Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8200a + MA Silver 10 ... wymiana wzmacniacza.

szczypek92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Już trochę czasu użytkuję zestawu z tematu, ale od wczoraj mam przyjemność posłuchania moich MA Silver 10 ze wzmacniaczem Denon PMA-1520AE ... powiem tak...przy Zensorach Audiolab grał mi ładniej niż Denon, ale przy Silver 10 sytuacja jest odwrotna, kolumny dostały "masy", wykopu, i generalnie słucha się tego lepiej. Na PMA-1520AE chwilowo mnie nie stać, ale pomyślałem o wcześniejszych edycjach np 1500AE czy też 1510AE ... co o tym sądzicie ?

Czy może są jeszcze jakieś inne konstrukcje, które nadadzą masy, a będą ciut mniej jaskrawe na górze od Denona ?

To kup Denona 2000R, wieksza zmiane brzmienia uzyskasz zmieniajac te konkretne kolumny jak wzmacniacz.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Wzmacniacz nie jest suchy itp,tylko neutralny i to nudne dla was brżmienie was przeraża bo gra naturalnie,neutralnie i to jest właśnie Audiolab którego trzeba docenić i się nauczyć słuchać,jazz,blues ,wokal

Witaj,

posłuchaj na pewno wzmacniacz Naim 5si oraz ewentualnie jako dżwiek pomiędzy Audioab a Naim - Roksan Kandy K3.

Alternatywą może być moim zdaniem świetna integra hybrydowa Vincent, już model SV-500 może byc w pełni satysfakcjonujący.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kolumn nie chcę wymieniać, bo lubię kolumny z wykopem, a do tego mega mi się podobają.

Jak pojawią się na rynku Dali Opticon 8 to oczywiście też przytargam je do chaty zobaczyć co to potrafi ;)

Na 100% będę polował używany wzmacniacz, bo na nowy "sensowny" zwyczajnie nie chcę wywalać kasy.

Co do Audiolaba 8300A ... nie sądzę, aby wiele się zmieniło.

Denon PMA-2000R też przeszedł mi przez myśl, ale nie wiem czy nie lepiej za podobne pieniądze kupić nowszy choć niższy model PMA-1510 co o tym sądzicie ?

Kolego justas32 ... dlaczego mówisz, że dziwne połączenia ? Szukam po prostu mocnego wzmacniacza z masywnym dołem ... ponoć NAD gra jeszcze "mocniej" niż Denon ?

Wzmacniacz nie jest suchy itp,tylko neutralny i to nudne dla was brżmienie was przeraża bo gra naturalnie,neutralnie i to jest właśnie Audiolab którego trzeba docenić i się nauczyć słuchać,jazz,blues ,wokal

Będziesz w pobliżu Edynburga to zapraszam na odsłuch Audio Analogue,zobaczysz a raczej usłyszysz neutralne i naturalne granie.

Gdybym nie miał 8200 to bym się nie wypowiadał.

Ale jak zauważyłeś to do każdego brzmienia trzeba dorosnąć mi Audiolab nie pasi.

Łokmen Saba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.