Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Tannoyow r2 max 500-600zł

Tenore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie,

Poszukuje wzmacniacza, ktory dobrze zegra z Tannoyami R2, troche jest tego sprzetu na allegro, najlepiej od razu kupilbym tez odtwarzacz CD ale nie za drogi ;) mysle ze 700zl moglbym wydac na calosc. Slucham glownie Opery i klasyki ale rowniez elektroniki i innego rodzaju muzyki. Wysoki ton dla mnie jest najwazniejszy ale wiadomo, ze bas tez powinien byc solidny :) zalezy mi aby ladnie wygladal, vintage sa najladniejsze ale wiem, ze za starych tez nie oplaca sie kupowac, sam nie bede przy nim majsterkowal aby robic upgrady ;)

Z gory dziekuje za pomoc!

Do r2 to raczej za mała kwota by dobrze grały :

Najlepsze wyjście to dozbierać drugie tyle i kupić wzmaka używkę

np: SHERWOOD AX-7R

:)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Tannoy z serii R (raczej cała seria) miał właśnie problem z wysokimi tonami bo po prostu były stłumione. Najlepszy byłby wzmaccniacz o wręcz podbitych wysokich, lub taki, w którym bardzo dobrze spisuje się obwód regulacji tonów.

Tannoy z serii R (raczej cała seria) miał właśnie problem z wysokimi tonami bo po prostu były stłumione. Najlepszy byłby wzmaccniacz o wręcz podbitych wysokich, lub taki, w którym bardzo dobrze spisuje się obwód regulacji tonów.

Podlaczylem wlasnie Rotela ra980BX z tannoyami i gra naprawde swietnie a narazie slucham muzyki podlaczajac kabel ( niezly ) z ipada bezposrednio do wzmacniacza. Oczywiscie ze streamingu TIDAL wiec niby bezstratna jakosc ;) Moze przy wiekszej orkiestracji nie ma SZAŁU ale aby duza orkiestra grala GENIALNEI to trzeba miec audiofilski sprzet za dziesiatki tysiecy..Kameralna muzyka genialnie, glosy i instrumenty brzmia swietnie! Pozdrawiam!

Do r2 to raczej za mała kwota by dobrze grały :

Najlepsze wyjście to dozbierać drugie tyle i kupić wzmaka używkę

np: SHERWOOD AX-7R

:)

Rotel ra980bx - RE WE LA CJA! <3

to tak każdy mówi na początku dopóki nie usłyszy większej rewelacji :)

ten rotel to jaka półka? Ile i w którym roku kosztował jako nowy, po ile teraz schodzi na Allegro?

to tak każdy mówi na początku dopóki nie usłyszy większej rewelacji :)

ten rotel to jaka półka? Ile i w którym roku kosztował jako nowy, po ile teraz schodzi na Allegro?

Justas mowil ze jego znajomy ostatnio kupil za 1400zl - mi sie udalo za 900zl :)

prosze poczytac OPINIE!!

NIE MA ZLEJ!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rotel (jako firma) jest znany z dźwięku raczej żywego i jasnego, więc do R-ki jak znalazł.

tak, jest naprawde dobrze, niezaleznie czy Glenn Gould z Bachem czy Amy Winehouse z gitara albo nawet NWA z mocnym beatem. Kameralna muzyka robi wieksze wrazenie niz wieksze orkiestracje ale i tak zawsze jest duzo detalu, ciepla i wysokie tony takie jak chcialem, wyraziste i soczyste. Porownuje nagrania Pavarottiego z mlodosci z lata 70tych do lat 90tych i slychac w pozniejszym czasie ze glos juz inaczej brzmi, czasem lekka chrypka i matowosc w dzwieku. Nie wychwycalem tego wczesniej az tak wyraziscie. Teraz jeszcze chce znalezc najlepsza mozliwa opcje podlaczenia ipada aby bezstratnie jakosciowo sluchac muzyki z Tidala ( streaming w jakosci FLAC ). Z tym ze tez nie chce wydac 100 baniek ;)

trochę poszperalem i... kolega zalinkowal recenzję do końcówki mocy rb podczas gdy chodzi o integre ra, którą zakupił :)

Poza tym ceny w zakończonych na Allegro nie są takie wysokie, raz jakiś desperat dał 1400 ale u innych sprzedajacych duuuzo taniej.

Jakoś nie mogę uwierzyć że zagra to brzydactwo lepiej od Denka 1500r :)

trochę poszperalem i... kolega zalinkowal recenzję do końcówki mocy rb podczas gdy chodzi o integre ra, którą zakupił :)

Poza tym ceny w zakończonych na Allegro nie są takie wysokie, raz jakiś desperat dał 1400 ale u innych sprzedajacych duuuzo taniej.

Jakoś nie mogę uwierzyć że zagra to brzydactwo lepiej od Denka 1500r :)

jakie brzydactwo?! prosze mi mojego Rotelka nie obrazac, Denon i Sony moga jemu "buty czyscic" hehe piekna czekoladka idealnie wygladajace z drewnem wokol! <3 :D ;)

Nie wiem, piszę o współczesnych wzmacniaczach tej firmy, które pomijając detale, jak np wyświetlacz, (oraz ogólnie lepszą jakość wykonania) jako żywo przypominają wyroby ZRK i Eltry serii 9000 z lat 90tych. Jak już pisałem, ten wystrój jest ok, sam też nie miałbym nic przeciwko, by Rotel u mnie zagościł.

Rotel ra980bx - RE WE LA CJA! <3

To gratuluję trafienia z tym Rotelem dobry piecyk pewnie już 20-sto letni ale...

ważne że się podoba jak gra z R2 (extra:)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.