Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamias profesjonalnego ekranu?

krol

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób sam mógłbym wykonać ekran? Może ma ktoś pomyśł jakich materiałów użyć aby wykonac ekran zwijany. Niestety nie mogę pozwolic sobie na zakup ekranu za kilkaset zł. bo mam zaniar wydac pieniądz i tak na jajtańszy porjektor.

https://www.audiostereo.pl/topic/12254-co-zamias-profesjonalnego-ekranu/

Ale jak juz to proponuję Ci przeszukac archiwum

jak pamietam tam cos było na ten temat , cos o przescieradłach

co mozna dostac w marketach i nadaja sie na ekran

najprościej / i najtaniej / wyjdzie Ci ekran ramowy

Są podobno specjalne farby do ściany, która może potem służyć jako ekran. Sam nie miałem jednak z nimi do czynienia. Wydaje mi się jednak, że powinno to być dość ekonomiczne rozwiązanie. Zakładając oczywiście, że możesz poświęcić kawałek ściany jako ekran.

To samo dotyczy wspomnianego wyżej ekranu ramowego.

A moze folia projekcyjna?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a dobrze wygladzona sciana machnieta duluxem bedzie ok ? :) ja mam naprzeciwko sofy kawalek sciany

wprost idealnie stworzony do celow KD i wlasciwie wieszanie na niej czegokolwiek byloby przerostem formy nad trescia, tylko nie wiem, jak bedzie z obrazem...

Słyszałem od gościa który ma Panasa 500 że nie ma zbyt dużej różnicy między ekranem a ścianą.

Zaznaczam że tylko tak słyszałem.

A najlepiej byłoby wybrać się do kogoś kto ma projektor i zobaczyć na własne oczy.

U nas w szkole na zajeciach teorii nauczyciele sa wyposazeni w laptopy i projektory. Przewaznie w salach wisza tez rozkladane ekrany. Ale ostatnio mialem historie muzyki w sali, gdzie byly tylko sciany (normalne, biale, niczym specjalnym nie malowane). I obraz bardziej mi sie podobal. Przy zgaszonym swietle nie widzialem jakiejs speclanie duzej roznicy miedzy sciana a ekranem, poza tym sciana jest prosta, wiec nie bylo efektu falowania, lepsza byla geometria. Ponadto obraz byl duuuzo wiekszy niz na ekranie.

P.S. Jesli sie kiedys dorobie projektora, to tez bede uzywal sciany.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

no , tez dobre , jakas zasłonka w razie czego i jest ok

aloe mozesz tez wysłać zapytanie na priv do osób którzy

zajmują sie produkcja ekranów i zapytać sie ile kosztuje taki materiał

Da-Lite Matte White i czy mogą Ci sprzedac sam materiał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.