Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Osoby, które przewalają sprzęt, czynią to w określonym celu, czegoś poszukują, domyślam się że takich jego właściwości, które spełnią ich oczekiwania w warstwie dźwiękowej, ta natomiast raz że powinna być znana dealerom, dwa jest do natychmiastowego odczytania, kiedy rozejrzymy się po architekturze wnętrza aplikacji.

Sly, żal mi Ciebie, mylisz mnie z kimś kogo sobie wydumałeś że jest moją osobą, już oceniłeś mnie kiedyś raz, bardzo nieprzyjemnie w moim temacie, nie trafiłeś wtedy, co oznacza że nie trafiasz i teraz i nie trafisz nigdy.

Nie pisze się dzień i noc na forum, nie pisze się że lampy są be, nie pisze się że żadna lampa nie gra, że się nie słyszało satysfakcjonującej, następnie kupując lampowe monobloki od rodzimego producenta, nie poleca się innym urządzeń opartych o scalone zasilacze, zobacz jak Elb walczy o najlepsze możliwe zasilanie, nie robi się wielu rzeczy, o zestawieniu z przemysłem motoryzacyjnym już pisałem, posiadając kolekcję puszek aluminiowych z elementami i dwudrożne de facto kolumny z subwoferem, słuchając cyfry, nie wie się wiele na temat hi end.

Zasobność finansowa nic tu nie ma do rzeczy, przedstawianie zachowań stereotypowych, które są tylko powielanie rażących błędów również.

Najpierw linia energetyczna, na najwyższym światowym poziomie, następnie monobloki oparte o najlepsze rdzenie najlepsze przewodniki w uzwojeniach, następnie najprecyzyjniejszy stopień wejściowy w wzmacniaczu, zasilany najprecyzyjniejszym najszybszym, pełnym spectrum harmonicznych prądem z źródła zasilanie.....

....................

................

tu jest miejsce na kilka rozdziałów książkowych, każdy kto wie jaki sprzęt jak zbudowany, spełnia jakie kryteria, czego się można po nim spodziewać, musiałby być kompletnym ignorantem, aby wiedząc to, utrudniać czy komplikować sobie życie, marnować czas na na co?

Co to jest za specjalizacja?

Ja przerzuciłem tyle, a ja tyle?

Co to w ogóle jest?

Audiofilizm?

To jest katastrofa Sly, Wasza katastrofa, posłuchacie wszystkiego co jest i co się wtedy stanie?

Co takiego zdarzy się?

Nie macie podstawowej wiedzy więc błądzicie, poczytaj forum, poczytaj fora zagraniczne, gdzie nikt nie błądzi, gdzie dawni pracownicy, inżynierowie z firm, tłumaczą co i jak, czego się po czym można spodziewać, czego oczekiwać.

Jesteście tu w większości Szanowni Koledzy dopiero na drodze poznawczej, wybraliście ją jako okrężną stąd zdziwienie często moimi wpisami, nie możecie zrozumieć, że ktoś może nie błądzić jak Wy, nie jestem zdziwiony, jaką mamy kulturę czy kulturę techniczną dobrze wiecie, odpowiednie prezentacje były też i tu dokonywane i dokonywały ich osoby które mnie w tym momencie głaskają.

Czy na sali jest lekarz

Ot, całe forum.

Polecam firmę Daikin. Daj sobie spokój z audio, jak już chcesz coś kupić to...Daikin. Raz że Japoński, czyli to co lubisz i dwa, że ochłodzi rozregulowany umysł. To pomoże.

P.S.

Temat dotyczy biznesu, jak już posłuchacie Szanowni Koledzy wszystkiego, to zróbcie z łaski swojej chociaż jakiś z tego użytek, odnajdźcie luki w systemach, w urządzeniach, wąskie gardła, błędy strukturalne, poprawcie je, stwórzcie nowe produkty nimi nie obciążone, aby potencjalny klient, wszedł w dobrym nastroju do salonu audio i wyszedł z niego w jeszcze lepszym usatysfakcjonowany nowym nabytkiem, produktem, który da mu satysfakcję, zamiast kłopotów, o jakich tu się rozpisujecie od wielu lat..

P.S.

Temat dotyczy biznesu, jak już posłuchacie Szanowni Koledzy wszystkiego, to zróbcie z łaski swojej chociaż jakiś z tego użytek, odnajdźcie luki w systemach, w urządzeniach, wąskie gardła, błędy strukturalne, poprawcie je, stwórzcie nowe produkty nimi nie obciążone, aby potencjalny klient, wszedł w dobrym nastroju do salonu audio i wyszedł z niego w jeszcze lepszym usatysfakcjonowany nowym nabytkiem, produktem, który da mu satysfakcję, zamiast kłopotów, o jakich tu się rozpisujecie od wielu lat..

Większość tu piszących ma w poważaniu luki, wąskie gardła itd, większość nie jest zainteresowana ulepszaniem, modyfikacją czy tworzeniem.

Użytkowników interesuje jak najlepszy produkt już skończony i GRAJĄCY i nie ważne, że nie jest to topowe KONDO.

Wybierają to co chcą po wielu odsłuchach najlepszych dostępnych na rynku urządzeń i czerpią z tego przyjemność, przychodzą na forum i dzielą się swoimi spostrzeżeniami i co ??

Spotykają na swej drodze naukowców, którzy potrafią ocenić człowieka patrząc na jego zdjęcie w sieci, piszących, że sprzęt, który wybrali jest nic nie wart bo ma słabe trafo, a nawet jakby wybrali właśnie ten najlepszy przez nich polecany to i tak byliby skazani na porażkę, bo tauron nie dostarczył im prądu w najczystszej postaci z elektrowni osobną dedykowaną linią zasilającą, Naukowców, dla których nie jest ważna muzyka a czystość miedzi na n-tym miejscu po przecinku.

Spotykają dyletantów oceniających dźwięk, słuchając na słuchawkach za parę stówek, na wzmacniaczy diy gdzie za źródło robią teledyski z YT albo pliki z ruskich torentów a najważniejszy w ich systemie jest kabel usb.

Tak wygląda właśnie hiend na AS.

Czasami wygląda jakby Twoja osoba starała się pomóc tylko wychodzi trochę krzywo.

----------------------------------------------------

albo pliki z ruskich torentów

Ze wszystkim sie nawet moglbym zgodzic i przelknac ta kryrtyke, chociaz jak zwykle jest tutaj duzo tez, ale. Ale wlasnie, jest tutaj jeden bardzo powazny moim zdaniem blad myslowy logiczny, faktyczny i co najwazniejsze techniczny. No bo czym rozni sie plik z tzw ruskich serwerow pomiedzy takim samym plikiem kupionym w renomowanym sklepie? Moze mi autor tego postu odpowiedziec co na ten temat sadzi? ;)

Uwaza kolega ze plik kupiony w sklepie zagra lepiej? ;) No bo ta krytyka wydaje mi sie wlasnie odnosic do tego.

tylko wychodzi trochę krzywo.

Wychodzi czytelnie, pokazanie estabilishmentowi sytuacji wprost przed oczy, taka jaka ona jest, nigdy nie spotka się z aprobatą, będzie zwalczane.

Proszę o odrobinę dystansu, przerysowania są tylko metodą na czegoś podkreślenie.

Do squad 05, widzi kolega nie ma kolega nic do powiedzenia w tej konkretnej sprawie.

W takim wypadku nie nalezaloby moze przemyslec tez calosci swojej krytyki, czy aby kolega w innych miejscach swej wypowiedzi nie myli sie rownie tak samo?

Do Sparton. Kolega caly czas trolluje, a ja to zglaszam, moze niech kolega wezmie to pod rozwage.

Ja za to muszę lecieć pilnować maga-ultra-intergalaktycznego DACa made In Japan z 1977.

Mam go zgodnie zaleceniem Stasiopa w piekarniku po latach nieużywania. Formuję kondy i co jakiś czas sprawdzam termometr i kabel zasilający.

Do rdzenia mam miernik Giga-Furkot-Omega 4 LCR w celu zmierzenia Hypta-Hawaki strukturalnego wpływu elementów mocujących na mamumetalowy oryginalny rdzeń trafa zasilającego. 747 wie o co chodzi .

Piękne

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Ze wszystkim sie nawet moglbym zgodzic i przelknac ta kryrtyke, chociaz jak zwykle jest tutaj duzo tez, ale. Ale wlasnie, jest tutaj jeden bardzo powazny moim zdaniem blad myslowy logiczny, faktyczny i co najwazniejsze techniczny. No bo czym rozni sie plik z tzw ruskich serwerow pomiedzy takim samym plikiem kupionym w renomowanym sklepie? Moze mi autor tego postu odpowiedziec co na ten temat sadzi? ;)

Uwaza kolega ze plik kupiony w sklepie zagra lepiej? ;) No bo ta krytyka wydaje mi sie wlasnie odnosic do tego.

Do squad 05, widzi kolega nie ma kolega nic do powiedzenia w tej konkretnej sprawie.

W takim wypadku nie nalezaloby moze przemyslec tez calosci swojej krytyki, czy aby kolega w innych miejscach swej wypowiedzi nie myli sie rownie tak samo?

...

Ne oceniaj wszystkich swoją miarą. Niektórzy zanim coś napiszą najpierw się nad tym zastanowią - tego wymaga logika i myślenie. Odebrałem twoje pytania jako czysto retoryczne ale widzę, że nalegasz. Jeżeli nie widzisz różnic pomiędzy plikiem ściągniętym z ruskiego torenta a tym kupionym w sklepie to o czym ja mam z tobą pisać ? Poza aspektami technicznymi istnieją jeszcze inne, nie wszystko kręci się wokół zer i jedynek.

Poza aspektami technicznymi istnieją jeszcze inne, nie wszystko kręci się wokół zer i jedynek.

Jakie aspekty? ;) Chce znac te aspekty skoro kolega podnosi jednak rekawice. ;)

Kolego proponuje prosty tescik, u siebie w domu skoro kolega podchodzi logicznie, wgrac sobie na serwer taki plik z ruskiego serwera i wgrac taki ze sklepu. Jesli kolega uslyszy roznice stawiam skrzynke najlepszej whisky! ;)

Jakie aspekty? ;) Chce znac te aspekty skoro kolega podnosi jednak rekawice. ;)

Kolego proponuje prosty tescik, u siebie w domu skoro kolega podchodzi logicznie, wgrac sobie na serwer taki plik z ruskiego serwera i wgrac taki ze sklepu. Jesli kolega uslyszy roznice stawiam skrzynke najlepszej whisky! ;)

Nie leży w ogóle w kręgu moich zainteresowań słuchanie plików używając do tego serwerów a już na pewno ich ściąganie z torrentów.

Nie leży w ogóle w kręgu moich zainteresowań słuchanie plików używając do tego serwerów a już na pewno ich ściąganie z torrentów.

Ale tu chodzi o istote sprawy, a nie chodzi o kolegi zainteresowania! ;)

Juz sie kolega rakiem wycofuje? Skrzynka whisky do wygrania...sa chetni?

hehehe....jak można nie rozumieć istoty sprawy? Żenada.

O co chodzi konkretnie?

Co uwazasz Sly ze te pliki zagraja roznie? :)

Proszę Państwa, forum jakie jest każdy widzi, rozłożyło się tu kilka osób z zawartością portfela i delikatnie na co dzień, czasami tylko mocniej jak dziś usiłuje forsować jako obowiązującą treść, swoje osobiste poglądy.

W takim temacie jak ten, dotyczącym ewentualnego powstania nowego podmiotu nie mają niczego do zaproponowania, ich ego nie może tu panować, więc mamy wpisy tym razem nie dotyczące motoryzacji lecz służby zdrowia.

Uprzedzałem już nie raz, że osoby im mocniej osadzone w branży, tym są większymi wrogami dla istoty wokół której, czy dla której ta branża w ogóle funkcjonuje.

Oni są wewnątrz tego wszystkiego, co dla nabywcy w salonie nowego urządzenia, niezwykle często kończy się rozczarowaniem, generującym nowe poszukiwania / przerzucanie/.

Muzyka może z całą okazałością swojego piękna u Państwa zabrzmieć w waszych domach, muszą być tylko spełnione ostre kryteria techniczne, nie macie Państwo żadnego obowiązku wchodzenia na drogę krzyżową w hi end, polegającą na nigdy nie zakończonym budowaniu systemu.

System, ten zbudowany po latach okaże się niczym innym, jak tylko wysoce inteligentnie zharmonizowaną optymalizacją techniczną, bliskich doskonałości podzespołów i materiałów.

Oczywiście że ilość podejść do zagadnienia jest szeroka, nawet większa niż ilość audiofili, to normalne, gdyż sprzęt budują technicy, gdyby budowali audiofile, ci którzy go największą ilość przerzucili, wtedy jego jakość byłaby tak wysoka, że byłby na pniu wykupywany przez techników, do użycia w laboratorium jako wzorzec dźwięku.

Zenada to jest Sly twoje myslenie ktoro nie jest oparte na niczym, nawet nie jest oparte na doswiadczeniu odsluchowym. Gdybys zrobil taki eksperyment wiedzialbys ze roznic nie ma i byc nie moze.

Skoro masz racje zaloz sie o skrzynke whisky, publicznie oswiadczam ze dotrzymam slowa!

Ale jak przegrasz ty stawiasz.

OK? ;)

konkretnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ty stawiasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie chcę nazywać twojej postawy i braku myślenia po imieniu bo zaraz skamlesz i skarżysz do moderacji. Dlatego powstrzymam się. Skoro i tak nie rozumiesz o co chodzi to niech już tak zostanie. Przynajmniej będzie typowo jak na twoją osobę... :-)

747

Sparton, jak podłączasz już się do jakiegoś nurtu, to zastanów się dokąd prowadzi, na dziś dostrzegam, a nigdy się nie mylę nad czym ubolewam, że ten który obrałeś wyprowadzi Cię na manowce, osoby, które w nim uczestniczą już tam są, zapraszają innych, gdyż nudzi im się, nie ma tam żadnego innego zajęcia, jak przerzucanie klocków "hi end", dołączasz?

Jeśli przyjmujesz rady, to wygląda następująco, zamów sobie z ebay porządne przewody hartowane 8N w teflonie i pociągnij nimi zasilanie do swojego systemu, opisz na forum "zmiany".

Następnie zamów przewody z srebra od firmy AudioNote i zasil nimi źródło, są drogie, więc nie szalej z przekrojem, podziel się opinią z czytelnikami na temat tego co usłyszysz.

Jak już tego dokonasz, porozdzielaj te linie indywidualnie do wszystkich urządzeń jakich używasz, podziel się również uzyskanymi w ten sposób wrażeniami.

Pamiętaj o kierunkach przewodów, żeby nie pomylić, bo będzie rozczarowanie.

Sam się przekonasz, jaką ilość i jakość odniesień zdobędziesz, niczego nie przerzucając, samolot wszytko przerzuci za Ciebie, a kurier zapuka do drzwi..

........a nigdy się nie mylę nad czym ubolewam.......

autor-747

no coz, 747 nigdy sie nie myli, co wiecej, on nad tym ubolewa :)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

nigdy się nie mylę

To była pułapka zastawiona m in na Ciebie, nie rozumiesz tego, jestem bardzo skromnym człowiekiem bubusia, pomagam innym, poczytaj tylko, sam skorzystasz jeśli zechcesz.

Jeśli przyjmujesz rady, to wygląda następująco, zamów sobie z ebay porządne przewody hartowane 8N w teflonie i pociągnij nimi zasilanie do swojego systemu, opisz na forum "zmiany".

Następnie zamów przewody z srebra od firmy AudioNote i zasil nimi źródło, są drogie, więc nie szalej z przekrojem, podziel się opinią z czytelnikami na temat tego co usłyszysz.

Cieszymy się z konkretów, tylko czy aby na pewno powyższe jest możliwe ?

Miedź 8N z ebaya ?

Srebrne przewody AN jako zasilające ? widziałem sieciówki robione z głośnikowych i IC ale czy aby nie chodzi o Kondo ?

kolego 747, powiedz ty nam maluczkim co Ty w zyciu osiagnales, glownie chodzi mi o highend, co Ty takiego stworzyles, w czym i komu pomogles, co Ty takiego dokonales, autor watku zapewne tez chcialby wiedziec

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Najwyższa jakość dźwięku nie jest tania, ci którzy poszukują aby było taniej, to właśnie przerzucacze.

Dlatego najważniejsze jest wiedzieć czego się chce oraz znać realia.

Od tego jest dealer w salonie aby o tym poinformować klienta, forum też jest tu dobre dla uzyskania porady.

kolego 747

Przedstawiłem się jako skromny człowiek, dlaczego mam to zmieniać, zaraz Sly znajdzie dla mnie kolejne lekarstwa z Japonii, na przywrócenie stabilności.

Bubusia, jestem naukowcem, rozwiązuje strukturalne problemy w hi end za pomocą innowacyjnych metod.

czy aby na pewno powyższe jest możliwe

Jest możliwe, lecz bardzo kosztowne.

No dobrze, ale co do tej pory rozwiazales, jaki strukturalny problem rozwiklales i za pomoca jakiej innowacyjnej metody?

co Ty w zyciu osiagnales, glownie chodzi mi o highend,

To nie jest tak bubusia, że najpierw jest splendor, a następnie wiedza i możliwości, najpierw jest przeczucie, następnie dekady ciężkiej pracy, następnie dopiero wdrażanie, które może też trwać kilka lat nawet kolejną dekadę, to trudna droga, mało interesująca, ktoś może sądzić że nie warta podjęcia, jednak czasami są bonusy, można zalogować się na forum i napisać kilka ciekawych rzeczy, będąc przy tym ich pewnym, gdyż są przebadane, zamiast pochodzące z "przerzutów" klocków, czy czegoś, można rozmawiać z każdym, kto oddycha na tej planecie jak równy z równym, a nawet na niektórych polach posiadać nieznaczną przewagę..

innowacyjnej metody?

Przecież są prawa autorskie, jest w dobrym tonie aby jednak nie pytać o szczegóły.

Usłyszałbyś dźwięk w formule, w sposobie prezentacji, który wydaje się nieprawdopodobny, tyle nic więcej nie napiszę.

Na jakim etapie jestes; przeczucia, ciezkiej pracy, wdrazania, bonusow, czy pisania ciekawych rzeczy na forum?

I co konkretnie masz na mysli, jaka prace, jakie przeczucie i jakie wdrazanie?

"Usłyszałbyś dźwięk w formule, w sposobie prezentacji, który wydaje się nieprawdopodobny, tyle nic więcej nie napiszę."

czy jest ktos, oprocz ciebie, kto moze to potwierdzic?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.