Skocz do zawartości
IGNORED

Do specjalistów !

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie co to jest:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Połączenie: 777.sexfiles.nu(194.237.110.172): http(80)

Niby nic to nie robi - wykryłem przypadkowo, przeglądając dziennik aktywności Nortona, nic się nie wyświetla, normalnie ładuje się strona startowa i normalnie mogę korzystać z internetu, jednak w dzienniku aktywnosci jest zapisana mimo że nie wchodziłem na ten adres, zawsze zaraz po stronie startowej przy pierwszym kontakcie z przegladarką, potem już nie ma tego adresu.

Nawet tam wszedłem - na tej stronie prawie nic nie ma poza jakimś ciągiem literowym w lewym górnym rogu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/12019-do-specjalist%C3%B3w/

Przeskanowałeś system Spybotem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i AdAware

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odpal regedit i ctr+F

Ukryta Zawartość

jak znajdzie to usun klucze

Ukryta Zawartość

Szczegóły: Połączenie: 777.sexfiles.nu(194.237.110.172): http(80)

z Matrix(192.168.5.25): 3036

wysłano bajtów 207

odebrano bajtów 38556

czas trwania 2.156

Tak to wygląda dokładnie, fire-walla mam Nortonowskiego, w której opcji zablokować ten adres ?

mozna jeszcze zablokowac strone w przegladarce zanim nie znajdziesz badziewia w plikach

dla IE tools>internet optons>privacy>edit>wpisujesz adres

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i blokuj

Ukryta Zawartość

odpal regedit i ctr+F

Ukryta Zawartość

jak znajdzie to usun klucze

Kurcze, ja jestem laikiem informatycznym, prościej proszę :-)

Ukryta Zawartość

"mozna jeszcze zablokowac strone w przegladarce zanim nie znajdziesz badziewia w plikach

dla IE tools>internet optons>privacy>edit>wpisujesz adres i blokuj" - ok, to już zrobiłem, wpisać tylko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy też

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /777/help.asp

Norton antivir nic nie widzi :-( mam XP SP 1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mozna jeszcze zablokowac strone w przegladarce zanim nie znajdziesz badziewia w plikach

dla IE tools>internet optons>privacy>edit>wpisujesz adres i blokuj" - ok, to już zrobiłem, wpisać tylko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy też

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /777/help.asp

wystarczy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zyzio, guzia podał Ci bardzo dobry i sprawdzony sposób na walkę z komputerowym chamstwem, jednak czasem w bardziej złośliwych przypadkach w rejestrze znajduje się całkowicie odmienny adres z którym się łączysz (albo sam IP) a potem dostajesz przekierowanie na docelowy, jeśli nie znajdziesz nic, spróbuj przy odpalaniu IE na dole przyjrzeć się z czym się łączy i na tej podstawie przeszukać rejestr ponownie. Szukać po IP który wyświetlił Ci firewall (czyli 194.237.110.17) też warto.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

nie instaluj SP2! bedziesz mial jeszcze wiecej dziur. z tego co czytalem w niemieckiej prasie komputerowe jest to najgorszy patch jaki wyszedl (w jednym numerze PCwelt dali SP2, w nastepnym pisali, zeby czympredzej to badziewie wywali :).

pozdrawiam

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Moim zdaniem to trzeba mieszac zabezpieczenia, czasami powielac, wiec jak masz antyvirusa Symanteca to spraw sobie innego firewalla dodatkowo włacz systemowy z windowsów,

jak jestes laikiem to kup za 6 zeta aktualny dodatek Chip special z SP2 XP PL

W tym SP jest łopatologiczny nadzór nad bezpieczenstwem.

pamietaj o codziennej aktualizacji antyvirusa, firewalla i systemu

najlepiej ustaw autoupdate z czestotliwoscia sprawdzania 1dzień.

pamietam jak kiedys MKS wychodził raz w miesiącu :)

>nedj

SP2 ma sporo dziur ale nowych, na ktore jeszcze nie ma wirusow i patchy

dlatego wazne jest ciagle aktualizowanie, niestety to wyscig o czas z hackerami

a bez SP2 to do windowsa XP można wjechać ciężarówką TIR

-> guzia

pewnie masz racje z tym SP2, ale ja tylko zacytowalem, co wyczytalem. a jaki windows jest kazdy wie, dlatego ja powolutku przesiadam sie na linuksa. a tam wirusow juz nie ma :D

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Dzięki, na razie chyba to usunąłem, chociaż jak wpisze sexfiles.nu to jakaś wartość binarna jest nieusuwalna :-(, ale w dzienniku Nortona nic nie ma....

Poza tym Spy Ware Doctor wyjrył 3 infekcje, chyba też z tym związane....BILL GARTES na pohybel !!!!

ja kilka razy tez jakis badziew na necie zlapalem. niby go te programy (norton i inne) usuwaly, ale ja i tak zawsze robilem sobie reinstal. uruchamiam instalacje i ide robic cos innego. windows jest bowiem taki, ze sam wszystko robi, nawet odpowiada sam sobie na swoje pytania...:)

i jak mam czysty system to i czuje sie lepiej.

pozdrawiam.

Linuxem bawilem sie w szkole, przerobilem większość edycji do wersji 2.0, teraz to juz hulają wersje 10

Niestety aby dobrze skonfigurowac Linuxa trzeba wiecej wiedziec niz o bezpieczenstwie w Windowsach

dla podniesienia bezpieczenstwa w XP polecam Spyboot-SD Residenta i wylaczenie zbednych uslug;

serwera, przegladarki komputerów, alertera, messengera, Remote acces autodial, i kilka innych rzeczy ale to juz materiał na inny wątek i chyba na innym forum

Teraz Linuxy to bardzo efektowne systemy - też się same instalują a nawet i nie instalują ;) bo starują z płyty.

Z tym że wirusy na Linuxa też są :)))

I wydaje mi się, że reinstalacja systemu Win nie usunie robali, bo chyba trzeba najpierw sformatować dysk?

pozdr.

Norton AV jest czasami zbyt mało skuteczny - zawodny (przereklamowany?), czasem nie potrafi wykryć ukrytych w archiwach lub co gorsza trojanów i innych robali ładowanych przez www (te najbrudniejsze stronki z sexem oczywiście). Tymczasem (przykładowo) produkt polski kilkakrotnie tanszy - AVK bazujący na dwóch skanerach, w tym Kasperskiego bez problemu łapie wszelkie robactwo już nie raz się o tym przekonałem...

Zyzio: na Twoim miejscu spróbowałbym tak dla świętego spokoju skorzystać z jakiejś (LEPSZEJ) mniej dziurawej przeglądarki skoro takie mecyje Ci się trafiają - Mozilla PL na przykład naprawdę warto!

pozdrawiam

Wchodzę tylko na czyste stronki z seksem ;-) Ostatnio dawno nie byłem, a i tak jakieś skubaństwo się przyplątało.....Strach w ogóle na amerykańskie strony wchodzić....pełno tam tego plugastwa robalowego ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.