Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Wzmacniacz do Monitor Audio PL200

robcio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - choroba nie minęła - szukam lepszego brzmienia :)

Mam możliwość kupić w dobrej cenie Hegla H200A - pytanie jak on się może ewentualnie zgrać z kolumnami Monitor Audio PL200?? - wiem, że najlepiej wypożyczyć i u siebie posłuchać - ale nie mam takiej możliwości. Ewentualnie co innego brać pod uwagę?? Obecnie mam CA 851 a jako źródło służy Oppo 105D.

Pozdrawiam Robert

Hegel H200 + MA PL200 ... będzie chudo. A nawet krew z uszu ...

Ja bym widział jakąś porządną lampkę z PL200.

Jaki masz budżet ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja bym widział coś w stylu Leema Tucana 2.

Albo jakaś zacna lampa. Unison Research Preludio może być za słaby.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witaj,

moim zdaniem połączenie Hegla z MA to nie jest dobre rozwiązanie - będzie brak wypełnienia, środka, uzyskasz brzmienie suche, surowe, bardzo analityczne.

Do Twoich kolumn szukaj wzmacniacza o raczej gęstym, dobrze wypełnionym brzmieniu. Proponuję na pewno posłuchać hybrydę lampową Vincent SV-237, Dayens Esctasy III. Jeśli natomiast budżet nie jest sztywny, koniecznie weź pod uwagę Musical Fidelity M6si, hybrydę Vincent SV-700 oraz świetny polski wzmacniacz Wile Rock.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą. U nas masz możliwość wypożyczenia urządzeń do testu lub po uzgodnieniu możemy zorganizować odsłuch kilku urządzeń w Twoim systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Ok 8 tys

a może??:

1. Electrocompaniet ECI-5

2. Unison Research Preludio albo końcówka

3. Primare A33.2??

Hegel i Primare nie nie nie, wysokie AMC lub hybryda Vincenta, może lampowy Cayin + reszta propozycji

Może cayin a-88t?

To jeszcze ją dopytam. Stałem się właścicielem pl300 które mam podpiete pod krella s550i. Zestawienie nie gra. Góra jest zbyt ofensywna.

Zastanawiam się czy wymienić krella czy pl300. Krell był dobrym partnerem dla kef r900 i zasze mogę do nich wrócić. Czy też pójść w stronę tu proponowanego Vincenta 237/700?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

To jeszcze ją dopytam. Stałem się właścicielem pl300 które mam podpiete pod krella s550i. Zestawienie nie gra. Góra jest zbyt ofensywna.

Zastanawiam się czy wymienić krella czy pl300. Krell był dobrym partnerem dla kef r900 i zasze mogę do nich wrócić. Czy też pójść w stronę tu proponowanego Vincenta 237/700?

Jeżeli to Twoje kolumny są na allegro, to wg mnie główny problem masz w akustyce - trochę "goło" u Ciebie.

Możesz je jeszcze bardziej skręcić do środka - to też trochę uspokoi górę.

Pozdr.

Jeżeli to Twoje kolumny są na allegro, to wg mnie główny problem masz w akustyce - trochę "goło" u Ciebie.

Pozdr.

Bronx99. Dziekuje. To one. Akustyka jest słaba ale z kefami r900 zestawienie grało OK tym pomieszczeniu (kefy są lekko wycofane). Rozumiem że grasz na pl100. Do czego są podpiete?

Pozdr.

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Bronx99. Dziekuje. To one. Akustyka jest słaba ale z kefami r900 zestawienie grało OK tym pomieszczeniu (kefy są lekko wycofane). Rozumiem że grasz na pl100. Do czego są podpiete?

Wszystko jest w "o mnie". Zestawienie na którym gram nie jest polecane a mnie właśnie bardzo pasuje :)

Kef słuchałem tylko R300 fajne kolumny z potężnym basem ale nie wpisały się w mój gust.

Jak widzisz co człowiek to inne preferencje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.