Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt do monitorów Adam a7x

pogromca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,potrzebuje interkonekt do monitorów studyjnych Adam a7x i interface Focusrite Saffire pro24dsp.

Najlepiej xlr - cinch.Może być tez tylko xlr

Długość minimalna ok 2x1,5m

Cena 500-800zł.

Co możecie polecić ?

Jeszcze pytanie czy ma sens xlr jeżeli w interfejsie mam tylko wyjście na dużego jacka,a w monitorach xlr i cinch

Najlepiej duży jack stereo na każdy kanał z drugiej strony zaś xlr. W studiach nie zawracają sobie głowy kablami za 800zł. Można Canare. Gram na podobym sprzęcie. Koledzy też.

Jeśli dobrze rozumiem ideę tego urządzenia, to może ono pracować zarówno z sygnałami symetrycznymi jak i niesymetrycznymi. W tym drugim przypadku korzysta się z jednego wejścia jack i jednego wyjścia jack, a można też puścić jeden kanał symetrycznie na jedną wybraną parę wejście/wyjście, a drugi kanał symetrycznie na drugą parę. To się wydaje być optymalnym rozwiązaniem, a kable najlepiej mieć TRS/XLR parę do połączenia z monitorami. Polecam zamówić na żądaną długość i z wybranymi wtykami Ear Stream

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Wtyki po każdej stronie byłyby marki Amphenol z najwyższej linii produktowej ze złoconymi stykami.

Najlepiej duży jack stereo na każdy kanał z drugiej strony zaś xlr. W studiach nie zawracają sobie głowy kablami za 800zł. Można Canare. Gram na podobym sprzęcie. Koledzy też.

Mój szwagier też gra, jako akordeonista sesyjny i na koncertach z pewną znaną polską piosenkarką, i twierdzi, że kable mają wpływ na rezultat brzmieniowy, a w szanujących się studiach owszem, zawracają sobie głowę doborem kabli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Mój szwagier też gra, jako akordeonista sesyjny i na koncertach z pewną znaną polską piosenkarką, i twierdzi, że kable mają wpływ na rezultat brzmieniowy

Posiadasz w swojej ofercie kable? Pytam bo gdybym osobiście tym handlował to nie tylko mój szwagier ale cała moja rodzina by twierdziła że kable mają wpływ. I nie musieli by na niczym grać.

Witam,potrzebuje interkonekt do monitorów studyjnych Adam a7x i interface Focusrite Saffire pro24dsp.

Najlepiej xlr - cinch.Może być tez tylko xlr

Długość minimalna ok 2x1,5m

Cena 500-800zł.

Co możecie polecić ?

Potrzebujesz kabli TRS-XLR, a nie broń Boże RCA ! (i wybierz coś w cenie 4x niższej niż wymieniłeś, bo szkoda kasy, a jak chcesz lepszą jakość, lubisz brzmienie ADAM, to zbieraj na S2X)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.