Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkam na wiosce wiec nie mam jak dojechać do Warszawy w sobotę, a z drugiej strony nie po to kupowałem nowy samochód, aby teraz stał w garażu :)

Dziękuję za info.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Och panowie coś pięknego. Tyle bójek słownych na forum ,a tu taka okazja żeby słowa zamienić na piesci ;)

http://www.audiostereo.pl/forum-84/announcement-41-spotkanie-forumowiczow-2015/

Mieszkam na wiosce wiec nie mam jak dojechać do Warszawy w sobotę, a z drugiej strony nie po to kupowałem nowy samochód, aby teraz stał w garażu :)

Dziękuję za info.

Przydatne info:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mogą być problemy z dojazdem do Stadionu Narodowego w środę będzie działał The fifth element.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

WLM się sam wystawia. Dziwne, niby Audio System jego dystrybutorem jest.

Teraz patrze na ich ofertę - a tam prawie same nowe modele.

0f26d1089d-DSC06857%20klein.jpg

I Gato Audio też sam się zgłosił (dystrybucja Audio Klan).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth z tym The fifth elementem to się nie przejmuj transport do Narodowego nie będzie za szybki bo przed wyborami most Łazienkowski otworzą a zaraz po wyborach zamkną do remontu tak że Bus wahadłowy wyrobi się w listopadzie przy zawracaniu ;)

Piekna kolumna

Swoja drogą uważam,ze producenci maja dość przypadkowych konfiguracji-bo co wybierze dystrybutor mający na podorędziu wiele możliwości

dotyczących konfiguracji systemu,producent natomiast bierze sprawy wyłącznie w swoje ręce i za to odpowiada i będzie za to rozliczany.

Stawiam taką tezę z prostego powodu.........stadionowe pomieszczenia sa niejako wyzwaniem,a przynajmniej ich wielkość stwarza nadzieje na

niezłe granie.

Tak naprawdę, to największe ciśnienie dmucha do góry - dopatrz się dodatkowego głośnika (nie wszystkie widać) w położeniu poziomym. Nie stawiać pod żyrandolem :-)

Tył sekcja basowa w push-pul-u może być ciekawie? Przód za duże przetworniki do pozostałej części pasma jak dla mnie dobre do dużych SPL.

Widok za oknem robiony pod impresjonistów , tak lubię ;) Cała reszta poprawiana w wiadomym programie.

Trzeba tego Gato Audio posłuchać i dać mu szansę, tak jak i wielu innym ładnie na zdjęciach wyglądającym konstrukcjom tylko jedna rzecz, w trakcie odsłuchów zamknąć oczy i do wyjścia z sali nie otwierać ;)

Z czym bedzie Esoteric na wystawie?

Z Grandioso ... ale chyba tylko na static display.

Z Grandioso ... ale chyba tylko na static display.

Bardzo bezpieczne posuniecie :)

Przypomina mi to zeszłoroczne leżenie na podłodze pod grającym gramiakiem topowego DAC-a MSB :)

Z napięciem czekam na kolejną prezentację naczyń ze stali nierdzewnej ;)

Tam przynajmniej koledzy DIY-owcy nie wstydzą się swoich konstrukcji i niektóre z nich są moim zdaniem warte grzechu a raczej uszu melomana!

No i cena za dźwięk realna a nie sugerowanie marzeń przez dystrybutora :)

To jakas nowa swiecka tradycja?

Pytali czy będziesz - napisałem, że nie, więc stwierdzili że nie ma dla kogo grać.

Zapomniałem jednak o filmach z youtube ... przecież można byłoby nagrać !

Mógłbyś wtedy w domu odsłuchać.

Dzieki za pamiec, slodki ;)

Ale za kilka lat sie okaze ze i z Youtuba czy tez MP3 potrafi zagrac na takim poziomie ze w slepym tescie nie odroznisz tych plikow od WAV czy tez Flac-a. To wszystko sprawa jakosci przetwarzania C/A ;) Ja juz to wiem, a Ty? ;)

Chcialem tylko jeszcze tak na marginesie nadmienic ze juz w kilku istotnych kwestiach cyfrowego audio bylem prorokiem, jak chcesz moge przypomniec co pisalem ;)

Moim zdaniem Youtube niesie sporo informacji o dzwieku systemow, a jesli ktos mysli inaczej jest w duzym bledzie, to jest sprawa przyszlosci aby uzyskac taka rozdzielczosc ze stratnie skompresowanych plikow. :)

Wbrew pozorom ucho jest tepe jak pien na tego typu utrate informacji, problem lezy w innym miejscu.;)

Youtube niesie sporo informacji o dzwieku systemow,

Żeby tak było,to najpierw trzeba zamontować dobry mikrofon w urządzeniu nagrywającym.

Większość filmików jest nagrywana amatorskimi "rzeczami",więc przestań znowu snuć swoje fantasmagorie.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Żeby tak było,to najpierw trzeba zamontować dobry mikrofon w urządzeniu nagrywającym.

Większość filmików jest nagrywana amatorskimi "rzeczami",więc przestań znowu snuć swoje fantasmagorie.

Oczywiscie, z lepszym mikrofonem byloby lepiej, ale i takie zwykle elektretowe jakie sa w zwyklych nawet telefonach to nie sa wcale zle mikrofony, sa wystarczajaco i tak dobre aby moc miec orientacje. Takie elektrety sa zazwyczaj bardzo liniowe i bardzo czule...maja tylko jedna wade szumia, ale to nie sa nagrania studyjne nie jest to do niczego potrzebne.

Napisz do kolesi z avshowrooms zeby zaprzestali robic te fantasmogoryczne filmiki, oni tez nie uzywaja super mikrofonow tylko wbudowane standartowe elektretowe w kamere.;)

Jesteś już specjalistą od brzmienia na podstawie zdjęć,to teraz będziesz miał drugi fakultet,

brzmienie z YouTube.

Jesteś już specjalistą od brzmienia na podstawie zdjęć,to teraz będziesz miał drugi fakultet,

brzmienie z YouTube.

Ktos musi wprowadzac wiedze pod polskie zacofane domy strzecha kryte :D

Nie chce nikogo obrazic i korzystajac ze nie ma jeszcze ciszy wyborczej, co do tego YOUTUBA to macie koledzy myslenie w tym zakresie jak w PIS-e tzn z konskimi klapkami na oczach.;)

Oczywiście.

Niedługo nie będzie wystaw audio,producenci,dystrybutorzy będą nagrywać filmiki i wysyłać mailem po klientach.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ktos musi wprowadzac wiedze pod polskie zacofane domy strzecha kryte :D

Stasio, w takim razie propozycja, będziesz filmował w wysokiej rozdzielczości ciekawe prezentacje na AS a następnie publikował filmiki na YT. A my się zobowiązujemy ocenić na ich podstawie, który system grał najlepiej;-)

Stasio, w takim razie propozycja, będziesz filmował w wysokiej rozdzielczości ciekawe prezentacje na AS a następnie publikował filmiki na YT. A my się zobowiązujemy ocenić na ich podstawie, który system grał najlepiej;-)

Czemu nie, z pewnoscia i Elb bylby zadowolony, prosze sobie zobaczyc ile takie filmiki maja wejsc, to dobra forma reklamy AS bylaby z pewnoscia na caly swiat, a chyba wszystkim nam na tym zalezy. ;)

Niech lepiej nagra,te rzekome odsłuchy,na których bywa poza wystawami audio ;)

Filmiki z Audio Show powinny być w wysokiej jakości obrazu jak i przede wszystkim nagrywane zewnętrznymi wysokiej klasy mikrofonami ustawionymi na statywach w miejscu odsłuchu, bez ganiania po sali.

Myślę że to na przyszłe lata będzie najlepsza światowa reklama tego Show!

Oczywiście czym więcej filmików tym lepiej.

I znów wydatki ,solidna kamera 4K, dobre pre mikrofonowe i super pożyczone mikrofony, ciężko to widzę :)

Myślę że

Ja natomiast myślę,że skoro niektórzy już na podstawie filmiku z YouTube oceniają źródła,

to tylko kwestią czasu będzie rozpoznawanie podłączonych kabli :)

Ja natomiast myślę,że skoro niektórzy już na podstawie filmiku z YouTube oceniają źródła,

to tylko kwestią czasu będzie rozpoznawanie podłączonych kabli :)

Może inaczej, jeśli nagrasz kolumny dobrymi mikrofonami nawet na jakimś szpulowcu na małej studyjnej i później to sobie sam odtworzysz możesz być zdziwiony ile mikrofon może pokazać tego co się wokół nagrywanych kolumn oraz z nimi dzieje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.