Skocz do zawartości
IGNORED

Różne kostki do wzięcia - obowiązek podawania cen odsprzedaży.

Rekomendowane odpowiedzi

Topowy dzielony zestaw Denona z 96 roku D-250 100% sprawny, wizualnie jak na zdjęciu

Zainteresowanym udziele szczegółowych informacji

fl91t5.jpg

Edytowane przez Bumpalump

1. Zabezpieczenie głośników stereo według projektu Bodo_Z. Zestawy kompletne poza kondensatorami bipolarnymi 47uF, które każdy może dobrać według swojego uznania (potrzebne dwie sztuki).

Cena: 40 zł (dostępna jedna sztuka stereo)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. Rzadko spotykane bardzo niskoszumne zasilacze stabilizowane według projektu Bodo_z :

Zasilacz +/- 5V do około 25-30 V, mostek pojedynczy - 45 zł

post-6385-0-65361000-1373749512_thumb.jpg

Zasilacz +/- standard (o ile pamiętam to od 7-30V), mostek podwójny - 50 zł

post-6385-0-33425500-1373749513_thumb.jpg

Zasilacz mini:

-7V do około -25-30V - 25 zł (jedna sztuka dostępna)

+7V do około 25-30V - 25 zł (dwie sztuki dostępne)

post-6385-0-94737900-1373749513_thumb.jpg

Niestety nie jestem pewien zakresu dostępnych napięć- proszę prześledzić wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , w którym wszystko jest opisane. Zestawy opisane jako 7-30V mają zestaw standardowych elementów, a zestawy opisane jako 5V mają elementy polecane do tej opcji. W zestawach stosowane są wzmacniacze operacyjne NE3354.

Sprzedawane zestawy są kompletne jednak ze względu na braki w sklepie niektóre kondensatory mają zbyt duży rozmiar (dotyczy kondensatorów typu MKT/MKP). Przy odrobinie inwencji twórczej wszystko jednak wejdzie, chociaż będzie wystawać poza obrzeża płytki.

3. Gainclone w wersji Premium, części od Petera Daniela, Riken, Caddoc, MUR860 (podwójne mostki do monobloków) oraz Panasonic FC 1500uF/50V, płytki Veterana. Stan widoczny na zdjęciach, wszystko sprawne.

Nowa cena: 210 zł.

post-6385-0-94992100-1373749553_thumb.jpgpost-6385-0-54306900-1373749554_thumb.jpgpost-6385-0-13352000-1373749555_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A propos przekrętów:

użytkownik tomek0104 po wpłacie 130zł za radiatory Fisher (12 dni temu) całkowicie zerwał kontakt. Konto na Allegro zawieszone.

---

O powyższych userach się nie wypowiadam.

Ale ogólnie rzecz biorąc to coraz gorzej się dzieję co do transakcji internetowych.

Sam po swoich doświadczeniach wiem (sprawa w sądzie).

Trzeba być bardziej ostrożnym i tyle.

Co do tomek0104 myślę, że to cenna informacja zważywszy na fakt, że parę dni temu ogłaszał sprzedaż miernika fluke za 1200zł.

---

Co do tomek0104 myślę, że to cenna informacja zważywszy na fakt, że parę dni temu ogłaszał sprzedaż miernika fluke za 1200zł.

No to złe się dzieje miejmy nadzieje ze to odosobniony przypadki

Chyba nie takie odosobnione, ponieważ jakiś czas temu też był problem, sprzedawca zniknął a następnie pojawił się po dłuższym czasie w cudowny sposób z nowymi projektami.

Gainclone:

1. PCB do Gainclona z wątku:

Ukryta Zawartość

Komplet stereo 20 zł - do sprzedania 2 komplety.

Mam też 3 sztuki LM3875TF po 15zł i 3 komplety stereo rezystorów do Gainclona z ELPODU z zamówienia grupowego po 8zł komplet.

W komplecie: 22kx4, 680Rx2, 220Rx2.

2. PCB do Gainclona na LM4780. Płytki bardzo dobrej jakości by Veteran, soldermaska w kolorze białym, w komplecie ze scalakiem LM4780.

Zostały 2 komplety.

Na jednej płytce można zmontować wzmacniacz stereo lub mono o podwójnej mocy.

Cena za komplet 30zł (w komplecie schemat).

Przesyłka: polecony ekonomiczny 5zł, priorytet 6zł.

post-19419-0-15154600-1373825994_thumb.jpg

post-19419-0-38329200-1373826016_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A propos przekrętów:

użytkownik tomek0104 po wpłacie 130zł za radiatory Fisher (12 dni temu) całkowicie zerwał kontakt. Konto na Allegro zawieszone.

Kontakt nawiązano więc odwołuję ten oczerniający wpis :) Jednak dalej uważam, że 12 dni na odzew to stanowczo za dużo. Do momentu wpłaty pieniędzy odpowiedzi były prawie natychmiastowe. Chcę wierzyć, że gdyby nie moje publiczne zwierzenia kontakt również by się pojawił...

---

Rezystory Pathaudio 2x 5,1 ohm. Ledwo "wygrzane", dlatego nie trzeba czekać na efekty.

Zmiana strojenia i potrzebuję większej wartości.

180 pln wliczając koszt przesyłki.

Kontakt nawiązano więc odwołuję ten oczerniający wpis :) Jednak dalej uważam, że 12 dni na odzew to stanowczo za dużo. Do momentu wpłaty pieniędzy odpowiedzi były prawie natychmiastowe. Chcę wierzyć, że gdyby nie moje publiczne zwierzenia kontakt również by się pojawił...

Niektórzy niestety tak mają.Trzeba ich omijać szerokim łukiem.

Wyświetl postUżytkownik donmarciano dnia 14.07.2013 - 13:27 napisał

A propos przekrętów:

Niestety ja na PCB od użytkownika tomek0104 czekam od listopada tamtego roku, totalny brak kontaktu. Rzeczywiście lepiej omijać.

Niestety ja na PCB od użytkownika tomek0104 czekam od listopada tamtego roku, totalny brak kontaktu. Rzeczywiście lepiej omijać.

Tomek0104 to chorobliwy oszust. Nie jest w stanie powstrzymać się od oszustwa jeżeli ma taką możliwość. Znam go bardzo dobrze, nawet rodzina nie jest dla niego świętością. Niestety ale mnie naciągnął na ponad 3 tys. zł. Jego taktyka to obiecanki a potem głowa w piasek. Naciągał Was na płytkach ,wzmacniaczach. Terminy realizacji się przedłużały dlatego że defraudował Wasze pieniądze. Kolejne konto w Allegro zamknięte bo nie płaci zobowiązań. Ogłosił sprzedaż miernika i paru innych rzeczy bo dłużnicy naciskają na niego. Nie dajcie się nabrać na jego obietnice. Weźmie od Was pieniądze i cisza. A szczytem wszystkiego była dziecięca wymówka o smutnych panach w czarnych kapeluszach, którzy odwiedzili go i pogrozili palcem, co oczywiście było powodem kolejnego przedłużenia terminu realizacji zobowiązań. Fantasta. Jeżeli ktoś kto to przeczyta nadal będzie chciał robić interesy z Tomkiem to współczuję braku instynktu samozachowawczego. Jeżeli są inni oszukani przez Tomka to proszę o wyjście z cienia, może to uchroni innych uczciwych.

Tak, smutni panowie byli świetni. W moim przypadku skończyło się na oddaniu pieniędzy po pyskówce i małym "ostrzeżeniu". Wątek o accu 350. Chyba jako jeden z nielicznych zdążyłem się "wycofać".

Czy ktos ma kontakt z Panem McGyver ??? nie wysłał mi zasilacza , bede sie starał go odzyskac...

odebral maila ktorego dostalem od obcego Kolegi z działu, wielkie dzięki dla niego! i dla wsztstkie opinie z priva

Tomek0104 to chorobliwy oszust. Nie jest w stanie powstrzymać się od oszustwa jeżeli ma taką możliwość. Znam go bardzo dobrze, nawet rodzina nie jest dla niego świętością. Niestety ale mnie naciągnął na ponad 3 tys. zł. Jego taktyka to obiecanki a potem głowa w piasek. Naciągał Was na płytkach ,wzmacniaczach. Terminy realizacji się przedłużały dlatego że defraudował Wasze pieniądze. Kolejne konto w Allegro zamknięte bo nie płaci zobowiązań. Ogłosił sprzedaż miernika i paru innych rzeczy bo dłużnicy naciskają na niego. Nie dajcie się nabrać na jego obietnice. Weźmie od Was pieniądze i cisza. A szczytem wszystkiego była dziecięca wymówka o smutnych panach w czarnych kapeluszach, którzy odwiedzili go i pogrozili palcem, co oczywiście było powodem kolejnego przedłużenia terminu realizacji zobowiązań. Fantasta. Jeżeli ktoś kto to przeczyta nadal będzie chciał robić interesy z Tomkiem to współczuję braku instynktu samozachowawczego. Jeżeli są inni oszukani przez Tomka to proszę o wyjście z cienia, może to uchroni innych uczciwych.

Też czekam na pcb z grupowego zamówienia i kasę od niego.

Jak tego typu przekręty mają się od strony formalnej, dowody wpłat, korespondencja e-mail, to są wystarczające argumenty w "sprawie" na tyle mocne aby im nadać odpowiednią procedurę sądową ?

Pozdrawiam R..

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Tak, a sprawa tym szybciej i boleśniej się skończy dla krętacza im więcej osób pójdzie z takimi dowodami na policję.

Edytowane przez sbl

Ja od tomka0104 dostałem pieniądze jak dałem jemu ostateczny termin zapłaty przed pójściem na policję. Jako dowód w sprawie miałem wydrukowane maile, pw i dowód przelewu.

Na szczęście nie musiałem ich używać. Tamtego dnia rano weszły pieniądze na moje konto.

Mi się udało, życzę powodzenia innym

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ja od tomka0104 dostałem pieniądze jak dałem jemu ostateczny termin zapłaty przed pójściem na policję. Jako dowód w sprawie miałem wydrukowane maile, pw i dowód przelewu.

Na szczęście nie musiałem ich używać. Tamtego dnia rano weszły pieniądze na moje konto.

Mi się udało, życzę powodzenia innym

Ja rozumiem, że pokusy są różne, ludzie czasem błądzą, nie mają wyobraźni albo w znacznym stopniu ograniczoną, ale żeby na takim forum, na te parę stów..dziwne.

Dobrze, że wyszedłeś bez straty ( poza stresem) ;-)

Pozdrawiam ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

ale żeby na takim forum, na te parę stów..dziwne.

Tu parę stów, tam parę stów... Za tak małe kwoty nikomu nie chce się chodzić na policję, dlatego to nie ma końca.

• Moderatorzy

Tu parę stów, tam parę stów... Za tak małe kwoty nikomu nie chce się chodzić na policję, dlatego to nie ma końca.

A tam, policja nie taka straszna. Mnie ostatnio oszukał koleś na allegro na 80zł, sprawę zgłosiłem do allegro, a Ci powiedzieli, że żeby coś zaczęli robić w sprawie muszę ją zgłosic na policję i przesłać im kopię protokołu. Nie bardzo byłem chętny, ale w rozmowie telefonicznej mnie jeszcze koleś od aukcji zwyzywał i śmiał się jak mu wspomniałem o policji - to dodało mi sił i z czystej przekory poszedłem na policję :D Pół godziny wypełniania papierków, dostałem numer zgłoszenia wysłałem do allegro, a Ci zwrócili mi pieniądze ze swojej kieszeni (!) i przez jakiś czas mi przychodziły listy z policji o postępach w "śledztwie". Sam dokonuję 90% wszystkich zakupów przez internet, ale nigdy nie kupuje rzeczy droższych niż 500zł bez odbioru osobistego lub kuriera z możliwością otworzenia paczki. To chyba najlepszy sposób ;-)

-----------------

A tam, policja nie taka straszna. Mnie ostatnio oszukał koleś na allegro na 80zł, sprawę zgłosiłem do allegro, a Ci powiedzieli, że żeby coś zaczęli robić w sprawie muszę ją zgłosic na policję i przesłać im kopię protokołu. Nie bardzo byłem chętny, ale w rozmowie telefonicznej mnie jeszcze koleś od aukcji zwyzywał i śmiał się jak mu wspomniałem o policji - to dodało mi sił i z czystej przekory poszedłem na policję :D Pół godziny wypełniania papierków, dostałem numer zgłoszenia wysłałem do allegro, a Ci zwrócili mi pieniądze ze swojej kieszeni (!) i przez jakiś czas mi przychodziły listy z policji o postępach w "śledztwie". Sam dokonuję 90% wszystkich zakupów przez internet, ale nigdy nie kupuje rzeczy droższych niż 500zł bez odbioru osobistego lub kuriera z możliwością otworzenia paczki. To chyba najlepszy sposób ;-)

Dokładnie ...ostrożność jest najlepszym doradcą w takich sytuacjach.

Niestety nasze forum stało się dla kilku cwaniaków źródłem zbytu, polem manewrowym i miejscem polowań na jelenie.

Już wcześniejsze sygnały i niby współpraca Pana T.... i Pana R.... w wątku accuphase nakazywała postawić uszy na baczność.

Pana R.... w wątku AD1865 w końcu rozszyfrowano i zniknął z forum ( albo się kamufluje ) ...kolej na Pana T....

Takich co im się wydaje, że są mądrzejsi od innych powinno się imieniem , nazwiskiem i adresem podawać w czarnej księdze forum dla przestrogi ...niestety taki cwaniak założy nowy nick i będzie dymał dalej.

Niestety nie jest to możliwe, bo prawo o danych osobowych to tylko przykrywka dla takich kombinatorów.

Ale uważam że policja jest od tego, aby takie sprawy notować.

pozdrawiam

Edytowane przez MARER
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.