Skocz do zawartości
IGNORED

Ortofon MC Quintet - ktoś słuchał?

tomasz_pianista

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyśl o trafach bo jest to duży krok do przodu i sporo fajnych wkładek można podczepić. Kapcie same lecą z nóg. :)

Doładnie jestem tego samego zdania :).

U mnie to zagrał z Verto i Avid Pulsus Phono Stage.

Zresztą Dynavector DV-XX 2 Mk II też jest połączony przez Verto, a Ortofon MC Windfeld przez Ortofon MC transformer ST-80 SE.

Nie zrezygnuję z traf :)

• 9 miesięcy później...

u mnie Q black kręci się już czas jakiś - wkładka wymaga solidnego wygrzania i dopiero pokazuje co potrafi :) Igła bajka :)

Ogólnie brnę dalej gdyż też mam obecnie podpięte z Verto w torze ale... ja tutaj nie do końca się zgodzę z jego zbawiennym wpływem na MC... moim zdaniem wypłaszcza scenę i zabija delikatnie dynamikę ale może być to również wina preampa (LAR) - za tydzień zwlękę troche lepszej klasy preampów i się pobawię z Verto i bez. Wkładka wygrzana można testowac :) - dam znać co i jak.

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Ogólnie brnę dalej gdyż też mam obecnie podpięte z Verto w torze ale... ja tutaj nie do końca się zgodzę z jego zbawiennym wpływem na MC... moim zdaniem wypłaszcza scenę i zabija delikatnie dynamikę ale może być to również wina preampa (LAR) - za tydzień zwlękę troche lepszej klasy preampów i się pobawię z Verto i bez. Wkładka wygrzana można testowac :) - dam znać co i jak.

Czy mógłbym Cię prosić o zrobienie zdjęcia Twojego Verto wpiętego do Twojego LARa w Twoim systemie - z karteczką na której będzie odręcznie napisana data 23.09.2016? W/w informacja jest dla mnie i zapewne kilku osób jeszcze bardzo intrygująca, zwłaszcza że ten tandem daje dokładnie odwrotny skutek niż opisujesz. To wręcz dobry koń, na którego w ciemno się stawia :) Zdaję sobie sprawę, że istnieją bardzo źle złożone systemy analogowe, zupełnie niewrażliwe na jakiekolwiek zmiany VTA/VTF, którym ciężko pomóc, bez wywalenia 80-90% klocków, ale nie zakładam z góry, że takim systemem dysponujesz.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Czy mógłbym Cię prosić o zrobienie zdjęcia Twojego Verto wpiętego do Twojego LARa w Twoim systemie - z karteczką na której będzie odręcznie napisana data 23.09.2016?

Czy u Ciebie z głową aby wszystko w porządku?

Czy u Ciebie z głową aby wszystko w porządku?

A co ty nie wiesz ze kazda nawet najtansza MC to jest audiofilskie niebo? A juz z dedykowanymi komponentami (jak ten Verto) to juz kosmos. Nie moze byc zle!

Kangie ,

żle zapytałeś . Trzeba było zapytac czy spłaszcza przy Bony.M czy przy Piazzolli ?

często nie sprzęt - jego ocena, ale materiał pchany przez niego jest kluczowym do oceny tego pierwszego,

• 4 tygodnie później...

Czy mógłbym Cię prosić o zrobienie zdjęcia Twojego Verto wpiętego do Twojego LARa w Twoim systemie - z karteczką na której będzie odręcznie napisana data 23.09.2016? W/w informacja jest dla mnie i zapewne kilku osób jeszcze bardzo intrygująca, zwłaszcza że ten tandem daje dokładnie odwrotny skutek niż opisujesz. To wręcz dobry koń, na którego w ciemno się stawia :) Zdaję sobie sprawę, że istnieją bardzo źle złożone systemy analogowe, zupełnie niewrażliwe na jakiekolwiek zmiany VTA/VTF, którym ciężko pomóc, bez wywalenia 80-90% klocków, ale nie zakładam z góry, że takim systemem dysponujesz.

Witam serdecznie - sorry, że tak późno ale wpadam od czasu do czasu -nie wiem jak wrzucić tu zdjęcie a zrobiłem takie ładne z verto i quintetem black... i środkowym palcem dla kolegi no ale niestety już bez Lara po poszedł na allegro jakiś tydzień temu - proszę o pomoc jak wrzucić zdjęcie :)

PS: Nigdy nie piszę o czymś czego nie mam lub nie miałem w systemie ale spodobało mi się Pana dziecinnie głupie zapytanie dlatego odpisałem :) Verto z gramofonem wciąż na allego :) - login xjojox - zapraszam do zakupu i pozdrawiam :)

proszę o pomoc jak wrzucić zdjęcie :)

dajesz odpowiedź

po prawej stronie pod okienkiem odpowiedzi masz przycisk "więcej opcji"

po kliknięciu na ten przycisk będziesz miał pod okienkiem odpowiedzi przycisk "dodaj pliki"

dodajesz zdjęcie

powodzenia

We stand in the Atlantic
We become panoramic

dajesz odpowiedź

po kliknięciu na ten przycisk będziesz miał pod okienkiem odpowiedzi przycisk "dodaj pliki"

dodajesz zdjęcie

powodzenia

dajesz odpowiedź

dodajesz zdjęcie

powodzenia

I ze specjalnym pozdrowieniem dla użytkownika Kangie - Lara niestety jak pisałem nie mogę wrzucić ale może nasz Sherlock zauważy, że Lar poszedł 18.10 i leży na tym samym stoliku :) - i na tym kończę dziecinne tłumaczenie się przed Panem Kangie... - pozdrawiam :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18449-0-15987300-1477332450_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kangie ,

żle zapytałeś . Trzeba było zapytac czy spłaszcza przy Bony.M czy przy Piazzolli ?

często nie sprzęt - jego ocena, ale materiał pchany przez niego jest kluczowym do oceny tego pierwszego,

Panu też odpowiem bo wątek jakby dotyczy mojej osoby - nie wiem kto Pana wypchał na świat ale świat dzięki temu do przodu nie pójdzie - pozdrawiam!

t_rex_

"Panu też odpowiem bo wątek jakby dotyczy mojej osoby..."

Było pół żartem, pół serio. Z mojej strony .

Ale w temacie , nie wiem co było "przewodnim" dźwiękiem - więc zasugerowałem czy osobiste preferencje nie są tutaj kluczowe. I to może byłoby wyjaśnieniem .

ps. Akurat mam inne nieco podejście "do szukania prawd ".

Czy świat stanie w miejscu z mojego powodu ? Wątpię :))

pozdrawiam :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.