Skocz do zawartości
IGNORED

DAC dający przyjemnosć ze słuchania. < 2 Kzł.

Kamil Ełk

Rekomendowane odpowiedzi

A ja czekam cierpliwie na opinie Kamila odnośnie V-90 dac-a.

Jaki dac oprócz musical fidelity oferuje takie gęste/dosadne/barwne/ciepłe granie głównie wokalem?

Sprawdz jesli mozesz tego Beresforda Bushmastera 2 - moglbys sie zdziwic :)

Beresford chyba nie ma wejścia USB , czy się mylę?

Konwerter np. od Nostromo był by potrzebny.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Beresford chyba nie ma wejścia USB , czy się mylę?

Konwerter np. od Nostromo był by potrzebny.

Tak, chyba zebys zainwestowal w Caimana 2 - tez Beresford. Podobno lepszy od Bushmastera no i ma USB...

Mozna go kupic bezposrednio od producenta tu w UK. z przesylka do Polski to pewnie kolo £270.

Nie wiem czy w Polsce mozna go gdzies przesluchac.

A ja czekam cierpliwie na opinie Kamila odnośnie V-90 dac-a.

Jaki dac oprócz musical fidelity oferuje takie gęste/dosadne/barwne/ciepłe granie głównie wokalem?

Porzuciłem szukanie daca, przynajmniej teraz. Na ten czas daje mi największą satysfakcję, przyjemność odtwarzacz philips-a dvp 9000s. Jest najbardziej zbliżony dzwiękiem do wcześniejszego marantza (spośród innych odtwarzaczy jakie miałem) a może właściwiej marantz zbliża się do niego bo philips jest jego rozwinięciem niemal w każdej cesze dzwięku a najbardziej barwą i detalicznością przy zachowaniu podobnej faktury.Philips nie jest tak precyzyjny, dynamiczny i poukładany przestrzennie jak arcam 23t, ale to najdziwniejsze że z philipsa jest przy tym więcej dzwięków niżeli z precyzyjnego arcama a to dość paradoksalne. Udane porównanie było by do kolorów w obrazie bo łatwiej zauważyć, rozróżnić różnokolorowe wywijasy od stonowanych podobną barwą plam podobnie dzieje się tutaj z dzwiękiem, instrumenty przez swoją różnobarwność łatwiej się kontrastują, wydzielają z tła. Jeżli miałbym myśleć o dacu to najbliżej MF A3.24 ponieważ jak wynika z opinii (o philipsie) troy-a którą się pokierowałem przy kupnie philipsa, ten dac jest bardzo do niego zbliżony a to już oznacza bezpieczny znany kierunek.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu masz cos fajnego, i po targach (koniecznie) pewnie mieszczacego sie w budzecie.

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Ukryta Zawartość

tu masz cos fajnego, i po targach (koniecznie) pewnie mieszczacego sie w budzecie.

Tak się składa , że to jest moje ogloszenie :)

Jak kolega zainteresowany to zapraszam na PW

Ukryta Zawartość

Tak się składa , że to jest moje ogloszenie :)

Jak kolega zainteresowany to zapraszam na PW

ja akurat tez mam tego daca, tylko w innym kolorze, jestem zadowolony, wiec go polecilem.

powodzenia w sprzedazy.

A kumpel odesłał tego daca po zakupie.

Mówił, że nie grał jak na cenę, ale był nowy.

I słyszałem że ma słabe wejście USB z jakimiś problemami. Ale to na 100% nie potwierdzam.

Jak ktoś będzie zainteresowany to mogę zadzwonić do niego i zapytać o co chodzi z tym daciem

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

A kumpel odesłał tego daca po zakupie.

Mówił, że nie grał jak na cenę, ale był nowy.

I słyszałem że ma słabe wejście USB z jakimiś problemami. Ale to na 100% nie potwierdzam.

Jak ktoś będzie zainteresowany to mogę zadzwonić do niego i zapytać o co chodzi z tym daciem

uzywam tego wejscia usb z terminalem z daphile i zadnych problemow nie zauwazylem. przez to wejscie idzie pelna obsluga plikow do 5,6 dsd wlacznie. spytaj sie kolegi o co chodzio z tym dac, bo u mnie spisuje sie nad wyraz dobrze.

a cena, jesli mozna tak powiedziec, jest smieszna w porownaniu z innymi sprzetami.

Akurat usb w tym dac'u jest bdb , może nawet lepsze niż coax. Jeśli były problemy to ciekawe w jakim połączeniu ?!

Co do brzmienia to wg mnie lepsze od Mdac czy Matrix X-sabre.

Akurat usb w tym dac'u jest bdb , może nawet lepsze niż coax. Jeśli były problemy to ciekawe w jakim połączeniu ?!

Co do brzmienia to wg mnie lepsze od Mdac czy Matrix X-sabre.

Nie słuchałem tego daca, ale sam używam M-daca i jestem ciekawy czy rzeczywiście lepiej gra ;) bo takie opinie z d*** wziete, to można na tym forum często przeczytać. Fajnie by było, gdyby użytkownicy pisali takie opinie po rzeczywistym porównaniu sprzętów, a nie "bo tak mi się wydaje" ;)

Problemy z usb Teac ud501 występowały podobno na windows.

Tu miał ktoś miał taki problem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie słuchałem tego daca, ale sam używam M-daca i jestem ciekawy czy rzeczywiście lepiej gra ;) bo takie opinie z d*** wziete, to można na tym forum często przeczytać. Fajnie by było, gdyby użytkownicy pisali takie opinie po rzeczywistym porównaniu sprzętów, a nie "bo tak mi się wydaje" ;)

Nie z d*** wzięte bo akurat te które wymieniłem miałem u siebie w systemie . Rzeczywiście nie w bezpośrednim porównaniu ale doskonale ich sygnaturę dźwięku pamiętam . Mdac to świetne urządzenie i do dziś trochę tęsknie za setupem z końcówką P-AM i Amstafamfi Mini

Problemy z usb Teac ud501 występowały podobno na windows.

Tu miał ktoś miał taki problem.

Ukryta Zawartość

dobrze, ze nie uzywam windy, to nic o tych problemach nie wiem. z ciekawosci kiedys zepne to z windowsem i zobacze jak jest na moim sprzecie

Ukryta Zawartość

U mnie windows 8.1 + Jplay , Foobar = zero problemu

czyli jak zwykle,. ktos gdzies cos slyszal, nie wie dokladnie co, ale powtarza ....

QAT RS 3 ,mam to urządzenie,jakość na poziomie CD za 20 000 zł a kosztuje 5 700zł ,gęsty analogowy dźwięk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.