Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Slyszałem wypowiedź niejakiego Brudzińskiego. Może ktoś wyjaśni mi jak młodociany bandyta okradający szkolnych kolegów został Przewodniczącym Komitetu Wykonawczego PiS. Może wytłumaczenie jest, że to taki odpowiednik dowódcy SA?

Jestem Europejczykiem.

Ta pieśń już była tu spiewana o Brudzińskim.

Na razie nie wiadomo, skąd minister Sikorski wiedział niecałą minutę po katastrofie, że wszyscy zginęli, że nikt nie potrzebuje pomocy, nikt nie jest ranny?

Kto mu to powiedział, przekazał?

Kto?

Kto mył wrak i czym?

Czy użył popularnych detergentów wiodących na rynku?

Czy nałożył wosk?

Ile warstw?

Czy wstawiał nowe szyby, w miejsce kiedyś rozbitych, co widziała cała Polska na filmie w misji specjalnej, programie usuniętym politycznym rozkazem.

Ta pieśń już była tu spiewana o Brudzińskim.

Na razie nie wiadomo, skąd minister Sikorski wiedział niecałą minutę po katastrofie, że wszyscy zginęli, że nikt nie potrzebuje pomocy, nikt nie jest ranny?

Kto?

Są idioci którym można opowiadać o faktach a oni i tak stwierdzą że jest inaczej. Jak widać na powyższym przykładzie zdalnie sterowanego bezmózga.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Kolega Brudziński miał przeszłość nie różniącą się specjalnie od przeszłości innych.

Już pisałem do tego ciecia Filuta na ten temat, że tylko cieć, nigdy nie bił się na przerwie w szkole i nie zaczepiał koleżanek w wyszukany sposób, dostając za to uwagę do dzienniczka ucznia.

Wolałbym się nie urodzić, niż być dzieckiem takiego ojca, ciecia.

Każdy chce mieć rodziców, z których można być dumny.

Jak można być dumny z ciecia, który oddał śledztwo w ręce Rosjan, którzy teraz sprawdzają w Instytucie Pamięci Narodowej przeszłość do trzech pokoleń wstecz pilotów, Protasiuka i innych?

Kompromitacja, która to już?

Pięćsetna, bo trudno się doliczyć.

Debile nawet się tak nie zachowują.

Młodociany bandyta Brudziński niestety pozostał chamem i bandytą tym razem w wymiarze politycznym. Skoro Prezes nagrodził go za to widać takich ludzi potrzebuje.

Kolega Brudziński miał przeszłość nie różniącą się specjalnie od przeszłości innych.

Ja tak nie okradałem kolegów w szkole i nie zabierałem im butów. Według ciebie to norma?

Jestem Europejczykiem.

Nie będę upubliczniał swoich grzechów młodości, bo to nie spowiedź.

Jednak wymienione przez Ciebie przypoadki zaliczyłbym do niezwykle łagodnych okoliczności życiowych właściwych dla wieku młodzieńczego.

Wiemy przecież o defraudacjach marszałka Zycha z PSL, jak na dziś to już chyba ponad 40 lat temu dokonanych.

Ktoś potrzebował to wyciągnąć, podobnie jak ktoś polecił wyciągnąć stary numer na posła PiS.

Typowa moralność członka ludu PiSowskiego. Nieważne że jesteśmy chamami i złodziejami bo inni są gorsi. Zych też Polak-Katolik więc wolno mu kraść.

Jestem Europejczykiem.

Młodociany bandyta Brudziński niestety pozostał chamem i bandytą tym razem w wymiarze politycznym. Skoro Prezes nagrodził go za to widać takich ludzi potrzebuje.

Ja tak nie okradałem kolegów w szkole i nie zabierałem im butów. Według ciebie to norma?

W sieci są informacje dotyczące tego, jak zamożni klienci kradną z supersklepów drobne towary.

Taka jest natura ludzka.

Z tego można całkowicie wyrosnąć.

Są jednak przypadłości, z których się nigdy nie wyrasta, gdyż mają głębokie podłoże psychologiczne, pochodzą od traumatycznych przeżyć z dzieciństwa i oddziałują na całe zycie.

Można to leczyć, aby choć zmniejszyć patologiczne następstwa zespołu pourazowego pozostałego po tych fatalnych przejściach.

Typowa moralność członka ludu PiSowskiego. Nieważne że jesteśmy chamami i złodziejami bo inni są gorsi. Zych też Polak-Katolik więc wolno mu kraść.

Nic mnie nie łączy z PiS.

Nikt z PiS, nie jest chamem.

Problem jest w tym, że nie ma w Polsce demokracji, ani wolnego rynku.

Jest miekka dyktatura, oraz konieczność posiadania koneksji i układów, aby cokolwiek znaczącego zdziałać gdziekolwiek.

Nie ma wolnych mediów o zasięgu ogólnopolskim.

Dziennikarze zamiast patrzeć władzy na ręce, patrzą gdzie jest władza, tępiąc na każdym kroku opozycję.

Po poznaniu teorii dysonansu poznawczego wydawała mi się ona mocno naciągana. Czytając tego typu wpisy dochodzę do wniosku, że jej autorzy mieliby tu prawdziwe używanie.

Tylu klinicznych przykładów podanych na tacy nie znaleźliby chyba nigdzie indziej.

Jestem Europejczykiem.

Trzeba mieć złą wolę, albo kłopot z rozumieniem rzeczywistości, aby po przeczytaniu Gazety Wyborczej, szukać wyłuszczonych tam faktów prasowych, w rzeczywistości realnej.

Tu na forum osoby, istniejące na krótkiej liście, zdają się być redaktorami, tej poczytnej pozycji wydawniczej.

Wszystkie media elektroniczne, poza 40minutowym programem Janusza Pospieszalskiego, dmą w tubę prorządową, do tego koncert prasy i radia.

Taki jest tego następnie efekt, że ludzie wyborcy, tracą orientację i zastanawiaja się czy Jarosław Kaczyński nie jest rosyjskim agentem wpływu?

Zapominają o faktach, jak słyszą z ust niby premiera, że nie dopuści do powstania kłamstwa smoleńskiego!

Tak nisko jeszcze nie upadł, dopiero teraz, żeby blokować jak się tylko da śledztwo, nie dopuszczać decyzją podjętą na posiedzeniu rządu, prof Badena najlepszego specjalistę na świecie, do badań ekshumacyjnych, etc, a następnie dąć w tubę zmanipulowane treści, na zimno wyrachowane, przedtem ustalone z PR - owcami.

To pokazuje, że sięgnął dna.

Schował się przed dziennikarzami nawet, bo co niby miałby odpowiedzieć na pytania o kłamstwo smoleńskie, jak nie ma w Polsce żadnego dowodu w sprawie, a co dopiero można mówić o naukowo opracowanych ekspertyzach, jeszcze w międzynarodowym gremium.

Z Rosją się na gębę umówił jak będzie badana katastrofa i teraz są tego takie skutki.

Pojechał do Smoleńska bez ekspertów prawa międzynarodowego, bo taki ekspert dyr Kazana zgiął smiercią tragiczną, w zamachu prawdopodobnie, coraz więcej na to wskazuje.

Jednak t. wie że istnieje mechanizm wyparcia i jego zwolennicy, użyją tego mechanizmu, a on go zaprzęgnie do pracy na efekt wyborczy w następnych wyborach.

To koniec państwa plskiego drodzy Państwo.

Tak się nie zachowują normalni ludzie.

Żeby na trupach zawinionej katastrofy, nie daj Boże zamachu, budować pozycję polityczną, to się normalnemu czlowiekowi nie mieści w głowie.

I jeszcze żeby o to oskarżać innych, że jątrzą, jak samemu prowokuje się, tak jak na ostatnim posiedzeniu Sejmu, to już poniżej wszelkich słów pogardy, dla takich zachowań.

Przyczyną katastrofy był błąd pilota, chciał lądować we mgle, pozostaje do ustalenia, kto go do tego skłonił?

W domyśle Lech Kaczyński po rozmowie braci z Jarosławem Kaczyńskim.

To jest treść esencjonalna tej władzy, tego człowieka upadłego.

Żenada, wstyd mi za niego.

Niech już odejdzie i znajdzie państwo bez umowy.

Niech żyje tam 100 lat.

Niech sobie żyje 100 lat, niech obserwuje i patrzy, jak bada się profesjonalnie, przy pomocy dziś dostępnych technologii, katastrofę samolotową.

Edytowane przez 747

A tak konkretnie to o co ci chodzi (poza żalem do wszystkich oprócz Prezesa)?

Tak się nie zachowują normalni ludzie.

Żeby na trupach zawinionej katastrofy, nie daj Boże zamachu, budować pozycję polityczną, to się normalnemu czlowiekowi nie mieści w głowie.

I jeszcze żeby o to oskarżać innych, że jątrzą, jak samemu prowokuje się, tak jak na ostatnim posiedzeniu Sejmu, to już poniżej wszelkich słów pogardy, dla takich zachowań.

cieszy mnie że w końcu przejrzałeś prymitywne aczkolwiek w stosunku do prostych ludzi skuteczne sztuczki Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

Kto?...mama numerek.Gdyby wiedział naprawde, to by nie powiedzial, bo nie jest idiotom ,,,,jak ty.

Edytowane przez muls

Młodociany bandyta Brudziński niestety pozostał chamem i bandytą tym razem w wymiarze politycznym.

Młody kibol Tusk niestety pozostał chamem i bandytą ale w wymiarze politycznym.

Fakt ma wiecej ogłady od Brudzińskiego.ale od strzelania jadem ma innych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

bogu chwala..ze jezd.Szkoda tylko, bo moglby byc WIEKSZYM bandytom niz jest.y

juz jest najwyzsza pora na bicie po mordach zwyklych kiboli politykow.

Myśłisz, że Tusk wg twego życzenia będzie się w końcu samopałował?

Po co będzie ryzykował kontrakcję, lepiej sibie...raz a dobrze...dla Polski bezwzględu na podziały polityczne i społeczne.

w imieniu ludu smoleńskiego wojnę wypowie , wróć, Polsce już wojnę wypowiedział i powinien po mordzie dostać

Edytowane przez wladz

Już pisałem do tego ciecia Filuta na ten temat, że tylko cieć, nigdy nie bił się na przerwie w szkole i nie zaczepiał koleżanek w wyszukany sposób, dostając za to uwagę do dzienniczka ucznia.

Wolałbym się nie urodzić, niż być dzieckiem takiego ojca, ciecia.

747, w kolejnym wątku piszesz, że wolał byś się nie urodzić gdyby cośtam. Ty jakiś biedny duchowo i psychicznie jesteś. Niczym nie umiesz się cieszyć.

Kiedy pisałeś:

"Wolałbym się nie urodzić, niż mieć taką tęgą głowę jak następujący osobnicy

- donald t.

-.............

-............

-............

-............

-wladz."

podpowiedziałem ci powód do radości taki, że Bóg miał cię w opiece i urodziłeś się z pustym łbem.

Może ty jesteś poprostu za mały na takie wielkie wymagania, jakie sobie wymyślasz?

Może takie wzorce, przyswojone w dzieciństwie, jak okradanie kolegów dokuczanie koleżankom wywołały w tobie wielkie oczekiwania co do twojej dorosłości. A tu dupa.

Twój świat ograniczyłeś do telewizora i komputera. I dzisiaj zdałeś sobie sprawę, że to ty zostałeś okradziony, z rozumu, z godności, z rozsądku, z zauważania twojej osoby. Może dziś dostajesz po pysku od jakiegoś syna ciecia, którego ojciec zalazł ci za skórę w dzieciństwie. Może widział jak się zachowujesz i stawał w obronie słabszych wówczas i dziś taka fobia na tym punkcie...

Młody kibol Tusk niestety pozostał chamem i bandytą ale w wymiarze politycznym.

Fakt ma wiecej ogłady od Brudzińskiego.ale od strzelania jadem ma innych.

Jeżeli nie odróżniasz tego co wyprawia pałkarz Brudziński od wypowiedzi normalnych polityków to współczuję, ale jedynie umiarkowanie. Jak widać fala zidiocenia rozlewa się coraz szerzej. A prezio siedzi i zaciera krótkie rączki ciesząc się jak jego prostackie tricki działają na kiedyś normalnie zachowujących się ludzi.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli nie odróżniasz tego co wyprawia pałkarz Brudziński od wypowiedzi normalnych polityków to współczuję

Sądzisz iz jad Niesiołowszczyzny Niesiołowskiego, Pitery itp. jest mniej trujący od jadu Brudzińskiego?

Jesli tak to wspólczuje.

A tak konkretnie to o co ci chodzi (poza żalem do wszystkich oprócz Prezesa)?

cieszy mnie że w końcu przejrzałeś prymitywne aczkolwiek w stosunku do prostych ludzi skuteczne sztuczki Prezesa.

Chodzi o wprowadzenie w Polsce demokracji w miejsce miekkiej dyktatury.

Przywrócenie zawodu dziennikarza, do rangi i miejsca własciwego w normalnych transatlantyckich społeczeństwach.

Przywrócenie kultury i własciwego poziomu debaty publicznej w Polsce.

Usunięcie zjawisk patalogicznych z struktur państwa.

Zapoczątkowanie budowy w granicach Rzeczpospolitej, silnego środkowo europejskiego państwa.

Postawienia na ROZWÓJ, uruchomienie posiadanych zasobów, uwolnienie energii obywateli, dotąd skutecznie blokowanej metodami administracyjnymi.

...........

.............

...........

............

............

...........

.............

Zbudowanie silnej armii, potrafiącej skutecznie stawiać tamę potencjalnym zagrożeniom zewnętrznym.

Zbudowanie aparatu urządniczego, przyjaźnie i partnersko nastawionego do obywatela, na wzór odpowiednich systemów działajacych na zachodzie.

.............

.............

................

...............

..............

...............

..................

Pociągnięcie do odpowiedzialności wszystkich tych, którzy działają na szkodę dobra wspólnego, działają z szkodą dla obywateli, wbrew prawu.

..............

.................

................

.................

..................

.............

Zaprowadzenie prządku w sferze szkolnictwa publicznego, doprowadzenie do sytuacji, aby absolwent posiadał komplet wiedzy, pozwalajacy mu odpowiedzialnie podejmować decyzję, dotyczące kreowania dalszego swojego zycia, samodzielnie.

Lista rzeczy do zrobienia czy zbudowania w Polsce jest nieskończona, jej nieskończoność równa jest, jej skala, skali głupoty i patologii obecnej dziś w życiu sfery publicznej w wszystkich dziedzinach, począwszy od patologii w Marynarce Wojennej, poprzez patologię związaną z budową dróg i autostrad oraz stadionów, na patologii wymiaru sprawiedliwości kończąc, dokładając tylko konieczność odejścia z tego świata z braku leków do chemioterapii, dla chorych na raka, jaki toczy dzisiejszą Polskę Drogi Jaro 747

Fajny wątek :)

Jedną rzecz napisł 747 trafnie tylko że patrzył w jednym kierunku: "Jest miekka dyktatura, oraz konieczność posiadania koneksji i układów, aby cokolwiek znaczącego zdziałać gdziekolwiek"

Sprostuję, że to inaczej ale bardzo podobnie - jest manipulacja informacją przez władzę i konieczność posiadania koneksji żeby w ogóle nie być bezrobotnym lumpem. I bedzie tak samo czy będzą rządzic platfusy czy pizdraki, bo to własnie ten "obóz solidarnościowy" z którego się wywodzą ich ugrupowania (a przynajmniej sie na niego powołują) zbudował w Polsce taki lumpenkapitalizm bez kapitału, bez pracy, z ledwie kilkuprocentową oligarchią biznesową przypiętą do kazdej aktualnej władzy.

A przerzucanie się przez nich trupami ze Smoleńska przypomina jest w celu lansowania wyboru między gównem, a nasranym.

Edytowane przez Arku

Sądzisz iz jad Niesiołowszczyzny Niesiołowskiego, Pitery itp. jest mniej trujący od jadu Brudzińskiego?

Jesli tak to wspólczuje.

Albo zmasowany zinstytucjonalizowany jad mainstreamu merdiow walących w jedna opozycyjną partię, tak na jakiejs Bialorusi.

Fajny wątek :)

Jedną rzecz napisł 747 trafnie tylko że patrzył w jednym kierunku: "Jest miekka dyktatura, oraz konieczność posiadania koneksji i układów, aby cokolwiek znaczącego zdziałać gdziekolwiek"

Sprostuję, że to inaczej ale bardzo podobnie - jest manipulacja informacją przez władzę i konieczność posiadania koneksji żeby w ogóle nie być bezrobotnym lumpem. I bedzie tak samo czy będzą rządzic platfusy czy pizdraki, bo to własnie ten "obóz solidarnościowy" z którego się wywodzą ich ugrupowania (a przynajmniej sie na niego powołują) zbudował w Polsce taki lumpenkapitalizm bez kapitału, bez pracy, z ledwie kilkuprocentową oligarchią biznesową przypiętą do kazdej aktualnej władzy.

A przerzucanie się przez nich trupami ze Smoleńska przypomina jest w celu lansowania wyboru między gównem, a nasranym.

Dobry wpis.

Muls mógły się uczyć, szczególnie dużo może zaczerpnąć z ostatniego akapitu.

Pozdrawiam

Edytowane przez 747
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.