Skocz do zawartości
IGNORED

Lime Ears LE3SW Słuchawki Custom IEM

Jacgues

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Jakieś 9 miesięcy temu zakupiłem sobie słuchawki na indywidualny zamówienie Custom IEM Lime Ears LE3SW.

Grają bardzo fajnie i ogólnie jestem z nich zadowolony, ale prawie w ogóle ich nie używam, gdyż większość życia spędzam w domu (praca zdalna), a na dworze rzadko słucham muzyki.

Używałem ich mało, bo średnio z 8 godzin miesięcznie.

Szkoda, żeby się marnowały... Tym bardziej, że kosztowały dość sporo (szczególnie jak na mój budżet) - ok. 2800 zł

Mają uniwersalny, elegancki wygląd - czarny kabel, czarne muszle, dodatkowe wstawki frontowe z egzotycznego drewna Cocobola.

Jest to model posiadający przełącznik między jasnym, ostrzejszym i naturalniejszym brzmieniem a cieplejszym, bardziej dobassowionym i muzykalnym.

Stan wizualny dobry, techniczny bez zarzutu. Są na gwarancji, w zestawie mam pokrowiec.

Problem w tym, że są to słuchawki robione konkretnie pod moją małżowinę, co sprawia pewną trudność w pozbyciu się ich...

Jak myślicie, jaka byłaby rozsądna cena ich sprzedaży?

Będzie ciężko sprzedać ... mało jest chętnych na High-Endowe douszne słuchawki.

Załóżmy, że używany sprzęt sprzedajemy za 66% ceny. Co jest normalne.

2800 * 66% = 1848

Niestety słuchawki trzeba przystosować do nowego ucha co kosztuje nowego nabywcę 700 zł.

1848 - 700 = 1148 zł

Za tyle można spróbować odsprzedać te słuchawki.

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wystaw na allegro aukcję z ceną minimalną 1148 i się dowiesz czy ktoś da więcej.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Kto to ma kupić w sumie za 1800 skoro nowe ma za 2800? Zapomnij. Jeśli nie trzeba by nic przerabiać to połowa ceny to jest max, czyli 1400zł. Jeśli koszt przeróbki wynosi 700zł to jest szansa sprzedać je za również 700zł bo finalnie klient będzie musiał i tak swoje 7 stówek do tego dołożyć. Pytanie czy ktoś będzie chciał się w to bawić skoro może sobie za niewiele więcej zamówić nowe.

Niestety takie słuchawki przy odsprzedaży to totalna wtopa ...

Jedyna szansa to wystawić je na allegro.

wystaw na ebayu, tam sie czasem znajduja wariaci chetni placic za uzywki 10% mniej niz za nowe.

osobiscie uwazam, ze sluchawki, a zwlaszcza douszne, to troche jak sprzet osobisty albo bielizna, w zyciu bym po kims tego nie kupil, bo to malo higieniczne.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.