Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz o cieplej barwie do 500 zl

zibijz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po rocznej muzycznej przygodzie z moim dotychczasowym sprzetem (wzmacniacz technics su-v6 + gramofon denon gt750 na wkladce AT-95e + monitory Arcus AS4 4ohm) przyszla pora na zmiany. Dotychczasowy wzmacniacz nie odpowiada mi pod wzgledem barwy dzwieku- jest zbyt analityczny, chlodny, a ja chcialbym cos ocieplonego, co ladnie by wspolgralo z reszta mojego sprzetu.

Po przeczytaniu setek tematow doszedlem do wniosku ze najbardziej w swej barwie zadowalalby mnie Fine Arts v3, ktorego ciezko dostac na rynku. W poszukiwaniu czegos bardziej dostepnego trafilem na blizniaczego Marantza w tej cenie (ktory notabene robil Fine Artsa)- mianowicie Philipsa Fa-880, oraz wzmacniacze Sony serii ES i Harman Kardon pm 645, 650, ktore to rowniez generuja ocieplony rodzaj dzwieku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam w zwiazku z tym pytanie do Was Szanowni forumowicze o to, ktory model moglibyscie mi polecic, badz inne, ktore Wam przychodza na mysl a spelnilyby moje oczekiwania. Czy moze warto sie zainteresowac ktoryms z tych podanych przeze mnie. Za wszelkie zainteresowanie tematem dziekuje i licze na jakikolwiek odzew z Waszej strony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/122440-wzmacniacz-o-cieplej-barwie-do-500-zl/

Niestety ale podane przez Ciebie propozycje znacznie przekraczaja podany w temacie budzet ok 500zl (+-50zl). Poza tym wiekszoc tych propozycji jest ciezka do zdobycia. Przeswietlilem ogloszenia od alle do ebaya poprzez olx. Dziekuje za konkretny odzew. Moze jakies bardziej zblizone budzetowo i bardziej dostepne propozycje?

..myślę że warto byłoby się wysilić, zamiast dodawać 50zł do 500 to już spróbować dobić do 600/650,- a za tą cenę można czasem kupić MF e10 czy Creek'a 4330 ..tylko pytanie czy chcesz usłyszeć kulturę i trochę więcej ciekawych smaczków w brzmieniu (niż zapewne słyszałeś do tej pory) czy jednak liczy się "power" a nie jakość .. wtedy HK &co będą rzeczywiście lepsze..

nie wiem czy CA A500 nie byłby fajny (?) - justas, jak myślisz ?

bo cenowo to właśnie 500zł i dźwiękowo nie był zły ..kiedyś, dawno temu ;-) wiele osób od tego zaczynało i usłyszało różnicę vs błyszczące japońce

Nigdzie nie pisalem ze liczy sie dla mnie tylko power. Z kwestii czysto technicznych wazne jest dla mnie tylko to, aby obslugiwal moje 4 ohmowe monitory i oczywiscie mial sekcje phono . Najwazniejsze jest dla mnie wlasnie brzmienie- napewno wiecej niz slyszalem do tej pory, bezapelacyjnie. NIestety jak to bywa z budzetem- z gumy on nie jest i nie da sie go naciagnac ot tak. Jednakze jesli mialbym odczekac i dozbierac "pare groszy" to ok. Martwi mnie jednak to, ze te sprzety nie kreca sie wokol 600, tylko bardziej 1000 zl- dochodzac do wniosku po przewertowaniu archiwalnych ogloszen sprzetow.

Harman Kardon pm 645 nie generuje ocieplonego dźwięku.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Musical Fidelity A1, E10, E11

To świetne typy, dla Ciebie proponuję E10 (ma phono) fakt - trzeba poszukać i może troszkę dołożyć. Ale świetnie gra i naprawdę nieźle wygląda, a to nie często w tej cenie idzie w parze;-)

Fine Arts v3,

Universum M-A1000 to to samo co grundig V3 z innym frontem i napisami. Mam takiego, ostatnio wprawdzie poszedł do szafy, ale nie sprzedaję, jeszcze go gdzieś użyję :) Technicznie bardzo uczciwy wzmacniacz, gra uczciwie, głośniki trzyma za pysk, bas nie dudni tylko jest rozdzielczy. Możesz brać jak znajdziesz. Pojawiają się od czasu do czasu. Pilot universalny z lidla silvercrest obsługuje większość funkcji.

I jeszcze jedna wazna sprawa. Czy ten NAD 3020 napedzi mi tak duze monitory jakimi sa Arcusy AS4, i czy nie bedzie problemu przy sluchaniu, poniewaz one sa 4 Ohmowe a ten NAD obsluguje 8 Ohmowe. Nie chcialbym aby przy zwiekszaniu glosnosci dochodzilo do jakis dziwnych sytuacji typu wylaczanie sie wzmaka czy jakies przestery. Pragne nadmienic ze sprzet ten bedzie umiejscowiony w pokoju 20 m2.

Znalazlem takiego NADa:

Ukryta Zawartość

Pisze ze jest to mlodszy brat 3020 z dodanym selektorem wkladek, zmienionymi koncowkami wejsc glosnikowych itp. A jak sie ma to do barwy dzwieku? Czy znajde w nim to czego oczekuje, czy raczej dac sobie z nim spokoj?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.