Skocz do zawartości
IGNORED

Kable vintage

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

I znowu nie na temat.

Jak nie masz nic do powiedzenia to zamilcz, to mądra zyciowa dewiza.

Rada: otwórz gabinecik z kozetką i bądź doktorem dobra rada.

Muszę przewietrzyć mój system…

... dlaczego mam próbowac dzisiejsze przewody pieknie opakowane wstążeczka po 10 tysiów za metr?

Można kupić bardzo dobre , neutralne i NOWE kable które kosztują powiedzmy 30 , 50 zł za metr . Takie po 10 tys. / 1m opakowane wstażeczą też muszą widocznie być na rynku skoro jest na nie zapotrzebowanie.

Z całym szacunkiem ale dla mnie kombinowanie ze zdezolowanymi muzealnymi kablami to bardzo dziwny pomysł .

Nie słuchałem tych WE ale znam jednego użytkownika, który jest w niebo wzięty i twierdzi, że są fantastyczne do lampy.

Maciek, nie czytasz ze zrozumieniem !!!

ONI piszą że są do doopy więc są do doopy. ONI wiedzą najlepiej. Lubią metki i brandy zamiast dźwięku widocznie. Nie słuchali ale widzą, że stare, zuzyte, złe i do niczego się nie nadaje.

Pozdro

ONI piszą że są do doopy więc są do doopy. ONI wiedzą najlepiej. Lubią metki i brandy zamiast dźwięku widocznie.

Nie słuchali ale widzą, że stare, zuzyte, złe i do niczego się nie nadaje.

Ty też nie słuchałeś, ale wiesz, że są lepsze od tych po 10.000 za metr.

Jeśli zamierzasz tylko pajacować i rozstawiać po kątach dyskutantów, którzy ośmieli się nie podzielać Twojego entuzjazmu,

to może lepiej blog sobie załóż i wtedy nie będziesz musiał się użerać z ONYMI ani udawać że Cię interesuje czyjekolwiek zdanie.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Kolego Parantulla, zarzucasz mi kłamstwo. Nigdzie nie napisałem, że są lepsze i zanim nie posłucham nic nie napiszę. Kłamców nie cierpię okropnie.

Żegnam Pana w moim wątku. Nic tu nie wnosisz konstruktywnego. Pa.

Blog mam, zapraszam, dasz radę wyszukać.

Pozdro

Jeszcze ich nie masz?

Myślałem, że kupiłeś od tego gościa z allegro (2 x 5m za 800zł)?

Nie, kupiłem z eBaya z jednej aukcji z linku, który wkleiłem. Za 800 zł wyszło mi 18,6 m za twisted cable czyli mniemam, że za parę.

Kondycjoner IDHOSa sprzedałeś? Nie odzywałeś się a miałem ochotę.

Pozdro

A no to ładnie.

Jak fajnie zagrają to mogę Ci ulżyć w 5m :)

Nie no ... taki sierdzący, stary szajs chcesz uzywać? Parantulla dostanie kolki z wrażenia ;).

Jak ładnie zagrają to wsadzę w fajne koszulki i sprzedam jako "hajend pmcomp cable" za pierdylion złotych ;).

Pozdro

No to są:

bdCjVO.jpg

Pozdro

Piotrek!, i jak wrażenia z odsłuchu kabelków vintage ? ...zadowolony z Westerna, czy nie.

Jakieś nie za grube, może na średnie tony do drivera daj po 2, 3 lub nawet 4 takie przewody i posłuchaj co będzie się działo.

Toż wiesz jaki przekrój mają topowe Transparenty

ffb716497115a0efd799b00ec6f888dd.jpg

DSC_4669.jpg

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Jakieś nie za grube, może na średnie tony do drivera daj po 2, 3 lub nawet 4 takie przewody i posłuchaj co będzie się działo.

5x większej średnicy niż te sieciowe w ścianie i koniecznie w żeglarskim oplocie ...zagrają wtedy dobrze.

• 2 tygodnie później...

No, no.

Moje 10x droższe Transparenty Audio MusicLink Super poległy.

Nawet osławiony na szczęście tani Belden 9497 także.

WE 11AWG obsługuje już w moim systemie trzy drogi.

I zakupiłem jeszcze parę metrów "na emeryturę".

Przyznaj jednakże, że KBL Sound Red Eye w systemie miniabyra zagrał lepiej. U siebie tego kabla nie słuchałem.

Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.