało byłem nawet zadowolony do momentu zmiany na dali concept 6, po 20 min słuchania moich testowych kawałków tonsile trafiły na sprzedaż z miejsca. Nie wiem ile chcesz na te kolumny przeznaczyć ale jeżeli mało i interesują cię kolumny młode nie jakieś trupy z lat 90 lub starsze to próbuj. U mnie grały w 20 m2 i zdecydowanie dusiły się.Na pewno lepiej powinny się sprawdzić w 30 m2

nie wiem czemu tonsil sprzedaje się pod inną marką na zachodzie

Być może ze względu na znaczenie słowa "tonsil" po angielsku.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Tonsil to się nawet na start nie nadaje. Piszę to jako były posiadacz maestro ii180. Poszukaj najniższych serii od bardziej uznanych producentów.

to też jest dobra rada dobrze jak by autor wątku określił swój budżet , czy interesują go kolumny nowe czy używane jak używane to czy w miarę młode czy nie przeszkadzają mu stare skrzynki itp itd

I tak lepiej, niż "fart".

a są kolumny "fart"?

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.