Skocz do zawartości
IGNORED

Kiedy nowy Magazyn Hi-Fi?

Antileon

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr Ryka, 17 Sty 2006, 00:22

>Jozwa

>Ale ten lutowy numer to będzie chyba 1/2006, a nie 1/96, co?

>Szkoda, że ukarze się jako dodatek do wrogiej mi gazety.

Piotrze, to chyba powinno być "...ukarze MNIE jako dodatek ..." ;))

• Redaktorzy

Oddech będzie, przynajmniej tak jak ja sobie go wyobrażam. Objętość na razie 24 strony, jeśli interes się sfinansuje będę starał się o więcej. Ostatni numer miał coś ze 76, na razie jest więc 1/3 tego, co dotychczas. Ale jeśli raz na kwartał sprzedaż HFM od tego wzrośnie, a reklamy będą, będzie nas stać na grubszy Magazyn. Ekonomia.

• Redaktorzy

Dlaczego cie mam? Nic nie pamiętam, coś było między nami? Rocznice obejdziemy, jak poczujemy się pewniej, na razie zamierzam we wstępniakach raczyć czytelników cytatami z naszych artykułów sprzed 15 lat, powinno być fajnie.

• Redaktorzy

Ponieważ wszystko już złożone, zaklepane itd, mogę odrobinę puścić farbę. Dotąd w magazynie publikowało regularnie dwu lukarowców. To się zmienia! Do mnie i guttena przybył jeszcze trzeci kolega, wesprzeć mnie w dziedzinie analogue. Ciekawe, czy rozpoznacie?

jozwa maryn, 25 Sty 2006, 23:28

>Chuck Norris?

Ten to ma chociaż fajnie, nie przejmuje się wibracjami silnika, bo gramofon Chucka nie ma silnika. Chuck kopnął raz w talerz z półobrotu i kręci się do tej pory równiutko.

• 2 tygodnie później...

->jozwa

Na wstępie, od 2 czy 3 numerów HiFiM pojawia się w dystrybucji na początku miesiąca a nie pod koniec - duży sukces :-)) Stąd też, dziś rano miałem już lekturkę do poczytania w autobusie.

Oczywiście największą moją ciekawość budziła zapowiadana recenzja Jazza SA i ... nie zawiodłem się :-)

To, że gra bdb wiem, bo słysze na codzień i potwierdzam ale najciekawsze jest to, iż mam podobne spostrzeżenie co do budowania sceny, czyli poza linią głośników i własnie dość nisko. Nie słyszałem tego tak bardzo na monitorach bo stały dość wysoko a wylazło dopiero przy podłogówkach.

No i na koniec, czekałem bardziej na opis zestawienia z VA Beethoven, oraz szerzej z Phonar Credo w kontekście rożnic brzmieniowych głośników ale recenzja była oparta chyba w większości na ProAc Studio 100? Pewnie dlatego, że materiał był przygotowany już dawno na potrzeby upadłego HFM, kiedy jeszcze nie było VA w rodzinie:-)))

Od siebie dodałbym jeszcze, że Jazz jest 'czuły' na kable zasilające, z tych które ostatnio testowałem wystarczy zmienić np. Vicka na tańszego Transparenta Plusa i już wyraźnie słychać różnice bez jakiegoś voodoo. Rewelacja zaczęła się dopiero przy TA Ref. i Fadelu Coherence, no ale Fadel dał więcej w połączeniu z Ikemi, stąd też został zamówiony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.