Skocz do zawartości
IGNORED

Strumieniowce, wymagania sprzetowe [auralic aries, aurender n/x100, lumin, nad m50 itd]

andrzejeka

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Piopio za podsumowanie.Cieszę się, że wszystko wiesz i kumasz w odróżnieniu opde mnie, przyznaję się, ze jestem atechniczny.Dziękuję innym za informacje, i za życzliwe podejscie.{essewissa].Część watpliwosci pozostała, ale trzeba je rozwiac poprzez "praktykę"

A tak trochę nie na temat czy N-70 to dobry stosunek jakości do ceny .

ani dobry ani zly.

Chcesz lepszy stosunek jakości do ceny, niż zwyczajnie, to musiałbyś szukać jakiegoś Chińczyka.

Dziękuję Piopio za podsumowanie.Cieszę się, że wszystko wiesz i kumasz w odróżnieniu opde mnie, przyznaję się, ze jestem atechniczny.Dziękuję innym za informacje, i za życzliwe podejscie.{essewissa].Część watpliwosci pozostała, ale trzeba je rozwiac poprzez "praktykę"

ale chlopaki naprawde napisali juz wszystko.

lacznie z tym ze nieodgadniona jest twoja obawa przed wifi

to nie jest utarta sciezka ktorej nalezy sie bac to nie sa tluszcze utwardzone w margarynie ani glutminian i benzoesan sodu ze strach sie bac.

telefon komurkowy robi taka zawieruche swoimi flami ze to dopiero jest ciekawe jak dziala na nasz mozg taka ilosc wzmcnonego sygnalu dlatego uzywam sluchawki

(no dobra uzywa jej bo gadam 6h dziennie i rece bola od trzymania tel)

tablet jest do sterowana swietny i podlaczasz pod wifi i jest koniec kombinowania

fajnie ipad mini uzywany kupisz za 700zl na allegro w super stanie nowy za 1000

jest temat z glowy a jak zaczniesz uzywac to podziekujesz wszstkim tutaj ktorzy ci to polecali bo swiat na prawde nie byl nigdy bardziej prosty ;]

Dzięki za informacje.Jesli moge korzystac z transmisji po kablu z uniknieciem wi-fi to tak uczynię.Kiedys z racji zawodu zajmowalem sie aspektami wplywu wi-fi i nie tylko . na organizmy żywe, wiec temat jest mi bardziej znany, niż 'audio i streamery"Pozdrawiam serdecznie wszystkich życzliwych, bo życzliwosc i dobre chęci są kwintesencją wszelkich wymian poglądów.

Rozumiem obawy przed wifi, ja jestem chyba zbyt leniwy żeby je wyłączyć. Temat jaki zapodał Andrzejeka bardzo ciekawy, pokazuje jak duże problemy konfiguracyjne może rodzić wyłączenie wifi:) Andrzejeka pociągnij kabel Lan do pokoju audio i obok sprzętu możesz postawić coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

plus do tego

Ukryta Zawartość

i będzie śmigać. Tanio nie jest, ale nigdy nie będzie jest jeżeli chodzi o zdrowie:)

podobne rozwiązanie ma firma Lenovo, myślę, ze inne też.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Auralic Aries odtwarza muzykę z serwera DLNA (może też z HDD - jednak bez funkcjonalności tagów) - czyli serwerem musi być albo PC albo NAS.

Jak odtwarzasz z HDD lub pendrive to Aries nie musi mieć połączenia z siecią - o ile da się nim sterować za pomocą pilota. Niestety tego nie wiem.

Wyświetlacz Ariesa nie wyświetla okładek. Okładki masz w aplikacji na ipada.

Brak wbudowanego serwera DLNA to dla mnie spora wada Ariesa.

Informacje nieprawdziwe. Aries ma wbudowany serwer (Lightning Server) i po podłączeniu dysku USB jest widoczny w sieci jak NAS. Czyta też tagi z USB.

Do poczytania o aktualizacjach softu w ciągu ostatniego roku:

Ukryta Zawartość

pozdr,

Marcin

Ukryta Zawartość

Faktycznie jeśli chodzi o USB to jest już pełna funkcjonalność.

Czyli można już połączyć go z NAS nie korzystając z serwera DLNA ?

Jeśli tak to sorki - opierałem się na starych informacjach.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Robi sie lekki galimatias.Jeśli coś zle zrozumialem, to prosze o korektę.

1-Jesli mam konfiguracje, w jednym pokoju pc, nas, router a w drugim sprzet audio i DAC ze strumieniowcem typu auralic aries, aurender n/x100, lumin t1 , ktory poprzez siec LAN łączy sie z routerem, to sterujemy strumieniowcem poprzez tablet apple i wi-fi tablet, router.

-czy nie moge sterowac strumieniowcem poprzez program sterujacy na PC, ktory poprzez router i lan idzie do strumieniowca?

-czy tez sterowanie musi sie odbywac poprzez oprogramowanie apple czyli poprzez ipadaa nie PC i czy musi to isc na drodze ipad-wifi-router czy moze isc poprzez ipad wpiety poprzez LAN do routera w innym pokoju i moge bez wi-fi z ipada lub i-Maca sterowac strumieniowcem.Musze wtedy ruszyc sie do innego pokoju, gdzie stoi ipad/iMAC i router ustawic sobie jakies pliki recznie by grały?

-jesli chce odtwarzac z dysku lub pendriva poprzez usb do strumieniowca, pilotem czy takze applowskim Ipadem lub I-

Mac?

Wystarczy zejsc z utartej scieżki {wi-fi} i czyhają niespodzianki.

Można sterować z pominięciem wifi. Wtedy na komputerze w innym pomieszczeniu instalujemy program Linn Kazoo i oprogramowanie server np. minimserver (nie trzeba jeśli mamy odpowiedni NAS) i wtedy tablet/telefon nie jest w ogóle potrzebny. Warunek jest taki, że wszystkie urządzenia muszą być w tej samej sieci. Ipada nie da się podłączyć po kablu, więc korzystanie z niego wiąże się z użyciem wifi. W innym wypadku da się to zrobić tylko po kablu

pozdr,

Marcin

Faktycznie jeśli chodzi o USB to jest już pełna funkcjonalność.

Czyli można już połączyć go z NAS nie korzystając z serwera DLNA ?

Jeśli tak to sorki - opierałem się na starych informacjach.

Tak, można po sambie

andrzejeka - najważniejsze wi-fi nie gryzie i nie straszy a jest bardzo praktyczne w wielu przypadkach takich jak sterowanie streamerem po prostu sterujesz jak pilotem.

To tylko problem laika. Jako bardziej doświadczony użytkownik jedna rada. Włącz to wifi w routerze.

chwilowy brak działalności w audio.

Można sterować z pominięciem wifi. Wtedy na komputerze w innym pomieszczeniu instalujemy program Linn Kazoo i oprogramowanie server np. minimserver (nie trzeba jeśli mamy odpowiedni NAS) i wtedy tablet/telefon nie jest w ogóle potrzebny. Warunek jest taki, że wszystkie urządzenia muszą być w tej samej sieci. Ipada nie da się podłączyć po kablu, więc korzystanie z niego wiąże się z użyciem wifi. W innym wypadku da się to zrobić tylko po kablu

pozdr,

Marcin

Tak, można po sambie

Dzięki wielkie za rzeczową wypowiedż.Tak, w ipadach nie dostrzeglem portu do lan.Niektórzy producenci piszą, ze sterowanie odbywa sie poprzez oprogramowanie dedykowane tylko do ipada, iphon czy android w trakcie opracowywania itp., to rodziło różne pytania i watpliwosci.Program obsługujący zainstalowany na PC rozwiązuje całe zagadnienie, dziękuję Marcinowi za wyjasnienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.