Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C356bee + NAD C546bee

Krzysiek B

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako że przymierzam się do zakupu ww. zestawu chciałbym się zapytać jak to jest z tą słynną awaryjnością NADa. Jak poczytałem o awaryjności w internecie to podziałało na mnie jak kubeł zimnej wody na plecy. Odnośnie wzmacniacza najczęstsze awarie jakie namierzyłem to: przepalające się diody, potencjometry nie trzymają balansu zwłaszcza przy cichym słuchaniu. W kompaktach słynny Disc Error.

Jak to wygląda z tym NADem

https://www.audiostereo.pl/topic/122544-nad-c356bee-nad-c546bee/

Nie wiem jak jest teraz, ale jakieś 4 lata temu wyglądało to podobnie, jak piszesz. Ponadto serwis polegał na zlecaniu napraw "firmom trzecim", nie piszę, że w "garażu", bo może obraziłbym któregoś z forumowiczów... Sprzęt fajnie grający na początek przygody z lepszym audio, zwłaszcza za obecną cenę, ale nie polecam. Szkoda nerwów.

Krzysiek

Czytałem Twój wątek poprzedni i wydaje mi się , że warto posłuchać Audio Gd Precision 1 lub 2 - w zależności od budżetu.

Te urządzenia się nie psują na dobrą sprawę, a brzmieniowo - posłuchaj i zobacz sam.

Nad-a 356bee mam 4 lata i mogę potwierdzić że przy cichym słuchaniu kanały nie grają jednakową głośnością ponadto pokrętło od balansu zaczęło szwankować po 3 miesiącach od zakupu.Diody na razie jeszcze wszystkie świecą.Co do cd [546bee] to bez problemowy

Witaj,

rzeczywiście kilka lat temu był duży problem z awaryjnością, teraz nie zauważamy większej awaryjności urządzeń NAD w stosunku do innych marek. Problem z odtwarzaczami praktycznie nie występuje, natomiast nierównomierność działania potencjometru głośności także w dużym stopniu została wyeliminowana, producent po prostu większą uwagę przykłada doborowi potencjometrów. W wielu innych wzmacniaczach regulacja głośności jest dokonywana cyfrowo, NAD trzyma się klasycznej metody analogowej, co przedkłada się na wyższą jakość dźwięku, jednak czasami wiąże się z powyższymi problemami,

jeśli byłbyś zainteresowany zakupem, z naszej strony możemy znaleźć dla Ciebie możliwie najlepszy egzemplarz. Natomiast jeśli już zdecydowałeś się na sprzęt NAD, nie wracaj do Yamaha, to inna klasa.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cześć. Mój 356 też jak na razie bez żadnych awarii i równo oba kanały. Akurat, żeby było śmiesznie na zapleczu sklepu do którego zostałem wpuszczony i wybrałem swojego nad-a były dwa wzmaki yamahy uszkodzone a do tego właściciel sklepu psioczył bardzo na dystrybutora yamahy (chyba były to modele oznaczone 1000 czy jakoś tak), w każdym razie nawet stwierdził - nie wiem czy szczerze, że lepiej od tego wzmaka yamahy gra 356, który był od nich sporo tańszy, więc jak widzisz kwestia szczęścia/pecha przy zakupie elektroniki. Jedyne do czego bym się przyczepił to to, że skubaniec konkretnie się nagrzewa ale w zimę to może być nawet przydatne hehe.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

C356 ma niebieskiego ALPSa, nie ma mowy o nierówno grających kanałach.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

A jak się zachowują kompakty NADa. Nie chodzi mi już o awaryjność tylko o to, jak dźwięk prezentują. Mam na myśli c546. Fanie jest mieć oba urządzenia jednej marki. Yamaha cds700 czy Marantz cd6005 średnio by pasowały wizualnie.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Posiadam taki zestaw kupiony w 2013 roku i nie mam z nim żadnych problemów. Działa bez zarzutów.

Straszne osiągnięcie, żadnych problemów po 2 latach.

Mój PianoCraft ma 15 lat i działa bez zarzutów. Gdyby synek nie próbował wsadzać płyty przez dolną szczelinę między tacką i obudową, to w ogóle nie wiedziałbym, co to jest serwis.

Aż tak mamy zaniżone oczekiwania, że 2 lata bez awarii sprzętu to sukces???

To nie atak na Ciebie, tylko taka refleksja ogólna ;-)

Aż tak mamy zaniżone oczekiwania, że 2 lata bez awarii sprzętu to sukces???

Oczywiście że to nie jest sukces. Mam zestaw 2 lata, więc napisałem że działał bezawaryjnie przez ten czas. Mogę oceniać go tylko z perspektywy tego okresu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.