Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin A-88T

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

>kamil79

Dodam jeszcze, ze przed rokiem wyszedl model A70T mkII. Slyszalem, ze gra wyraznie lepiej od poprzedniego A70T, ze jest jeszcze bardziej dynamiczny i szybszy..., bas bardziej zwarty, konturowy.

Jak masz ochote, to wpadnij do mnie posluchac A88T, a jesli mieszkasz w Kielcach, to przeciez mozesz po odsluchu u mnie skoczyc do dystrybutora Cayin-a (dokad nie masz juz zbyt daleko) i posluchac tej nowej wersjii A70T czyli z oznaczeniem mkII, bo podobno jest znakomity, a widze na ich stronie, ze maja ten model z mkII:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do mozliwosci sprowadzenia z Chin, to slyszalem, ze oni wysylaja w wersji na 220V. Jak sie go wlaczy pod nasze napiecie 230V, to podobno prad anodowy jest znaczaco wyzszy. Nie wiem czym to moze skutkowac, bo nie jestem elektronikiem. Tak, ze trzeba miec pewnosc jaka wersje wysla.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>kamil79

A co do mozliwosci sprowadzenia z Chin, to slyszalem, ze oni wysylaja w wersji na 220V. Jak sie go wlaczy pod nasze napiecie 230V, to podobno prad anodowy jest znaczaco wyzszy. Nie wiem czym to moze skutkowac, bo nie jestem elektronikiem. Tak, ze trzeba miec pewnosc jaka wersje wysla.

Nie prawda. Można wybrać wersję na 220V, 230V lub 240V. Poza tym obserwując stronę Cayin na Europę czyli ten sam asortyment który dostępny jest w Polsce zastanawiam się czy aby to co jest tu oferowane nie jest tańszą wersją tzw. budżetową na której da się wykręcić lepszy zysk. Np. odtwarzacze Cayin dostępne na oficjalnej stronie oferowane za chore 1200 i 2450 Euro to ledwie podstawowe modele które w Chinach można kupić za 400 i 600 $. W Europie dla zmylenia bundeswery ;) mają inne oznaczenia. Natomiast brak jest w ofercie naprawdę dobrych CD-ków jak CDT 17a mk2 czy M-50CD.

Natomiast brak jest w ofercie naprawdę dobrych CD-ków jak CDT 17a mk2

Jak to nie ma jak ja mam sprowadzonego do PL przez dystrybutora. Zapominasz chyba jeszcze o 9.5% cła doliczyć oprócz VAT...

Jak ktoś ma chęć, to oczywiście niech sobie sprowadzi… jednak najważniejsza sprawa, to jednak dopasowanie wzmacniacza do kolumn. Akurat miałem u siebie chyba większość Cayinów i praktycznie każdy gra inaczej. A-35, A-55, A-70, A-100, to może są podobne z wyglądu, ale charakter grania jest całkiem inny np A-88 i A-70mk2. Ten pierwszy gra wyraźnie ostrzej i szybciej. A-70mk2 gra już inaczej niż A-70mk1, bo jest zmieniony preamp. Różnice są na tyle duże, że nie da się tego ogarnąć wymianą lamp, bo to inne granie. O A-100t, to nawet nie wspominam, bo on gra tylko dobrze z zewnętrznym PRE. Ostatnia moja konfiguracja, to właśnie A-70mk2 dla którego moje kolumny niestety jednak okazały się za wymagające. Dodatkowo, niestety i to jest prawda, to wzmacniacze te grają inaczej z różnych lat produkcji i tak jak wcześniej grał A88t czy tranzystor 265, to te nowe grają wyżej i ostrzej. Wzmacniacz to nie daczek, co łatwo w ciemno kupić. Ja rozumie, że coś można zaoszczędzić, ale namawianie na kupno w ciemno bez odsłuchu wzmacniacza do kolumn imho jest bez sensu.

Lutek nie sądzę że 70ka i 88ka zagra tak samo ,ponadto jak kupujecie lampę to przypominam że w gniazdkach jest napięcie dochodzące nawet do 240V a nie 220V więc radzę to przemyśleć.Znam gościa który ma nawet 245V. Może być też sytuacja że dwa piece wypuszczone z tej samej fabryki zagrają inaczej a w kraju kupujesz po odsłuchu jak nie gra to nie bierzesz

Dołączę się do kolegów z Kielc. Mam Cayin TA-35 na KT88... Trochę się go osłuchałem (ze 3-4 lata) - zastanawiam się za modelami wyżej. czy ktoś z Was porównywał swoje "lampki" do tego modelu? Jaka jest różnica? Czy warto zmienić?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.