Skocz do zawartości
IGNORED

dyskusje o dwoch drutach...

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Z GORY ZAZNACZAM ZE BANOWAC BEDE WSZYSTKICH CFANYCH GAPUF I INNE NIEDOROBIONE WYNALAZKI!!!

osoby o w.w prowieniencji prosze szukac pocieszenia w najblizszej poradni zdrowia. dobry lekarz potrafi czasem zdzialac cuda.

nikt tu nie bedzie wam leczyl kompleksow

pozostalych prosze o zachownaie tez jako takiej kultury

a wiec tak:

potrzebuje jeszcze dwoch kabli zasilajacych. pozostale kable sa tam gdzie powinny byc czyli w "o mnie". o uzupelneinie tego miejsca upraszam tez wiecznie wszytskich wstydliwych...

dla niewtajemniczonych oba phasty sa na lampach. tych mam sporoa baterie wiec tam mozna tez sporo zdzialac.

testuje obecnie anaconde helix alpha i totalnie mi tu nie pasuje. pod koncowka jeszcze jako tako ale nawet tam rozmiekcza bas. obecnie studiomaster jest pod listwa, anaconda jest do koncowki. python do pre a valhalla do zrodla.

w daczku siedzi tez czesc transportu cyfrowego. nie jest to najszczescliwsze rozwiazanie ale pliki traktowane sa po macoszemu.

potrzebyje kabla do koncowki i transportu. do transportu od biedy anaconda by sie nadala...

https://www.audiostereo.pl/topic/120033-dyskusje-o-dwoch-drutach/

Ja do tej pory w transporcie miałem na odsłuchach dedykowane to takiej elektroniki kable zasilające: Shunyata Anaconda VX, Helix VX, King Cobra V1i oraz Electraglide Epiphany. Rzeczywiście VX, Helix VX "pompują" bas, ale przy tym tracą trochę kontrolę, bas jest poluzowany, jest potężny, ale nie ma tego zakończenia. Natomiast King Cobra V1i to kompletnie inny kabel (przynajmniej u mnie), dość mocno zmienił w transporcie granie. Jest bardzo dużo powietrza, jeszcze większe hektary przestrzeni niż na VX / Helix VX, basu jest mniej, ale jakość jego jak dla mnie jest lepsza, jest bardziej zwarty, krótszy, bardzo szybki. Pewnym mankamentem jest to, że nie ma takiej docieplonej średnicy jak ma Helix VX, czy np. Helix Alpha. King Cobra jest bardziej neutralna. Sly30 jest chyba fanem Acrolinków tych topowych. Pewnie to fantastyczne kable, ale ich cena jest jak dla mnie poza zasięgiem. Trzeba by spróbować może Acro 6500/7500, może te kabele do transportu są warte sprawdzenia. Jak na razie to w konfiguracji opisanej w "o mnie" mam najlepsze połączenie kabli vs urządzenia.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

ciekaw jestem jaka jest duza roznica miedzy anaconda vx a pythonem vx?

kingcobre odpuszczam bo to juz kosmos finansowy. ale anaconde vx widzialm za 700 euro - python powinien byc okolo 500euro. to jak najbardzoej by mi pasowalo. bas jest mile widziany ale zeby sie nie wlokl...

epipiphany jest dla mnie za sztywny. nie zmiesci mi sie za szafke

duze roznice sa miedzy helix vx a zwyklym vx?

Pytona VX nie miałem, to trudno powiedzieć jak on zagra w stosunku do Anacondy VX. Natomiast Anaconda Helix VX w stosunku do zwykłej VX jest bardzej energetyczna, więcej powietrza i basu (w niektórych systemach może go być za dużo). VX jest dobry ale Helix VX na pewno jest lepszy ... zresztą i VX i Helix VX jest bardzo rzadko wystawiany do sprzedaży i są oba dość drogie.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Wile można wypożyczyć jedynie od producenta, to faktycznie może być kłopotliwe bo kabelki są robione pod zamówienie, ale stosunek ceny do jakości może wynagrodzić trudy. Faktycznie łatwiej jest z uznanymi markami życzę powodzenia w poszukiwaniach.

zawsze kupowałem kable znanych firm ale ostatnio pozwoliłem sobie na wynalazek....

docelowo miał być u mnie Acrolink 2080 EVO ale bidulek WILE za 800zł lepiej sie zaprezentował.....więc.....

....a przy tym zostało trochę grosiwa w kieszeni...

Widzisz Mateusz, teraz wybór jest tylko jeden;)

Masz szybki i rozdzielczy kabel ma wzmacniaczu wiec sugeruje jednak sprawdzić Anaconde Helix VX. Moze sie spodobać.

----------------------------------------------------

podpialem anaconde helix alpha do listwy i nie muli az tak bardzo jak sie spodziewalem. harmonix do pliniusa i valhalla do zrodla.

chetnie bym tego VXa kupil ale nigdzie nie ma. tak zaluje tej 2metrowej co byla ostatnio ...

Ja ze swojego doświadczenia, mogę napisać ze jak sie wepnie jedna lub dwie sieciowe Shunyaty to efekt jest taki jak czasami ludzie piszą - lekko poluzowany bas.

Sytuacja jednak sie diametralnie zmienia po podpieciu glosnikowych z tej samej serii.

Warto czasami jednak sprawdzać całe sety kabli od jednego producenta. Zreszta z Mitem i TA jest dokładnie to samo.

Miałem Pythony i Anadondy z serii CX. Dobre kable ale u mnie bas był poluzowany i przekaz choć muzykalny i barwny to trochę jakby zabrudzony. Z czasem po latach uświadomiłem sobie, że kable AC Shunyaty tak po prostu działają. Są systemy gdzie to się dobrze sprawdza. U mnie w finale nie sprawdziło się tzn np jak miałem Krella to było ok, ale w miarę jak miałem jeszcze lepsze i bardziej muzykalne, a jednocześnie bardziej rozdzielcze systemy, to było słychać wpływ tych kabli z ich cechami, nie zawsze pozytywnymi dla mojego systemu.

tak to z nimi jest

bede mial kingcobre wkrotce to porownam. ponoc gra "czysciej".

na giedzie jeden zawodnik ma 3 anacondy na sprzedaz... i jeszcze nowego studiomastera na sprzedaz.

Miałem Pythony i Anadondy z serii CX.

porownywales je do ztrona? duza roznica bo z tego co na audiogonie pisza to w ztronach juz tak sie bas nie wlecze

cos za cos...

na razie pozostaje przy pythonie cx. 80% anacondy za 50% ceny jak to mowia.

jakos bede musial z nim zyc :-)

ale ta king kobre musze pomacac z samej ciekawosci.

sluchaliscie upgrejdowaych furutechow alpha3?

Ja mam z jednej strony Acrolinka a z drugiej Neutrika a między nimi właśnie Oyaide i jest fajnie. Cena polskich dystrybutorów jest nie fajna.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Moje dokładnie jak Furutechy wyglądają

bawilem sie kiedys czyms co wygladalo jak furutech ale nawet nie gralo tak tanie fi11. chinczycy zrobili to z czegos co nie gra nawet jak schuko z biltemy

Cała seria Gran Finale to świetne kable.

byc moze - sek w tym ze ja nie wiem jak to gra. potrzebuje kabla w miare uniwersalnego z mozliwie szeroka scena ktory podkresli zakres wyzszego basu. tak jak by go ukonturuje. bo bas jest ale mi sie nie podoba. lubie jak warczy a nie wlecze sie mialem cos takiego jak zalozylem oyaide 079 na valhalle przy pliniuse a do listwy byl audioence E na oyaide 046.

probowales anacondy helix alpha do listwy?

Do listwy próbowałem Anaconda Alpha i u mnie Gargantua II na listwie zagrała lepiej. Mam niebawem pożyczyć od kumpla Helix Alpha do testów na listwie, to dam znać.

Bo to nie jest zły kabel, a jakby mu jeszcze wtyki lepsze założyć to pewnie możnaby z nim żyć ;)

Ja Arturowi na weekend zabieram Gargantue II i King Cobre i zobaczę jak ta trojka sie sprawdzi na wzmacniaczu. Potem moja Helix Alpha i Helix Vx powalczą u niego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.