Skocz do zawartości
IGNORED

Elecrtocompaniet ECI-3,PI-2

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

Dylemat...zastanawiam się nad wyborem nowego wzmacniacza pomiędzy Elecrtocompaniet ECI-3 ,Electrocompaniet PI-2 [taka sama cena na znanym portalu internetowym] Aktualnie posiadam wzmacniacz NAD C 372,który napędza moje ulubione Eposy ES 14.Zastanawiam się,który wzmacniacz wybrać oraz to czy dobrze wysteruje wymagające sporego prądu kolumny.I jeszcze jedno na którym wzmacniaczu skoncentrować się szczególnie.Słucham współczesnego jazzu nie stronie także od dobrych pozycji wokalnych. Proszę o jakieś sugestie,może któryś z Kolegów miał jeden z podanych wzmacniaczy i mógłby się podzielić swoimi odczuciami.

De gustibus non est disputandum

https://www.audiostereo.pl/topic/122678-elecrtocompaniet-eci-3pi-2/

Masz dobry wzmacniacz ,z odpowiednimi kolumnami nie musisz niczego zmieniać ,jeśli chcesz tzw. magii w dzwięku to kup sobie wzmacniacz lampowy,electrocompaniet gra jak lampa ,ale nie do końca,przerabiałem to już........

Napisz proszę, co nie odpowiada Ci w aktualnym brzmieniu systemu, co chciałbyś zmienić, poprawić oraz jaki masz budżet na zakup nowego wzmacniacza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tranzystot = Tranzystor

Lampa = Lampa

2x2=4

Iambr,to nie jest takie proste,jak twoje równanie,mam lampowego otl,który gra bardzo rozdzielczo i z wykopem,podobnie jak integry np. krella,mam też końcówkę mocy na pierwszej generacji ice power,która gra jak lampa el 34 i wślepym teście w życiu byś nie powiedział ,że to gra klasa D.Poza tym napisałem "prawie",;dużo zależy też od reszty toru,no ale to oczywiste.

Yankes-w porównaniu z nadem electrocompaniet gra bardziej łagodnie,co wcale nie znaczy że lepiej,to wszystko zależy od osobistych preferencji i rodzaju słuchanej muzyki,nie wiem jak grają twoje eposy,po zakupie nowego wzmacniacza możesz być zarówno zachwycony jak i rozczarowany - ja już nic nie kupuję bez odsłuchu w moim systemie,bo parę razy plułem sobie w brodę.....

Gość numik

(Konto usunięte)

norweskie brzmienia są specyficzne, a przez to nie do końca naturalne i neutralne, podobnie choć w innym klimacie jest z exposure, to musi dobrze przemyślana zmiana, duuuużooooo norwegów na rynku wtórnym......

Często są wzmianki, że nowe lampy (K150) grają jak tranzystory i odwrotnie niektóre wzmacniacze tranzystorowe grają jak lampowe. Ale, zawsze jest ale. Lampa to lampa (zwłaszcza w średnich poziomach cenowych).

Napisz proszę, co nie odpowiada Ci w aktualnym brzmieniu systemu, co chciałbyś zmienić, poprawić oraz jaki masz budżet na zakup nowego wzmacniacza.

Aktualny wzmacniacz C-372 jest dobry ale za mocno się napina przy każdym dźwięku.Pręży muskuły nawet wtedy gdy powinno się pokazać dane fragmenty bardziej subtelnie.Szukam czegoś bardziej dojrzałego. Ale proszę pamiętać żeby nowy wzmacniacz wysterował moje Eposy.Budżet maksymalnie 3500 zł.

De gustibus non est disputandum

Wypisujesz pierdoły. Równie dobrze możesz napisać, że wszystkie kobiety to dziwki. Tyle sensu jest w uogólnianiu.

Przepraszam, zachowałem się jak gówniarz, więcej się to nie powtórzy. :-)

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Wypisujesz pierdoły. Równie dobrze możesz napisać, że wszystkie kobiety to dziwki. Tyle sensu jest w uogólnianiu.

nietrafna teza (riposta), wg kolegi iambr'a powinno być:

kobiety = kobiety

dziwki = dziwki

a Ty kolego Mrok wszystko pomieszałeś (kobiety = dziwki)... ładnie to tak? :-)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

nietrafna teza (riposta), wg kolegi iambr'a powinno być:

kobiety = kobiety

dziwki = dziwki

a Ty kolego Mrok wszystko pomieszałeś (kobiety = dziwki)... ładnie to tak? :-)

Zgadza się. Popełniłem błąd. Kajam się w prochu i popiele. ;)

Przepraszam, zachowałem się jak gówniarz, więcej się to nie powtórzy. :-)

Ależ nie. :) Nie napisałeś nic co by upoważniało mnie do strzelania focha, i riposty w dodatku nie do końca trafionej.

Ps. Hmm... mówię Wam, coś dziwnego dzieje się na tym forum. Wszyscy robimy się podejrzanie mili. hihi ;)

Zgadza się. Popełniłem błąd. Kajam się w prochu i popiele. ;)

Ależ nie. :) Nie napisałeś nic co by upoważniało mnie do strzelania focha, i riposty w dodatku nie do końca trafionej.

Ps. Hmm... mówię Wam, coś dziwnego dzieje się na tym forum. Wszyscy robimy się podejrzanie mili. hihi ;)

Wszystkim nam chodzi o to samo!!!

Czerpać garściami dopóki słuch pozwala!!!

Staram się raczej nie dolewać oliwy do ognia, ale czasem nie mogę się powstrzymać :-)

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

• 2 lata później...

Cześć, wiem, że już dawno po temacie, ale mam pytanie. Kupiłeś tego Power Planta? Jeżeli tak to jak Ci się podoba? Zastanawiam się nad kupnem ECI4 lub właśnie Power Plant, ale nikt nie przychodzi z pomocą :(. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.