Skocz do zawartości
IGNORED

Dla poszukujących płyt 650 mB

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ były na forum pytania dot. płyt 650 mB, dzielę się ofertą, którą znalazłem w Allegro. Cena jest zaskakująco niska, zatem skorzystałem i w najbliższych tygodniach podzielę się wrażeniami i wynikami testów. Podaję link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A przepraszam bo chyba nie jestem w Temacie, wytłumacz mi proszę co jest nie tak z 700tkami?? Sprawdź te odnośniki, ciekawy design ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Model MaxBlack mi się podoba i chyba w coś takiego zainwestuję w najbliższej przyszłości hihi ciekawy efekt jest po wyciągnięciu z pudełka pewno.

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->Audio-nie-fil

Węższy rozstaw ścieżek na 700-ce = pojemność kosztem jakości (teoretycznie, praktycznie trzeba by sprawdzić własnousznie, może geertgen'owi się uda ;-)

Pozdrawiam,

Michał

I love the sound of crashing guitars

Nie, ludzie dajcie zyc. Niedlugo forumowicze beda sie umawiac na testy odsluchowe i uchem rozpoznawac pojemnosc plytki 650/700 MB. Jezeli w gre moze tu wchodzic kwestia jakiejs jakosci to chyba tylko odtwarzacza i to skandalicznej (bo przeszkadzaja mu wezsze odstepy miedzysciezkowe).

Oczywiście motywem zakupu nie były dla mnie walory słuchowe, ale raczej trwałość zapisu danych i lepszy odczyt w starszym modelu cd. Poza tym, cena tych płytek jest niższa od ceny pudełek :)

No ja też coś tak nie wierzę temu że 650 mają być lepsze od 700, ja używam tylko 700'tek i nie usłyszałem różnicy może głuchy już jestem albo coś ale dla mnie tak samo grają.

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

->geertgen

Trwałości to Ty chyba zbyt szybko nie ustalisz ;-) Ale z tym lepszym odczytem to też prawda, choć ja na swoim nędznym Technicsie nie miałem problemów jak na razie z żadną płytą CD-R (CD-RW nie sprawdzałem). Nawiasem mówiąc on nawet hybrydy SACD czyta.

Ta oferta z Allegro, dobrze widzę ? To jest 100 płyt po 55 zł ? Hmm, faktycznie się opłaca, choć ja byłbym ostrożny. Nie wiadomo ile te płytki mają już latek...

I love the sound of crashing guitars

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.