Skocz do zawartości
IGNORED

LAMPIZATOR - DSD Euforia DAC ... Golden Gate dla ubogich ? :)

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damboo

(Konto usunięte)

Nic.

Dojrzewam powoli do decyzji aby to sprawdzić w praktyce.

Tak dla sportu.

Tu i tam za Wodą.

FCC to też ciekawa sprawa.

To już teraz wiemy skąd wzięła się ta spektakularna zmiana opinii.

Jak mówi klasyk - stan posiadania określa przekonania.

I to w zasadzie załatwia temat wiarygodności wpisów niektórych osób na tym forum.

Ale wy bijecie piane z tym CE, jak duze dzieci,czy wy sluchacie tego znaczka?:))

Oczywiście,że nie słucham.

Chcę wyjaśnić będąc zainteresowany tym produktem,dlaczego ta kwestia jest tak poruszana w przypadku Lampizatora.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Jeśli to prawda,jakie mogą być dla mnie konsekwencje,jeśli zakupię produkt tych norm nie spełniających,

mam się sądzić z producentem?

Dla Ciebie zadne, za to odpowiada producent, w sadzie przegra wszystko, to ze urzadzenie nie jest CE tylko pograza producenta.

Ale to urzadzenie jest z pewnoscia duzo bardziej juz bezpieczne niz GG., bo nie ma tej feralnej deski. A z drugiej strony urzadzenie ma lampy i wysokie napiecia, wtedy powinny byc zastosowane odpowiednie minimalne odleglosci ustalone normami pomiedzy doprowadzeniami izolowanymi i nieizolowanymi, ale ze zdjecia ciezko to ocenic.

Chcę wyjaśnić będąc zainteresowany tym produktem,dlaczego ta kwestia jest tak poruszana w przypadku Lampizatora.

Bo nikt na swiecie w audio nie odstawia takiej konstrukcyjnej maniany jak nasz rodzimy Lampizator. ;)

Dla Ciebie zadne

Chodziło mi o konsekwencje związane z moim bezpieczeństwem :)

To Ci raczej nic nie zrobi moze troche zadymic ostatecznie i to wszystko, pozaru nie bedzie, bo palic sie nie ma co. W Golden Gate jest sporo drewna na opal, tam jest inna sytuacja.

tak z ciekawość mogę napisać jak działa CE,

możesz sam się tym zająć sam pisać sobie CE ja jak ktoś cie wezwie będziesz się tłumaczył .

Lub są firmy "labolatorium" co wszystko ci przygotuje i bierze winę na siebie jak coś sie stanie , mówi co trzeba poprawić.

Koszt wzmacniacza lampowego około 6 tys nas kosztował

Wersja dla ubogich będzie bez CE, a GG powinien mieć na ftoncie znaczek VIP :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To Ci raczej nic nie zrobi moze troche zadymic ostatecznie i to wszystko, pozaru nie bedzie, bo palic sie nie ma co. W Golden Gate jest sporo drewna na opal, tam jest inna sytuacja.

Stasio daj spokoj z tymi pozarami:)) coTy z p-poż jestes:)

Wersja dla ubogich będzie bez CE, a GG powinien mieć na ftoncie znaczek VIP :)

Ale to wszystko mozna dobrac z katalogu zgodnie z wymogami klienta, oczywiscie za dodatkowa doplata :D

Koszt wzmacniacza lampowego około 6 tys nas kosztował

Ciekawe ile zaplacil Lampizator za Zlota Brame? :D

Widać, że sprzedaż dla "bogatych" nie idzie tak super, jak się czyta :)

Lubisz komus zagladac do kieszeni?ja tam lampim nie jestem zaiteresowanym i nie pisze bzdur jak inni,choc tez nie sa zainteresowani tym produktem, ot taka polska przywara.

Polska przywara to zrobić ludzi w jajo i wyjechać na hawajo :)

Fikus przyjechal do Ciebie do z brygada karkow,postawil Ci na wycieraczce Daca i zmusił Cie sila zebys za niego zaplacil?:))Panowie ochloncie troche!!!

Lubisz komus zagladac do kieszeni?ja tam lampim nie jestem zaiteresowanym i nie pisze bzdur jak inni,choc tez nie sa zainteresowani tym produktem, ot taka polska przywara.

A ty to kto?

to moze bardzo dobrze grac

Żaden produkt z tej wytwórni nigdy nie zagra, gdyż nie ma tam osoby, która potrafi środkami technicznymi wykreować dźwięk.

Żaden produkt z tej wytwórni nigdy nie zagra, gdyż nie ma tam osoby, która potrafi środkami technicznymi wykreować dźwięk.

No nie powiedzialbym, jak Lampizator dostej lanie za montaz, bezpieczenstwo i jakosc czesci, tak za dzwiek naleza mu sie pochwaly raczej. Nie dotyczy to GG bo ono jest za drogie w stosunku do konstrukcji.

To ze napisalem ze moze bardzo dobrze zagrac, jest w scislej relacji do ceny, za 1800EU uwazam ze bedzie to bardzo dobry dzwiek. Obrobka do DSD w tej klasie cenowej ma sens.

Proszę o konkretne przykłady.

Przy okazji nie zapomnij podać przykłady rzeczy,o które wcześniej byłeś proszony,ale nie znalazłeś informacji na ich temat.

Proszę bardzo. Jak w kwestii muzealności ostatnio wkleiłeś zdjęcie jako aktualne jak powyżej a było muzealne. Poprzednio również wklejałeś zdjęcia muzealnych i przestarzałych rozwiązań oraz konstrukcji podając je jako wzór nowoczesności.

Wszystko co miałem przedstawić to przedstawiłem.

Ale wy bijecie piane z tym CE, jak duze dzieci,czy wy sluchacie tego znaczka?:))

Niektórzy pomieszania zmysłów dostają jak widzą produkt lepszy od posiadanego przez siebie.

Masz lęki? Kup sobie gaśnicę. Jeśli chodzi o temat znaczka to ze Stasiop załóżcie sobie wątek na bocznicy i tam go omawiajcie.

Wszystko co miałem przedstawić to przedstawiłem

Miałeś podać tytuły płyt zrealizowanych przez najlepszą według Ciebie wytwórnię,i po drugie rzekomo pracowałeś kilkanaście lat w studio,więc

podaj przykład choć jednej płyty,przy której brałeś udział.

Za trudne dla Ciebie?

Wygląda na to, że będzie to Amber DAC minus część PCM:

AMBER%20PLUS-filtered.jpg

cena 1800eur to juz nie jest zle,podoba mi sie postawienie na USB,ciekawy jestem recenzji kolegow z forum

Arton, dawaj czadu, powiedziałeś A, trza powiedzieć B! 15 lat, to pewnie kupę płyt można było "pogłaskać". A zdjęcia to raczej HIFIManiac Ci pokazał :) Latka lecą :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Poprzednio również wklejałeś zdjęcia muzealnych i przestarzałych rozwiązań oraz konstrukcji podając je jako wzór nowoczesności.

Oprócz problemów ze słuchem,widzę,że pojawiają się problemy z pamięcią :)

Miałeś podać tytuły płyt zrealizowanych przez najlepszą według Ciebie wytwórnię,i po drugie rzekomo pracowałeś kilkanaście lat w studio,więc

podaj przykład choć jednej płyty,przy której brałeś udział.

Za trudne dla Ciebie?

Może się nie orientujesz ale w studiach realizuje się różne projekty nie tylko płytowe. Co do Alverni to na ich stronach sobie znajdziesz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz tan rówież kontakt więc wszystko włącznie w wyposażeniem się dowiesz.

Arton, dawaj czadu, powuedziałeś A, trza powiedzieć B! 15 lat, to pewnie kupę płyt można było "pogłaskać". A zdjęcia to raczej HIFIManiac Ci pokazał :) Latka lecą :)

Czy ja nie pisałem by mną się nie zajmować. To nie jest temat wątku. Tak czy nie? Widzisz ja nawet podałem nazwę studia. Każdy średnio rozgarnięty by wiedział o co konkretnie chodzi. Ale jak wiemy o rozgarniętych tu ciężko. smile.gifsmile.gifsmile.gif

Ukryta Zawartość

Może się nie orientujesz ale w studiach realizuje się różne projekty nie tylko płytowe. Co do Alverni to na ich stronach sobie znajdziesz

Ukryta Zawartość

Ze strony:

"Alvernia Studios to największe i najnowocześniejsze studio filmowe w Polsce."

Lepiej było podać ten link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.