Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Bo po co testowac jazde maluchem ;)

I wlasnie za takie pierdzielenie powinienes dostac bana na caly highend, moze by cie to czegos nauczylo, chociaz watpie

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ostatnia sytuacja tutaj jest niesmaczna!

Zamiast zająć się jakąś systematyzacją, pozycjonowaniem poszczególnych sprzętów rodzimych firm zajmujemy się dopierdzielaniem co kto niby gorszego zastosował!

Może odwrotnie, stosuje pewne elementy robione tylko w USA i czy ktoś to doceni jak wszyscy mają markowość sprzętu lub cenę przed oczami.

Moim zdaniem ostatnie powyższe wpisy to zwykłe chamstwo, brak kultury i prowincjonalizm.

Założyciel wątku zupełnie stracił kontrolę pełno tu śmieci nie mających nic na temat założony i nie dziwię się że w nim nie piszą tu rodzime firmy!

Dla osób go czytających informacja jest żadna!!!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czyli przed wejściem do Polski tej firmy niczego nie pragnąłeś posłuchać. W takim razie po co było tyle lat siedzieć w tym audio?

Takich firm jak Audio Tekne w Japonii jest kilkanaście, kilkadziesiąt a pewnie i więcej.

A czy w Polsce są firmy rodzinne, które przekazują wiedzę i patenty z pokolenia na pokolenie. Znajdzie się taka w naszym kraju?

Spotkamy się w sądzie.

Odejdzie to pokolenie oraz kolejne, a japońskie głośniki dalej będą świecić swoim blaskiem niczym latarnia morska, pokazywać gdzie są okręty, a gdzie jest brzeg, kraniec możliwości technicznych człowieka w tej technice.

Kolega moją osobę z kimś myli, ja zajmowałem się głośnikami, zajmowałem się wszelkimi zjawiskami oraz ich wzajemnymi oddziaływaniami na siebie w kontekście uzyskania najwyższej jakości dźwięku, nawinąłem kilkaset cewek drgających z przeróżnych typów przewodników, w przeróżny sposób, zbudowałem sporą ilość obwodów magnetycznych w tym symetryczne jak jbl, bez żadnej świadomości ich równoległego istnienia, dysponowałem własnymi odlewami koszy, skonstruowałem membranę do głośnika szeroko pasmowego, która w takt muzyki zmienia swój wymiar, co drastycznie zmniejsza wszelkie jej rezonanse, szczególnie te na poziomie micro, stosowałem przemyślane metody filtracji akustycznej, i tak dalej i temu podobne....obecnie od dwóch lat zajmuję się m in nową podstawą fizyczną działania typowego głośnika.

Pierwsze moje wpisy na forum z przed pięciu lat, które przedstawiają innym moją osobę są treściami m in na temat głośników.

Moja wrodzona wrażliwość oraz intuicja, połączona z abstrakcyjnym myśleniem pozazmysłowym, podpowiada mi, a nigdy jeszcze nie wprowadziła dotąd mnie w błąd, że Kolega wszystko co najlepsze, ma już za sobą, stąd frustracja oraz straszenie sądem.

Kolega jest jak widać z tych postów byłym pracownikiem Tonsilu, fajna firma ale źle zarządzana, szkoda kolegi i jego pary która poszła w gwizdek zamiast w koła.

Pięciodrożna kolumna High EndowaTonsilu o ile pamiętam z rozmowy z pracownikim robiącym pomiary w komorze bezechowej jednak nie została skończonym produktem. Jedynie udane dzieło to studyjne TLC tylko dla czego 4000sztuk sprzedano w Australii a u nas tylko ok 20?

I tak to jest z prototypowymi konstrukcjami :(

byłym pracownikiem Tonsilu

Proszę poprosić moderację o usunięcie tego wpisu, odbieram to jako atak na dobra osobiste.

Tonsil zbudowali komuniści, wypraszam sobie insynuacje, jakobym miał z takimi personami cokolwiek wspólnego.

Pięciodrożna kolumna High EndowaTonsilu

Każdy może wykonać kolumnę z dowolną ilością przetworników, Kolega to dobrze wie, bo zdaje sobie sprawę z możliwości dzisiejszego parku maszynowego i zaplecza, żeby jednak odnieść sukces w świecie jak magico, potrzeba czegoś więcej, mianowicie patentów zarejestrowanych na całym świecie.

Nigdy w Polsce nie było komunizmu ani komunistów, nie było nawet socjalizmu! była tylko republika ludowa; tyle i niestety aż tyle!

Nie ma naruszonych żadnych dóbr osobistych, kolega nie jest znany ani z nazwiska ani z imienia, kolega 747 nie rozumie pojęć!

Oczywiście kolega dementuje moje podejrzenie tak ze tylko dalej mając do czynienia z osobą anonimową możemy przyjąć to tylko za dobrą monetę.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Panowie czytacie co chcecie i interpretujecie jak chcecie.

Internet to taki śmietnik w którym każdy może napisać co chce.

Ale nawet tu nie można nikogo szkalować i obrażać.

Nie interesuje mnie ocena moich produktów przez taką czy inną osobę.

Powyżej są jednak czarno na białym oszczerstwa jakobym szkolił sprzedawców w taki sposób aby okłamywali klientów.

I rzekomo oni to robią.

To poważne i kłamliwe oskarżenie.

Poza tym Buractwo!

Kto się przezywa, ten się sam tak nazywa.

Kolega nie ma pojęcia o czym pisze, nie wiem którą nogą dziś wstał, lecz wygląda na to że nie właściwą.

Kto się przezywa, ten się sam tak nazywa.

Kolega nie ma pojęcia o czym pisze, nie wiem którą nogą dziś wstał, lecz wygląda na to że nie właściwą.

Szanowny kolego jak na razie kolega pisze tylko o swoich cudownych odkryciach a nic fizycznie namacalnego nam nie przedstawił!

Dla tego proszę grzecznie! kolegę aby zaprezentował nam fizycznie skończony produkt do weryfikacji lub przestał się tu wymądrzać.

Z góry dziekuję

Oczywiscie

Pozdrawiam

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Czy na AS jest choćby jeden nie polski user?pewnie nie a dlaczego na zagranicznych forach jest piękne multikulti?bo nie ma takich nadętych wypowiedzi!

Jest co najmniej jeden nie polski użytkownik a dlaczego nie ma np. anglosasów ? odpowiedź wbrew pozorom jest bardzo prosta, bo nie znają języka polskiego.

Jeśli zaś chodzi o tzw "piękne multikulti" i "nadęte wypowiedzi" to niestety aż tak "pięknego multikulti" nie zauważyłem, forumowicze również drą ze sobą koty nie przebierając w słowach a i "nadętych wypowiedzi" również nie brakuje.

Jedynie co rzeczywiście daje się stwierdzić to znacznie większa nietolerancja moderatorów na działalność zwyczajnych trollów i fantastów pokroju naszych dwuch przedstawicieli ... i ....... .

Nie ma więc żadnego powodu by gloryfikować obce fora bo niczym specjalnym w stosunku do AS się nie wyróżniają a ich znacznie większa objętość tematyczna i merytoryczna wynika po prostu z języka w jakim są prowadzone ale i na tym polu daje się zauważyć górowanie i wytykanie niewygodnym oponentom brak perfekcyjnej znajomości j.angielskiego zwłaszcza przez forumowiczów ze Stanów ale i z GB także.

przestał się tu wymądrzać

To jest forum dyskusyjne, prawo w nim uczestnictwa nie jest sankcjonowane niczym poza przestrzeganiem regulaminu.

Stereotypowe manipulacje proszę już sobie darować, mnie wystarczą dwa zdania, aby zorientować się jakiego rozmówcę posiadam, Koledze nie wystarczyło pięć lat mojej tu obecności, Kolega jest bardzo miły, więc nie ocenię tego tak, jak należałoby to uczynić.

Pzdr.

dwuch

vittorio, wyczuwasz zagrożenie..łatwo to dostrzec, demaskujesz w ten sposób swoje braki kompetencji.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

747 zrozum nieszczęśniku, że Ty nie jesteś w stanie stanowić jakiegokolwiek zagrożenia ani dla mnie ani dla nikogo innego, natomiast Twoja osobliwa osobowość jest największym zagrożeniem dla Ciebie samego.

Jest to irytujące,takich bezkrytycznych bufonów jest pełen internet,nic nie zrobił,niczego nie osiągnął,niczego nie wymyślił,niczego nie wdrożył,ale oczywiście się wypowiedział.To m in z takich przyczyn na świecie nikt nie interesuje się polskim sprzętem a jeśli, to jest to garstka nie rozumiejąca polskiego.Czy na AS jest choćby jeden nie polski user?pewnie nie a dlaczego na zagranicznych forach jest piękne multikulti?bo nie ma takich nadętych wypowiedzi!Edit: i żeby była jasność,ta wypowiedź nie dotyczy tylko paltona.

Pocieszające jest tylko to że ktoś tu chyba jednak stracił guzik i możemy o tym pisać.

Jeszcze jakiś czas temu obaj mielibyśmy bana a nasze posty by zniknęły.

747

Daruj sobie tłumaczenia, tylko szukasz zaczepki.

Vittorio, jesteś rzemieślnikiem, nikt Ci nie odbiera splendoru z tego powodu, lecz nie masz w swej mocy możliwości udzielania innym koncesji na pozostałe właściwości, przebywania na innych pozycjach, może wygodniejszych, może mniej wygodnych..no wybacz Kolego.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Vittorio, jesteś rzemieślnikiem, nikt Ci nie odbiera splendoru z tego powodu, lecz nie masz w swej mocy możliwości udzielania innym koncesji na pozostałe właściwości, przebywania na innych pozycjach, może wygodniejszych, może mniej wygodnych..no wybacz Kolego.

@747

Aby nie wciągać się w nadmierne teoretyzowanie.

Słyszałem wzmacniacz zaprojektowany i zbudowany przez Witka.

Gra absolutnie wybitnie.

Przedstaw swój jeden wyrób to pogadamy.

Moja wrodzona wrażliwość oraz intuicja, połączona z abstrakcyjnym myśleniem pozazmysłowym, podpowiada mi, a nigdy jeszcze nie wprowadziła dotąd mnie w błąd

W to musimy uwierzyć czysto i bezgranicznie.

Ale

skonstruowałem membranę do głośnika szeroko pasmowego, która w takt muzyki zmienia swój wymiar, co drastycznie zmniejsza wszelkie jej rezonanse, szczególnie te na poziomie micro, stosowałem przemyślane metody filtracji akustycznej, i tak dalej i temu podobne....obecnie od dwóch lat zajmuję się m in nową podstawą fizyczną działania typowego głośnika.

czy powyższych dokonań można gdzieś posłuchać, bo brzmi to niezwykle interesująco?

Nie wiem jak to jest z tym całym High-Endem, ale raczej powinniśmy się cieszyć, że mamy coraz większą ilość naszych producentów, udanych, przemyślanych produktów i osób z wiedzą i pasją - a nie zasadzać się na wszysto i wszystkich wietrząc spiski i oszustwa!

Co nie znaczy, że wszystkie rodzime produkty są super;-(

Słyszałem wzmacniacz zaprojektowany i zbudowany przez Witka.

Też słyszałem BiSeksa, o pardon, BiAmpa i uważam, że to świetnie wykonana i dobrze grająca konstrukcja.

Witek;-)

Nie żartuję.

Wyjaśnisz pomówienia i kłamstwa w sądzie.

Nie umniejszając w niczym produktom Harpia, to jednak jest duża różnica pomiędzy "Made in USA", a "Designed, assembled and tested in the USA".

To drugie może np. oznaczać, że w USA przykręcono tylko widoczne na zdjęciu śróbki.

Cena też myślę, że została podana przez Starego właściwie, bo pierwsze wyszukiwanie daje cenę 150$ detal, więc bardzo prawdopodobna jest cena 80$ w hurcie dla producenta kolumn.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Z tego co widze 747 jednak cos skonstruowal, czy istnieje mozliwosc zapoznania sie z kolegi tworczoscia, moze jakis produkt w ktorym znajdziemy kolegi konstrukcje, chcociaz moze jakies zdjecie, cokolwiek?

Temat brzmi Polski-HighEnd, takze miejsce odpowiednie na taka mala prezentacje?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gra absolutnie wybitnie.

Dlatego życzę mu powodzenia w przeprowadzaniu kolejnych projektów.

Kolega atakuje mnie w ukryty perfidny sposób, czy tylko infantylny, zajmuję się rzeczami, które nie nadają się do upublicznienia, gdyż są innowacjami.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

@wit-told

Oczywiście subiektywna ocena urządzeń audio jest dość trudna.

Trzeba spełnić wiele warunków.

Tej konstrukcji trzeba zapewnić odpowiednio wysokiej jakości resztę toru bo jako rasowej klasy wzmak obnaża niedoskonałości pozostałych komponentów.

Średnica jaką gra z dobrze dobranymi komponentami jest zjawiskowo krystaliczna.

Reszta jest także wybitna ale środek tej klasy jest właściwie niespotykany.

Dlatego życzę mu powodzenia w przeprowadzaniu kolejnych projektów.

Kolega atakuje mnie w ukryty perfidny sposób, czy tylko infantylny, zajmuję się rzeczami, które nie nadają się do upublicznienia, gdyż są innowacjami.

no ale gdzie mozna znalezc te innowacje, w jakich produktach, prosze o jeden przyklad, nie musi byc najnowszy

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

no ale gdzie mozna znalezc te innowacje, w jakich produktach, prosze o jeden przyklad, nie musi byc najnowszy

Jak to spiewał Rotten " thereis no point of asking, youll get no reply " :)

Po za tym zbudowałem sprzęt który miazdzy, walcuje i zmiata złom zbudowany przez 747. Oczywiscie nie wkleję zdjęc, opisów itd bo to innowacja

Bubusia

Innowacje trafiają do szuflady z innowacjami, proces wdrażania i optymalizacji nowych technik wymaga czasu, to przedsięwzięcie wiążące życie człowieka, zazdroszczę Koledze łatwości poruszania się po temacie innowacji, proszę spróbować jednak osobiście trochę podziałać w praktyce, a ta łatwość przerodzi się w pokonywanie barier, jedna po drugiej, wtedy Kolega straci ten nastrój ciekawości i niecierpliwości.

Czyli, jak rozumiem, zadna innowacja kolegi nie doczekala sie wdrozenia?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.