Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do Nad c356bee ?

Jakub_59318

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Przepraszam za nieobecność. A czy do w/w wzmacniacza jesteście w stanie polecić jakieś kolumny z bass reflexem z przodu? Co myślicie o starszych konstrukcjach Dali? Ps. Rozmiar pomieszczenia i rodzaje słuchanej muzyki we wcześniejszych postach. Pozdrawiam.

Przy okazji załapałem się na odsłuch w salonie B&W 684 s2. Źródłem był 356bee. Suchy ten dźwięk mi się wydał, słabe połączenie jak dla mnie.

wcześniej przesłuchałem dali ikon 6mk2 (za mało życia), dali zensor 7 odpuszczę sobie czyli zostają:

- canton chrono 508.2

- polk audio rti a5

- pylon audio diamond 25 (ewentualnie 28)

- tannoy xt6f

Bo B&W to są suuuchary po prostu, tannoye też specyficznie nie za specjalne. Polk,focal,jbl to są dobre kierunki :) Nad-a zostaw

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Nie negowal bym tych tannoyow. Jednak ich dźwięk może się wielu podobać. Im więcej osobiście sprawdzisz tym lepiej.

Jeśli mógł byś przybliżyć kwestie co oznacza mało życia przy ikonach? Są to dość żywo i ekspresyjne grające kolumny, chyba że chodzi o kwestie basu?

Nie negowal bym tych tannoyow. Jednak ich dźwięk może się wielu podobać. Im więcej osobiście sprawdzisz tym lepiej.

Jeśli mógł byś przybliżyć kwestie co oznacza mało życia przy ikonach? Są to dość żywo i ekspresyjne grające kolumny, chyba że chodzi o kwestie basu?

zorientowałem się z czasem, że może bardziej chodzi o ich odbiór w "pokoju odsłuchowym" (o zgrozo ;-/) w jednym z salonów denona w warszawie. Umówiłem się na ich ponowny odsłuch w salonie marantza, gdzie pomieszczenie ktoś z głową adaptował.

Sam mam Nada C356 i słuchałem z różnymi głośnikami i szczerze najbardziej mi odpowiadają Kefy mam w tej chwili R300, LS50 i XQ20.Najfajniej grają R300. Myślę,że r500 w twoim pomieszczeniu wystarczyłyby. Możesz też spróbować Q500,ale serii Q nie słuchałem.

Sam mam Nada C356 i słuchałem z różnymi głośnikami i szczerze najbardziej mi odpowiadają Kefy mam w tej chwili R300, LS50 i XQ20.Najfajniej grają R300. Myślę,że r500 w twoim pomieszczeniu wystarczyłyby. Możesz też spróbować Q500,ale serii Q nie słuchałem.

Pamiętaj także że to co słyszysz w salonie odsluchowy może nie być w stosunku 1:1 w domu. Jak widzisz na przykładzie dwóch salonie tej samej firmy.

Jednak ciekawilo mnie ten brak życia. Bo o ile nie sypia one basem o tyle w górze pasma mają wiele do powiedzenia.

Pozdrawiam

Przetworniki są te same. Cerametaliczne. Różnica jest w zwrotnicy, kształcie tubki i profilu wyjścia bass reflex. RP grają nieco lepiej środkiem. Kwestia ceny.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.