Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge CXN - godny następca SM6

krzysiekol

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał już do czynienia z tym urządzeniem ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę o zastosowaniu tego urządzenia, taki sposób.

post-46205-0-13086800-1492687342_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzieś w internecie powinna być recenzja tych akcesoriów, chyba któreś z czasopism popełniła taki test akcesoriów audio voodoo.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Nie, to nie o to chodzi.

Pojęcie - wymiana bezpieczników ze zwykłych, gorszej jakości, na lepszą jakość, też dla niektórych będzie audio voodoo, ale dla tych co nabyli, testowali, taki bezpiecznik, usłyszeli różnicę in plus, nie jest już audio voodoo, tylko poprawa dźwięku.

To samo chciałbym się dowiedzieć, czy któryś z kolegów miał do czynienia z tym urządzeniem, nabył, testował i zauważył jakieś różnice w brzmieniu :)

To samo chciałbym się dowiedzieć, czy któryś z kolegów miał do czynienia z tym urządzeniem, nabył, testował i zauważył jakieś różnice w brzmieniu :)

Dlatego napisałem, że była gdzieś recenzja tych pinezek, tylko nie pamiętam już, czy w HiFi Choice, AV, czy HiFi i Muzyka.

Poszukaj w internecie i zobaczysz, czy wogóle warto.

Za taką cenę to wolałbym chyba co innego z "uzdrawiaczy" brzmienia.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Dlatego napisałem, że była gdzieś recenzja tych pinezek, tylko nie pamiętam już, czy w HiFi Choice, AV, czy HiFi i Muzyka.

Poszukaj w internecie i zobaczysz, czy wogóle warto.

Za taką cenę to wolałbym chyba co innego z "uzdrawiaczy" brzmienia.

Rozumiem.

Będzie trzeba poszukać informacji. Liczyłem na to, że tutaj na forum również czegoś się dowiem. Ok dzięki.

Czy ktoś mi zdradzi, jak skorzystać z opcji, kiedy wchodzimy w serwer nas, jest tam opcja kolejka. Jak zatem dodać pliki do tej kolejki?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

kiedy wchodzimy w serwer nas, jest tam opcja kolejka. Jak zatem dodać pliki do tej kolejki?

Pytasz o aplikację Cambridge Connect na tablet/smartfon czy panel z obudowy CXN?

Nie wiem czy o to chodziło, ale zgaduje że wchodzisz do biblioteki zawierającej utwory zawarte na NAS (jak korzystam z USB, ale bodaj na NAS było identycznie).

Jeśli klikniesz pojedynczy utwór to masz

1. PLAY FROM HERE - zaczyna grać od tego utworu wszystkie kawałki znajdujące się w wybranym folderze

2. PLAY TRACK NOW - zaczyna grać utwór zastępując kolejkę

3. PLAY TRACK NEXT - kończy dany utwór i potem zaczyna grać ten dodany

4. QUEUE TRACK - dodaje utwór na koniec kolejki, dodając kolejne kawałki można stworzyć sobie listę ulubionych, ale niestety chyba nie da się jej zapisać, więc za każdym razem tworzymy od nowa.

Podobnie to działa dla wszystkich utworów, tylko, że REPLACE QUEUE tworzy nową kolejkę i kasuje starą.

Generalnie kolejka to coś w rodzaju playlisty.

• 7 miesięcy później...

Mam pytanie do kolegów.

Czy zauważyliście jakieś różnice brzmieniowe w CXN, przy obu funkcjach stand-by? (Eco/Network)

Mam wrażenie, że pozostawienie CXN-a w ustawieniu Stand-by-Network brzmi lepiej.

Gdzieś wyczytałem, że urządzeń cyfrowych nie powinno się odłączać od zasilania oraz od sieci ethernet.

Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia?

Osobiście nie słyszę, żadnej różnicy. Funkcję włączyłem dopiero wtedy gdy zacząłem używać wifi do włączania zestawu z aplikacji. Wcześniej grało bez tego. Teraz też pierwsze uruchomienie danego dnia jest bez stand-by, bo na noc wyłączam listwę zasilającą do której podpięty jest cały sprzęt.

Osobiście nie słyszę, żadnej różnicy. Funkcję włączyłem dopiero wtedy gdy zacząłem używać wifi do włączania zestawu z aplikacji. Wcześniej grało bez tego. Teraz też pierwsze uruchomienie danego dnia jest bez stand-by, bo na noc wyłączam listwę zasilającą do której podpięty jest cały sprzęt.

Rozumiem, różnicy nie zauważyłeś. Dzięki za opinię.

Każdego dnia ''ładujesz'', w nocy ''rozładowujesz'' okablowanie wraz ze sprzętem. Nie jestem pewien, czy to dobry pomysł. Wiem o tym, że urządzenia powinny mieć przerwę w pracy, (wyłączone, pozostawione na stand-by).

Wszystko powinno być ''naładowane''.

Wszystko powinno być ''naładowane''.

Może i tak, ale nie lubię tych wszystkich kontrolek gdy święcą całą noc, dlatego gaszę router, sprzęt audio, TV itd. Bez tego pokój wygląda prawie jakby świeciła choinka. Zresztą w ciągu dnia często stoją i się "ładują". Jak pisałem, różnić w dźwięku nie słyszę,

Może i tak, ale nie lubię tych wszystkich kontrolek gdy święcą całą noc, dlatego gaszę router, sprzęt audio, TV itd. Bez tego pokój wygląda prawie jakby świeciła choinka. Zresztą w ciągu dnia często stoją i się "ładują". Jak pisałem, różnić w dźwięku nie słyszę,

Rozumiem.

Myślę że też by mnie to denerwowało. Dzięki Bogu mam całkowicie ciemną sypialnie :)

U mnie zdecydowanie lepiej wypada kiedy urządzenia są pod prądem non stop.

Ok, dzięki za info.

Pewnie sporo zależy od urządzeń, ich konstrukcji.

Tak jak np. niektóre lampowe konstrukcje czy wzmacniacze tranzystorowe pracujące w klasie A dobrze grają po jakimś czasie od uruchomienia, tak np. wzmacniacze Accuphase lepiej pracują będąc dłużej włączone do sieci (chociażby tylko do sieci, bez włączenia) niż grając "z marszu". Np. E-408 gra zdecydowanie lepiej będąc te kilka dni pod prądem

Jakkolwiek jestem mocno sceptyczny w temacie różnic w dźwięku jakie np. wprowadza wszelkiego rodzaju okablowanie (w wielu przypadkach uważam, że zabawa nie warta zachodu), tak dźwięk z niektórych urządzeń włączonych do sieci na dłużej vs. grających z marszu odbieram zupełnie inaczej.

Zaciekawił mnie temat CXN, sprawdzę w wolnej chwili jak to wygląda z 851N

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.