Skocz do zawartości
IGNORED

Rower z dopalaczem :)

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

czy masz odpowiednio dużą przerzutkę.

czy cokolwiek innego...

Trybik z jednym ząbkiem z tyłu ;)

Jak chcesz szybciej to DIY, bo przepisowo to tylko 250W w EU.

W sumie to chore bo dopuszcza się do ruchu bez uprawnień motorowery o pojemności 50cm sześciennych z których możemy legalnie uzyskać 4400W i trochę więcej!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 9 miesięcy później...

No i temat umarł śmiercią naturalną :)

Dziś pozwoliłem sobie po roku 0 aktywności fizycznej ruszyć rower, było fajnie ale w domu myślałem że zdechnę, kurde nigdy więcej takiego zastoju, czas się wziąć za siebie.

Inna sprawa że po rowerku teraz słuchanie zarąbiste!

p.s. kupił sobie ktoś w końcu taki rowerek wspomagany prądem, na takie pierwsze wiosenne rozruchy byłyby jak znalazł!

Pieprzysz Modrzew kolego bez sensu, polecam jeszcze raz przeczytać ten wątek w całości od początku do końca zrozumieć ideę! Równie dobrze mógłbyś polecić walec! prędkość w porywach podobna do roweru :)))

No właśnie więcej sensu a nie wpisywanie z doskoku bo akurat temat wylądował na górze listy.

Te tematy znacznie niżej też są bardzo ważne, napisz tam coś na czym się świetnie znasz, wszyscy chętnie poczytają i nie będziesz musiał czytać takich jak to określiłeś nerwów :)

a po co rower elektryczny? pary w nogach brak czy jak? jak brak to lepszy skuter.

A ten wpis ci nie przeszkadzał?

No właśnie więcej sensu a nie wpisywanie z doskoku bo akurat temat wylądował na górze listy.

Te tematy znacznie niżej też są bardzo ważne

Babci swojej poleć tematy.

Rower elektryczny jest dobry dla osoby, ktora nie jezdzi na rowerze regularnie. Jezeli nie jezdzimy na rowerze to po co go kupowac, szczególnie za takie pieniadze. Jezeli ktos jezdzi czesciej (kilka razy w tygodniu) to jest w stanie dojsc do takiej formy, ktora pozwoli na podobne osiagi do tanich rowerow elektrycznych. Przez 3/4 roku jezdze rowerem do pracy. Moim ulubionym zajeciem jest wyprzedzanie rowerow elektrycznych pod gorke.

Skutera nie wniesiesz na piętro. Skuterem nie wolno Ci jeździć np. po ścieżkach rowerowych. Do skutera musisz targać kask.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Bzdury wypisujecie.

Rower elektryczny jest po to żeby dłużej mozna jechać i mniej sie zmeczyc i nie wpadac na przykład do pracy jak koń po westernie.

Ostatnio zorbiła sie afera bo jakaś triatlonistka miała silnik wspomagajacy wbudowany w rowerze przełajowym na zawodach. Jej też napiszecie, że silnik jest dla ludzi starych albo takich co jeżdza sporadycznie?

ignorowani: jaro_747; ayran

Rower elektryczny jest dobry dla osoby, ktora nie jezdzi na rowerze regularnie. Jezeli nie jezdzimy na rowerze to po co go kupowac, szczególnie za takie pieniadze. Jezeli ktos jezdzi czesciej (kilka razy w tygodniu) to jest w stanie dojsc do takiej formy, ktora pozwoli na podobne osiagi do tanich rowerow elektrycznych. Przez 3/4 roku jezdze rowerem do pracy. Moim ulubionym zajeciem jest wyprzedzanie rowerow elektrycznych pod gorke.

Tak jak pisałem różne są rozrywki ja rok temu lubiłem biegnąc wyprzedzać jadące obok ścieżką rowerową rowery; na dystansie 500 metrów nie było to aż tak trudne :)

Swego czasu jeździłem 12 km do pracy rowerem i byłem 8 minut szybciej niż autobus pospieszny jeżdżący tą samą trasą. Do ostatniej pracy miałem 17 km i już mnie to zniechęcało właśnie z tego powodu że czlowiek przyjeżdżał upocony do pracy. Była możliwość wykompania się w pracy ale to za duzo dla zaspanego czowieka chodzacego o drugiej w nocy spać :) Myślę że na takie dłuższe trasy właśnie do codziennego dojeżdżania jest to jakiś rozsądny kompromis, no i to wyprzedzanie samochodów też trochę rajcuje ;)

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

najnowsze zadania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rower w cenie samochodu.

szukam sensownych zamienników.

Ukryta Zawartość

To że drogie to nie znaczy że dobrze zaprojektowane!

Przesunięcie bardzo wysoko środka ciężkości w rowerze który ma jeździć po hopkach, górkach i dolinkach!!!

Cięzko to widzę;no i napęd tylko na tylne koło??? Gdzie idealny rozkład mocy przód tył jak np. w takim analogicznym spalinowym Infinity?

Ze środkiem ciężkości zawsze będzie problem. Przy tym skoku zawieszenia musi być zapewniony odpowiedni prześwit pomiędzy pedałami a ziemią. W przeciwnym wypadku jak się na zjeździe złożysz mocno, w dobrze wyprofilowanym zakręcie, to siła odśrodkowa wciśnie zawieszenie minus 12cm, nie licząc ugięć na dziury, i może się okazać się że wadzisz pedałami o ziemię.

Taki dobry full elektryczny to by była zabawa w górach :) Ojj :))) Może Giant w to mocniej wejdzie, bo na razie za dobrego e-fulla trzeba zapłacić ze 20k. Widziałem że Cube robi ładne. Ale czy dobre? Tak średnio w to wierzę. 12k za niezłego fulla to już by była cena do przełknięcia dla mnie.

• 3 tygodnie później...

Ze środkiem ciężkości zawsze będzie problem. Przy tym skoku zawieszenia musi być zapewniony odpowiedni prześwit pomiędzy pedałami a ziemią. W przeciwnym wypadku jak się na zjeździe złożysz mocno, w dobrze wyprofilowanym zakręcie, to siła odśrodkowa wciśnie zawieszenie minus 12cm, nie licząc ugięć na dziury, i może się okazać się że wadzisz pedałami o ziemię.

Taki dobry full elektryczny to by była zabawa w górach :) Ojj :))) Może Giant w to mocniej wejdzie, bo na razie za dobrego e-fulla trzeba zapłacić ze 20k. Widziałem że Cube robi ładne. Ale czy dobre? Tak średnio w to wierzę. 12k za niezłego fulla to już by była cena do przełknięcia dla mnie.

Może accu ciągnąć w ciągnionej jednokołowej przyczepce zapiętej na kardanie?

Środek ciężkości nie jest aż takim ogromnym problemem, o ile rama ma odpowiednią sztywność. Faktycznie, jeżeli akumulatory umieści się na bagażniku, który pełza na boki i rama jest też od klasycznego roweru, wtedy rower może się wić, a nawet wpaść w niebezpieczne wibracje, które ciężko opanować. Kolega kiedyś sobie dorobił taki bagażnik do fulla na wyprawę i umieścił go zbyt wysoko. Pomimo dużego doświadczenia jako rowerzysta, ciężko mu się na tym jechało :) Też próbowałem i przypominało to jazdę na dzikim, nieokrzesanym wężu.

Wygląda to to jak ruski czołg i jakby mogło być 2x lżejsze. Myślę że technologia ram stoi dzisiaj na wyższym poziomie. W dodatku o te kanty można sobie zrobić krzywdę, motocykle nawet nie mają takich kantów. Takie coś, to by było super i ładne:

Ukryta Zawartość

niestety cenka 22k :((

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Może taka maszyna?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może taka maszyna?

Ukryta Zawartość

Gdzie to ma silnik? Nie napisali nawet nic o silniku i o akumulatorze. I ten bidon z baterią ma tak dotykać o ramę, o rurę podsiodłową?

Tutaj mają prawdziwy wybór e-bików, chyba ze 100 modeli, niektóre zacne...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.