Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o propozycje zestawu Hi-Fi Stereo z kolumnami do 2500zł

PLMaciej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W końcu postanowiłem wprowadzić do domu audio w przyzwoitej jakości (mam nadzieję, że uda się osiągnąć więcej niż przyzwoitą). Poszukuję zestawu wzmacniacz + CD + chętnie tuner radiowy (nieobowiązkowy) + kolumny w cenie zamykającej się w granicach 2500zł (no max. 3000 jakby było naprawdę warto dołożyć). Nie mam nic przeciwko sprzętom używanym jeśli w ten sposób poprawię stosunek jakość / ceny.

Do wzmacniacza planuję również podpiąć gramofon SONY PS-22.

Słucham głównie rocka i heavy metalu, jednak zdarzają się też wszelkie inne gatunki. Sprzęt będzie stał w pomieszczeniu ok. 25m2, wolałbym żeby był czarny.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie propozycje, bo nawet nie wiem od czego zacząć poszukiwania.

Moim pierwszym zestawem stereo, z którego byłem zadowolony był system na bazie Harman Kardon 3490. Jest to ampli stereo więc tuner jest gratis, do tego ma wbudowany DAC. Moc dość spora więc można kombinować z głośnikami ( u mnie MA RX2). Jak ktoś lubi może podpiąć subwoofer ponieważ ampli posiada odpowiednie do tego aż 2 wyjścia. Cena okołom900 zł używka. Do tego cd harmana np hd 980 za około 500 zł. Zostaje na głośniki 1100 zł. Tu trzeba kombinować

Witam, a ja się dołączę do posta z prośbą. Mam pokój 40 m2, podłoga deska z wełną w środku. Poszukuję kolumn. I teraz podstawkowe czy monitory na nodze? Bez subbasu. Muzyka różna. U kolegi słuchałem ae neo 1 z kostką Denona i rewelka. Chodzi o taką jakość-stereo nie kino. Tyle tego na rynku, że głowa boli. Kolumny chcę kupić używane i do tego amplituner-komplet 2 tys.

W 1100zł. kupisz nowe Indiana Line Nota 260 - w swojej cenie naprawdę dobry brzmieniowo wybór.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dziękuję za pierwszą propozycję. A co myślicie o zestawie, który wpadł mi w oko:

- wzmacniacz Cambridge Audio Azur 650a

- CD Cambridge Audio Azur 550c

- kolumny Cambridge Audio Aeroo 6

Przy założeniu że mieszczę się w granicach 3500zł z całością (w prawdzie więcej niż planowałem, ale wzbudza moje pozytywne odczucia)? Kolumny są produkowane jako element kina 5.1 - czy jako kolumny stereo spełnią swoją funkcję?

A co myślicie o zestawie, który wpadł mi w oko:

kolumny Cambridge Audio Aeroo 6 Kolumny są produkowane jako element kina 5.1 - czy jako kolumny stereo spełnią swoją funkcję?

To jak są produkowane i oferowane wystarczy wpisać w google i wyskoczy na monitorze ;)

tylko że w dzisiejszych czasach nawet bardzo drogie kolumny świetne w stereo i muzyce, oferowane są w zestawach 5.0, lub 7.0 dla miłośników kina, przy okazji muzyki.

To że coś jest tylko do muzyki nie znaczy że z automatu jest lepsze niż kolumna występująca w konfiguracji kinowej, oczywiście sporo zależy tez od ceny.

Ja kolumny producenta elektroniki raczej bym omijał, zresztą nieco śmiesznie wygląda taki zestaw jednej marki, zwłaszcza niedrogi. W każdym razie, tak jak kolumn należy obligatoryjnie posłuchać przed kupnem, to takich szczególnie dokładnie.

Ja się kieruję w tej kwestii logiką następującą: producent elektroniki tworząc kolumny zapewne projektował je właśnie żeby grały najlepiej z jego sprzętem i na swoim sprzęcie testował. W związku z tym takie combo jednego producenta wydaje mi się całkiem rozsądne. Z tym że wypadałoby odsłuchać - zgadzam się, ale jak się nie ma co się lubi... dopóki nie kupuję nówek ze sklepu zawsze jest opcja potestować, sprzedać dalej i kupić coś innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.