Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Mariusz03 napisał:

Otwórz sobie odrębny wątek o zasilaczu PD i tam pisz sobie co slina na język przyniesie. 

Bo Ty mi każesz??? Chyba sobie żartujesz... Będę pisał i wyrażał swoje opinie gdzie mi się żywnie podoba. Chcesz zrobić swoje to rób, sprzedawaj, nikt Ci nie zabrania. Na PD gra mi najlepiej z wszystkich zasilaczy które mam/miałem dodatkowo pomiary które wrzuca/dodaje Paweł z PD są na bardzo wysokim poziomie. Możesz to kwestionować, nikt Ci tego nie zabroni, ale od nazywania mnie handlarzem czy naganiaczem wara!

Jestem tylko albo aż zadowolonym Klientem i mam prawo wyrazić swoją opinie i nic Ci do tego!

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

17 minut temu, marcinmarcin napisał:

Jestem tylko albo aż zadowolonym Klientem i mam prawo wyrazić swoją opinie i nic Ci do tego!

Ale wprowadzasz ludzi w błąd w różnych tematach. Kompletnie nie jesteś wiarygodny. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

29 minut temu, marcinmarcin napisał:

Bo Ty mi każesz

Bo zagalopowałeś się mocno i zapomniałeś że to nie ten wątek. 

15 minut temu, Piopio napisał:

Ale wprowadzasz ludzi w błąd w różnych tematach. Kompletnie nie jesteś wiarygodny. 

Bajkopisarzu forumowy zejdź ze mnie bo się zacznę czepiać Ciebie w końcu jak na to zasługujesz 🙂 

3 minuty temu, Mariusz03 napisał:

Bo zagalopowałeś się mocno i zapomniałeś że to nie ten wątek. 

Moje odpisanie w temacie PD to zagalopowanie? Czy może twój wyjazd z handlarzyną to zagalopowanie?

Dokładnie. Nie ma się co spinać. Każdy ma swoją zajawkę i swojego konika. Jeden ma zasilacze inny izolatory galwaniczne a jeszcze inny wędki i kołowrotki. Tak czy siak trochę zaskoczony jestem budową tego zasilacza PD i faktem, że zbiera tak entuzjastyczne recenzje, bo na jego pokładzie jest po prostu zwyczajnie. Sam mam jeden zasilacz trochę zbliżony na mocniejszym prądowo Lt1083 i jest zwyczajnie, bez och i ach, choć wiadomo lepiej od impulsowych.
Dzisiaj przyszły mi nowe (na 100% oryginalne) opampy Tl072 i jeszcze jedne (o niższych szumach) do Studera, jestem już po wymianie wszystkim półprzewodników na markowe Onsemi czy Texas, szybkie diody MUR itd. Mam wytypowane i w koszyku jeszcze 15 rezystorów, zwłaszcza te w okolicy opampa i tranzystorow. W koszyku jeszcze jakieś kondensatory i zobaczymy. Zaraz testuje nowe opampy.

31 minut temu, marcinmarcin napisał:

Bajkopisarzu forumowy zejdź ze mnie bo się zacznę czepiać Ciebie w końcu jak na to zasługujesz 🙂 

Jak rasowy toksyk odwracasz kota ogonem. Bajki to Ty opowiadasz. Ja opieram się na TECHNICE. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jakby co, to znam się trochę prywatnie, pozaforumowo z Marcinem. Mogę więc napisać, że ani handlarz ani naganiacz, po prostu audiofil, jak chyba wszyscy tutaj, nie związany z żadną firmą od zasilaczy czy jakąkolwiek. Wszyscy piszemy tu swoje opinie, gdy jesteśmy z czegoś zadowoleni lub nie. Gdybym miał bawić się w spekulacje i insynuacje to bardziej podejrzewałbym jakiś deal związany z setkami jeśli nie tysiącami poleceń izolatora galwanicznego . Choć oczywiście nie sądzę, po prostu jak to się mówi "ten typ tak ma".

14 minut temu, Wito76 napisał:

Choć oczywiście nie sądzę, po prostu jak to się mówi "ten typ tak ma".

Był Topping HS01 a teraz można kupić izolatory na ADUM3165. I te polecam. Dużo tańsze. 

Był Topping HS01 a teraz można kupić izolatory na ADUM3165. I te polecam. Dużo tańsze. 
Spoko. Fajnie by było, gdyby tak płacili złotówkę od jednego polecenia. Liczyłeś ile byś zarobił?
11 minut temu, Wito76 napisał:

Spoko. Fajnie by było, gdyby tak płacili złotówkę od jednego polecenia. Liczyłeś ile byś zarobił?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miliarder.

Ukryta Zawartość

Dziękuję za zauważenie mnie wśród całej gamy producentów i za szczegółową diagnozę mego produktu. Postanowiłem jednak wziąć w obronę produkt jako całość (urządzenie+usługa) by dyskusja nie była zbyt jednostronna.

Jeśli chodzi o same zasilacze: zapewniam że przeżyją długie lata. Niedawno dostałem do przeglądu jeden z pierwszych zasilaczy wykonany 6 lat temu muszę powiedzieć że nic mu nie dolegało. Jeśli chodzi o samą budowę: owszem na pokładzie jest LT1084 który tu trzeba zaznaczyć że jest regulatorem LDO i poza ilością wyprowadzeń ma nie wiele wspólnego z przytaczanym LM317, a do tego jest zaaplikowany w sposób ponad standard rekomendowany przez kartę producenta i wsparty filtrami przed i po regulacji. I może na pierwszy rzut oka może się wydawać "pospolity" ale to wrażenie mylne w porównaniu z produktami robionymi na masę w CHRL (o czym napiszę niżej). Wydaje mi się że kluczem w tym przypadku jest kontrola jakości która odbywa się w 3 etapach w trakcie produkcji a ostatnim jest wydruk spektrum z oscyloskopu do każdej jednostki i pomiar szumów RMS.

Inną sprawą jest także jakość dzisiejszych komponentów elektronicznych. Pomimo tego że nie używam żadnych niemarkowych komponentów (Nichicon, TDK, Panasonic, Texas Instruments, AnalogDevices, ONsemi, Vishay, itd) i zaopatruje się wyłącznie u oficjalnych dystrybutorów to coraz częściej jeden element nie jest równy drugiemu i takie rzeczy są wychwytywane w kontroli jakości. Oto ciekawe przypadki z mojej praktyki:
- kondensatory polimerowe Panasonic SEPC o obniżonej żywotności (mają częściowe zwarcie i się grzeją)
- kondensatory tantalowe TDK które nie mają deklarowanej pojemności
- kondensatory foliowe Vishay które wpadają w oscylację generując wysokie zniekształcenia i szumy
- regulatory LDO które nie spełniają deklarowanych parametrów regulacji napięcia i szumów RMS
- dławiki które przez błędy w nawinięciu cewki indukowały szumy pochodzące z otoczenia
Rekordem były produkty STMicroelectronics w których trafiły się niejednokrotnie partie w których trzeba było odrzucić niemal 25% dostawy półprzewodników.
Do tego poza zagranicznymi półprzewodnikami, produkcja całkowicie w Polsce:
- transformatory produkowane w kraju pod zamówienie z dodatkową ilością miedzi i izolacją (potraktowane prądem DC, obciążone nawet na 120% czy znacznie zniekształconą sinusoidą nie wydadzą z siebie żadnego dźwięku)
- płyty PCB produkowane w kraju
- montaż powierzchniowy (jeśli występuje) wykonywany w kraju

I tu "cała na biało" pojawia się wspomniana kontrola jakości. Nie, nie kontroluje każdej sztuki kondensatora, nie nie kontroluje każdej sztuki półprzewodnika, ale stosuje kilka indywidualnych kontroli w trakcie której jestem w stanie wykryć anomalie i jeśli takie się pojawiają to szukam wadliwego elementu. Tego nie wykonasz multimetrem, tego często nie wykonasz też oscyloskopem z Allegro bo ich własny poziom szumów RMS jest zbyt wysoki nawet żeby dobrze zmierzyć nawet poczciwe LM317. W każdym razie taka jednostka nie opuszcza produkcji, jest sprawdzana a elementy wymieniane na sprawne jeszcze w trakcie danego etapu produkcji.
Jeśli ktoś chciałby się zagłębić w szczegóły i zastanowić się jak wygląda wyposażenie do takiej kontroli produktu to pracuje na:
- multimetry stołowe 6,5 cyfry Picotest + 4,5 cyfry Owon
- oscyloskop Picoscope serii 5000 wsparty wzmacniaczami pomiarowymi LNA dzięki czemu mogę zmierzyć szum do 5nV (2uV RMS 0-100kHz)
- analizator spektrum Siglent SSA, komora pomiarowa Tekbox, sondy Tekbox TBCP, namiot EMI/RFI Tekbox
- sieć LISN Tekbox
- do tego jeszcze kamera FLIR, mostek LCR, programowalne źródło napięcia AC

Oczywiście są jeszcze dodatkowe aspekty które wiążą się z odpowiedzialnością za swoje produkty jak np:
- testy bezpieczeństwa
- gwarancja, rękojmia
- ubezpieczenie od szkód
- i coś co klienta nie do końca interesuje....podatki, BDO, i inne obciążenia...
Oczywiście rozumiem że w sektorze DIY te rzeczy nie zawsze mają znaczenie i nie są rozpatrywane w kontekście ogólnej jakości produktu, ale jako krajowy producent jestem zobowiązany takie rzeczy również zapewnić.

A jeśli chodzi o wspomniane urządzenia z CHRL to także się z nimi spotykam, czasami klienci podsyłają coś do sprawdzenia, czasami sam coś zdobywam bo jestem ciekaw co "majfrendy" wymyśliły, ot pierwsze z brzegu przypadki które najbardziej zapadły w pamięci:
- PCB z regulatorem Jung'a z CHRL (zakup audiophonics)- było by fajnie gdyby zamiast podróbki opampa LME49710 zastosowali coś markowego albo przynajmniej zadbali o lepszą aplikację na płytce bo regulator generuje szum 25uV RMS, a po wymianie  opampa na oryginalnego TI 1611A i kondensatora na wyjściu regulator generuje szum 2uV RMS
- LT3042 z CHRL (zakup audiophonics)- jest w stanie zejść z szumem do 3-4uV RMS (a gdzie deklarowane 0.8uV ??), ale tylko przy zasileniu go napięciem DC nie większym niż o 1.5V od napięcia wyjściowego, po przekroczeniu tego napięcia robi się niestabilny i drastycznie wzrasta Peak-Peak, w przypadku zasilania go z transformatora AC jest lekki dramat, bo po wyprostowaniu napięcia i wstępnym wyfiltrowaniu przez kondensator napięcie docierające do regulatora jest o 4-5V wyższe niż napięcie wyjścia i nie jest w stanie utrzymać tej wartości - szumy w okolicach 15uV RMS i wysokie Peak-Peak, do tego nie wyfiltrowana składowa sieci, mostka, i harmoniczne
- tuningowana sigma11 z CHRL (podesłane przez klienta) - nie radzi sobie z filtrowaniem składowej sieci i mostka, pomimo fajnej niskiej krzywej szumów wyraźnie wybijają się szumy na 50, 100Hz i kolejne harmoniczne przez co ogólny wynik RMS wynosi około 20uV
- struder z CHRL (podesłana przez klienta) generalnie nic specjalnego - szum na wyjściu w okolicach 80-120uV RMS

Oczywiście nie demonizuje "majfrendów" czy producentów z dalekiego wschodu, oni potrafią zrobić też dobre produkty, ale nie znajdziecie ich na Aliexpress za kilkanaście dolarów za PCB.
A i w tych droższych "hajendowych" też zdarzają się wpadki, gdyż znam osobiście przypadki podesłane przez klientów:
- klient dwukrotnie reklamował zasilacz SilentAngel Forester z powodu buczących transformatorów a dodatkowo po zmierzeniu go okazało się że generuje szum w okolicach 300uV
- w niemal hajendowym transporcie Auralic Aries G1.1 buczą transformatory podczas włączonego podświetlenia ekranu - serwis mówi że tak ma być i jak przeszkadza to proszę wyłączyć ekran albo włączyć podświetlenie na stałe na 100%, po wymianie transformatora i kondensatora problem ustał

Pozdrawiam.
PD.

Edytowane przez k4mil3k
4 godziny temu, k4mil3k napisał:

- LT3042 z CHRL (zakup audiophonics)- jest w stanie zejść z szumem do 3-4uV RMS (a gdzie deklarowane 0.8uV ??), ale tylko przy zasileniu go napięciem DC nie większym niż o 1.5V od napięcia wyjściowego, po przekroczeniu tego napięcia robi się niestabilny i drastycznie wzrasta Peak-Peak, w przypadku zasilania go z transformatora AC jest lekki dramat, bo po wyprostowaniu napięcia i wstępnym wyfiltrowaniu przez kondensator napięcie docierające do regulatora jest o 4-5V wyższe niż napięcie wyjścia i nie jest w stanie utrzymać tej wartości - szumy w okolicach 15uV RMS i wysokie Peak-Peak, do tego nie wyfiltrowana składowa sieci, mostka, i harmoniczne

To chyba o moim zasilaczu, który wysyłałem na testy (za które do dzisiaj gorąco jestem wdzięczny). To deklarowane 0,8uV to zdaje się dotyczy gołego regulatora a pomiar robimy na wyjściu jako całego zasilacza, czyli regulatora wraz z jego otoczeniem. Dobrze mi się wydaje? 

4 godziny temu, k4mil3k napisał:

LT1084 który tu trzeba zaznaczyć że jest regulatorem LDO i poza ilością wyprowadzeń ma nie wiele wspólnego z przytaczanym LM317, a do tego jest zaaplikowany w sposób ponad standard rekomendowany przez kartę producenta i wsparty filtrami przed i po regulacji. I może na pierwszy rzut oka może się wydawać "pospolity" ale to wrażenie mylne w porównaniu z produktami robionymi na masę w CHRL (o czym napiszę niżej).

Goły LT1084 jeśli dobrze patrzę katalogowo ma 40uV. Skąd więc tak niskie szumy wyjściowe całego zasilacza? Filtracja?

LT3042 było kilka:
- zasilacz bateryjny LT3042+ pre LT1963
- pełnoprawny zasilacz z transformatorem na LT3042
- moduły z audiophonics z mostkiem, kondensatorem i tranzystorem
Mogłem się już pomylić który jest którym (w sensie czy zakup czy klient dostarczył), ale w żadnym przypadku nie osiągnięto deklarowanego przez sprzedawców szumu RMS (a sprzedawcy robią po prostu kopiuj-wklej z karty 0.8uV). Pomiary są zawsze robione na wyjściu DC w takim stanie w jakim produkt został dostarczony.
Generalnie regulatory o ultra niskim LDO zostały stworzone żeby pracować na bardzo niskiej różnicy napięć wejście-wyjście i mieć wysoką efektywność. Nie do końca dobrze sprawdzają się w bezpośrednim zastosowaniu w zasilaczach liniowych zasilanych niestabilizowanym napięciem AC (DC po wyprostowaniu) z transformatora bez poprzedzenia ich regulatorem wstępnym.

@Wito76 Jeśli chodzi o LM1084 czy bardziej nowoczesnych ulepszonych odmianach 317 to ich niska ocena wynika głównie z ubogiego sposobu aplikacji w wielu konstrukcjach. Tu ten standard został "podniesiony". Realnie po uwzględnieniu całości tj pre-regulacji, wygładzania, filtra wyjściowego na wyjściu DC osiągane jest 6uV RMS i to praktycznie stałe bez względu na obciążenie aż do 2 - 2.5A obciążenia w zależności od wersji napięciowej. Dopiero po tym obciążeniu szumy zaczynają wzrastać ale też nie jest to jakiś drastyczny skok.
Twojego LT1083 nawet w podstawowej aplikacji jako stand-alone też da się dosyć łatwo "wzbogacić" bez większych modyfikacji żeby zejść do około 15uV na wyjściu DC. Nawet ich chińskie podróbki po ulepszeniu aplikacji potrafią się dosyć ładnie zachowywać.

Podsumowując: ten zasilacz nie powstał by konkurować z innymi hi-endowymi zasilaczami jak np Farad (który osobiście uważam za jeden z najlepszych na rynku) i nie należy po nim tego oczekiwać. Ten zasilacz powstał by konkurować z Sboosterem (+ ultra) zachowując niższą cenę i w tym zadaniu sprawdza się bardzo dobrze. 

Moja sugestia to unikajcie chińskich Jung'ów. Raz że komponenty na nich raczej nie należą do oryginalnych, a dwa że Jung to niezbyt bezpieczny regulator i z tego względu nie nadaje się absolutnie do aplikacji wysokoprądowych. W przypadku awarii opampa może dojść do niekontrolowanego wzrostu napięcia.

A jeśli ktoś chciałby podesłać swój zasilacz lub konstrukcję DIY do pomiaru to zawsze jestem na to otwarty.

Edytowane przez k4mil3k

@k4mil3kbardzo fajnie że opisałeś szczegółowo jak na dzisiejszy dzień wyglądają parametry poszczególnych części których używasz do montażu Swoich zasilaczy. Nie spodziewałem się tak "rozbieganych" parametrów🫣ps zobacz na swoją pocztę , pisałem 12 lutego na temat zasilacza, będę wdzięczny za odpowiedź 😉

32 minuty temu, k4mil3k napisał:

A jeśli ktoś chciałby podesłać swój zasilacz lub konstrukcję DIY do pomiaru to zawsze jestem na to otwarty.

Właśnie upgrade`uję Studera z ALI, wymieniłem diody na MURy, wszystkie półprzewodniki w tym Opa na kupione markowe w TME i zastanawiam się jak wpłynęło to na szumy. Na razie oceniam "na ucho" i jest progres ale wiadomo, to takie nieprecyzyjne ocenianie. I zastanawiam się czy nie powalczyć jeszcze z rezystorami przy opampie i tranzystorach,  czy nie wymienić je choćby na jakieś Vishaye metal film, bo teraz to jakieś zwykłe druciaki. No i ile "punktów procentowych" taki zabieg obniży w kwestii szumów. Dorzucam schemat Studera, widzę drobne różnice względem swojego, wartości rezystorów przede wszystkim.

5 godzin temu, k4mil3k napisał:

nie radzi sobie z filtrowaniem składowej sieci i mostka

Czyli co, zwiększać "duży" kondensator, by zmniejszyć przydźwięk sieci? Pytanie ile bezpiecznie można zwiększyć, co by nie zrobić krzywdy diodom i trafo. Teraz jest 6800uF

32 minuty temu, k4mil3k napisał:

Twojego LT1083 nawet w podstawowej aplikacji jako stand-alone też da się dosyć łatwo "wzbogacić" bez większych modyfikacji żeby zejść do około 15uV na wyjściu DC. Nawet ich chińskie podróbki po ulepszeniu aplikacji potrafią się dosyć ładnie zachowywać.

Zdradzisz co można zrobić?

Ukryta Zawartość

20 minut temu, marteo1981 napisał:

k4mil3kbardzo fajnie że opisałeś szczegółowo jak na dzisiejszy dzień wyglądają parametry poszczególnych części których używasz do montażu Swoich zasilaczy.

Szczerze mówiąc dużo bardziej ufam PD niż innym doradcom 🙂. Wymieniać wszystko i na ślepo to nie sztuka. Tylko z jednego powodu, bo z Azji?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Wito76
12 godzin temu, Wito76 napisał:

Szczerze mówiąc dużo bardziej ufam PD niż innym doradcom 🙂

Jak masz takie duże zaufanie,  nic nie stoi na przeszkodzie zakupić zasilacz od PD , będzie Pan zadoooowolony... 

3 godziny temu, krolewicz napisał:

Może wyluzujcie, te super zasilacze potem podpinacie do maliny z regulatorami/przetwornicami i do nakładek 😉

Czyli że odpuścić? Nie ma sensu, nie ma potrzeby?

A gdyby to nie nazywało się malina i nakładka, ale też z regulatorami  i przetwornicami to już wolno?

4 godziny temu, krolewicz napisał:

Może wyluzujcie, te super zasilacze potem podpinacie do maliny z regulatorami/przetwornicami i do nakładek 😉

Uważasz że to nie ma wpływu? ja uważam że ma zasadniczy... 😉 a po przewaleniu dziesiątek transportów stwierdzam że malina z dobrym zasilaczem i dobrą nakładką gra na poziomie sotm ultra. A jest to już wysoki poziom grania...

Edytowane przez marcinmarcin

Zależy jak tam kogoś poniesie, ale czytałem tu na forum, że takie Signature z dobrym zasilaniem np bateryjnym (lepszego nie miałem) gra jak streamery za 10k. Oczywiście to 10k wg uznania można sobie zamienić na 5k czy 12k. Tak czy owak żaden zasilacz nie podskoczył mi jeszcze vs akumulatorki.
No i nie bardzo rozumiem tych obaw, by trzymać aku jako źródło zasilania. Że niby niebezpieczne? A telefon co teraz trzymasz w ręku to z gniazdka czy na aku ? A aku w myszce, klawiaturze, w szczoteczce do zębów, golarce, żona ma lusterko do makijażu z podświetleniem na aku, aku jako backup dla alarmu, wszystkie UPSy, ciśnieniomierz, jakieś ozdoby choinkowe mam też ładowane usb? I tak dalej i tak dalej. Każdy niech sobie policzy co ma na baterie/aku w domu.

Panowie mailem przeróżne transporty takie jak Lumin U1mini, U2m, Auralic Aries G1, Moon Mind2, Sotm, i jeszcze inne, i żaden nie zagrał na poziomie IanCanada Pi Digi II, czy Ustarsa C19, ale podstawa to software, teraz jadę na Audio-linux + Diretta, myślę że żaden transport za 20k nie dorówna temu zestawowi 

9 minut temu, RCD napisał:

teraz jadę na Audio-linux + Diretta, myślę że żaden transport za 20k nie dorówna temu zestawowi 

A możesz coś więcej napisać, co takiego ma audio linux czego nie ma moode lub volumio? Kosztuje ta aplikacja 99$ wiec pytanie jaki wpływ ma ta aplikacja oparta na tym samym linuxa e co moode? 

Nastepne pytanie co to jest Diretta audio?

I na czym masz to konkretnie postawione? 

22 minuty temu, RCD napisał:

Panowie mailem przeróżne transporty takie jak Lumin U1mini, U2m, Auralic Aries G1, Moon Mind2, Sotm, i jeszcze inne, i żaden nie zagrał na poziomie IanCanada Pi Digi II, czy Ustarsa C19, ale podstawa to software, teraz jadę na Audio-linux + Diretta, myślę że żaden transport za 20k nie dorówna temu zestawowi 

Trzeba uściślić z jakiego połączenia z DAC się korzystało. Przy połączeniu USB z izolacją galwaniczną USB wszystkie będą grały dokładnie tak samo. 

14 minut temu, Piopio napisał:

Przy połączeniu USB z izolacją galwaniczną USB wszystkie będą grały dokładnie tak samo. 

Wszyscy gorąco dziękujemy za przypomnienie swej prywatnej teorii. Złotówka wpadła do woreczka.

Edytowane przez Wito76
22 minuty temu, Mariusz03 napisał:

A możesz coś więcej napisać, co takiego ma audio linux czego nie ma moode lub volumio? Kosztuje ta aplikacja 99$ wiec pytanie jaki wpływ ma ta aplikacja oparta na tym samym linuxa e co moode? 

Nastepne pytanie co to jest Diretta audio?

I na czym masz to konkretnie postawione? 

Mam 2x Rpi 

audio-linux to nie aplikacja a system operacyjny, na maxa zoptymaizowany do audio, dla średnio zaawnsowanych, sporo rzeczy trzeba wpisywać przez SSH, i nie jest to ten sam linux co na moode czy inne. Jakość dźwięku totalny odjazd ilośc wybrzmień, dźwięków jakość basu, tym się różni od innych

diretta to protokół coś jak HQ player, musi składać się z hosta i celu, na hoście insalujesz player i diretta host, na celu włączasz tylko diretta target, kolejna dawka rozdxielczości gładkości i muzykalności.

Ps

nie pomagam na pw w konfiguracji nie mam czasu, od tego są fora nie koniecznie AS, tutaj jest cienko w tej materii, poczytajcie fora z US, czy Francji, tam ludzie grają na systemach za furmanki usd i jadą na audiolinux + diretta 

Edytowane przez RCD
40 minut temu, RCD napisał:

ale podstawa to software, teraz jadę na Audio-linux + Diretta,

A bez tej podstawy czyli tradycyjne Volumio na ten przykład? Też tak Canada wymiata?

Teraz, Wito76 napisał:

A bez tej podstawy czyli tradycyjne Volumio na ten przykład? Też tak Canada wymiata?

No tak aż nie

linuxaudio lifetime 139$

Ukryta Zawartość

diretta full 100$

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

55 minut temu, RCD napisał:

audio-linux to nie aplikacja a system operacyjny, na maxa zoptymaizowany do audio, dla średnio zaawnsowanych, sporo rzeczy trzeba wpisywać przez SSH,

Ok , a czy jest jakiś Trial aby można było zobaczyć czy warto zapłacić z ten program ?

Jeśli jest jakiś dobry opis jak konfigurować z lini poleceń linux a to nie problem.  Jednak bez instrukcji to lipa.  Wydać kasiorę i w zamian zero instrukcji.

Rozumiem że z Rpi jedziesz przez samo USB?

Jaka masz pi4 czy pi5?

• Pokaż nowe odpowiedzi