Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

„co to jest 3 bańki dla filantropów, za tyle dobrego co mistrzu zrobił”

No dokładnie. A co, nie zrobił?

Po trzy bańki lekkim ch*jem pod stołem przewalają przy każdym gównianym przetargu w większym mieście

i nawet jak nic nie robią, to pies z kulawą nogą tym się nie interesuje, a tutaj wielka afera, bo Owsiak trzy bańki przytulił

z ilu miliardów, za które stoi sprzęt w szpitalach?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A skąd wiesz, że ty nie jesteś synem ubeka? Ubecy nie opowiadają dzieciom o takich sprawach.

jesteś albo zbyt młody (chociaż wiek nie świadczy o niczym) albo zbyt nieuświadomiony skoro wypowiadasz się w taki sposób. W każdym razie pojęcie o systemie masz bardzo znikome,

Niestety ruscy namieszali podczas II Wojny (mieliśmy być sojusznikiem Hitlera (1938) a nie wrogiem) i od tego czasu tu zostali i działają dalej, najlepszym dowodem na to jest obecny rząd, ale pomijając politykę.. bycie ubekiem, albo jego potomkiem dzisiaj się też kalkuluje... i to bardziej niż by się mogło wydawać.

Po trzy bańki lekkim ch*jem pod stołem przewalają przy każdym gównianym przetargu w większym mieście

три na głowę :)

ja się tak zastanawiam, jak taki prezydent gdańska czy warszawy nagle ma klika milionów, gdy jak zaczynali mieli zaledwie kilkaset tysi.

Edytowane przez fetek

Co prawda nie oglądam (zmęczyła mnie trochę polityka), ale kartę opłacam. Nie trzeba nigdzie być, niczego czytać ani oglądać wszystko co się dzieje nie jest niczym nowym a same schematy u czerwonych sąsiadów są znane od wielu lat. Wystarczy wyłączyć głupi TVN i jeszcze głupszą TVP i czasami pomyśleć samemu.

Po za tym jak już napisałem, wielu z "podejrzanych" sowim zachowaniem przyznaje się do winy, nie wiem co tam pisze ta cała Matka Kurka i jakie są konkretne zarzuty ale widzę co odstawia Jurek. Dziwię się takim jak Ty że bronią, chociaż jak czytam to bardziej gnoją opozycję. Rozumiałbym podejście typu: Jurek jesteś niewinny idź do sądu i to udowodnij. W czym problem ? przecież to jest proste... z drugiej strony winny zawsze jest nie ten który popełnił przestępstwo tylko ten który je wykrył i to ten drugi zawsze ma problem. Bardzo dobrze widać to na scenie politycznej w klubach PO, PSL no ale co tu napisać.. u sowietów jest tak samo.

Warto też przypomnieć że to Jurkowi powinno zależeć na oddaleniu zarzutów i oczyszczeniu samego siebie, chyba że nagle ma gdzieś zarówno darczyńców (nas) jak i obdarowanych. Tym bardziej trudno mi to zrozumieć.

Edytowane przez fetek

Jurek jest umoczony. Wyciąga kasę z WOSP przez rodzinne spółki, unika przedstawienia faktur, w procesie kręci, lawiruje i sąd jakoś nie daje mu wiary.

Może Caritas swoje faktury przedstawi i sobie porównamy?

A Owsiaka zamknąć na 15 lat, wszystko mu zabrać i sukienkowym oddać, będzie sprawiedliwie.

Rydzykowych milionów nie liczycie? Ciekawe...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Próbujesz usprawiedliwać Owsiaka Caritasem. Nie ma znaczenia kto, z kim i gdzie, ma być przejrzyście a nie jest.

Rydzykowych milionów nie liczę, nie płacę mu. Dlaczego nie ma prokuratorskich zarzutów? Nie wiem.

Występuję w liczbie pojedyńczej :)

Jest zasadnicza różnica między skorumpowanym / okradającym księdzem lub pracownikiem a liderem / prezesem całego ugrupowania, nie da się tego porównać. Ponadto gdyby nie wykrywano i nie walczono z machlojami w takim caritasie to byś dzisiaj nie wiedział że tam się działo cokolwiek złego. Kto ma z tym walczyć po stronie WOśP, główny podejrzany ?

Dzisiaj 90% mediów i drugie tyle polityków walczy z kościołem, nagłaśniana jest każda pierdoła i co ? jakąś nie słyszę by jakiś pingwin kradł miliony czy nawet tysiące. TVN jak chciał zrobić temat o wykorzystywaniu nieletnich to musiał szukać ofiar po za granicami naszego kraju.

Dyrektor szpitala powiatowego, mój dobry znajomy ma w swojej placówce trochę sprzętu z naklejkami Jurka, niestety jak to powiedział część kupili sami...z tym który dostali mieli poważny problem bo umowy serwisowe były skonstruowane fatalnie.

Miałem wujka, rakowca w ostatnich tygodniach swojego życia zaliczył dwa hospicja: publiczne wspierane przez WOśP, tu na szczęście był krótko potem placówka caritasu... różnica kolosalna, WOśP'owa umieralnia kontra praktycznie hotel caritasu.

Próbujesz usprawiedliwać Owsiaka Caritasem. Nie ma znaczenia kto, z kim i gdzie, ma być przejrzyście a nie jest.

Rydzykowych milionów nie liczę, nie płacę mu.

dokładnie, na rydza nie dawałem, dawałem Owsiaki (podła dziwka ze mnie :P) i zgodnie z obowiązującym prawem wszystko powinno być jawne, a jest tajne.

Matka Kurka to nie jest alter-ego Ojca Rydzyka oddelegowane do walki z Owsikiem ... choć nie jest im po drodze. :)

Owsik to oddelegowany działacz do skanalizowania młodzieży ... ma plecy, ale Matka zrobi z tym porządek ! :)

Owsik to oddelegowany działacz do skanalizowania młodzieży

dowodów że mu się udało daleko szukać nie trzeba. Słynne "róbta co chceta"

Gdybym prawicowych przeciwników Owsiaka nie uważał za zawistnych gnojków, fanatycznych idiotów oraz chorych z nienawiści prymitywów, napisałbym, co myślę o waszych pogaduszkach, ale nie mogę, bo obowiązuje mnie netykieta.

bo obowiązuje mnie netykieta.

i tak ją złamałeś obrażając wielu użytkowników tego forum. Każdego kto mysli inaczej niż Ty nazywasz idiotą, prymitywem itd ? pomyślałeś może że jest odwrotnie ? że to Ty może czegoś nie rozumiesz....

Może warto przypomnieć jak to Jurek namawiał do przemocy ? Wydaje mi się że w normalnym kraju osoba która publicznie w TV wzywa do aktów agresji i przemocy została by skutecznie uciszona.

Gdybym prawicowych przeciwników Owsiaka nie uważał za zawistnych gnojków, fanatycznych idiotów oraz chorych z nienawiści prymitywów, napisałbym, co myślę o waszych pogaduszkach, ale nie mogę, bo obowiązuje mnie netykieta.
Lemingoza nadal zbiera swoje żniwo. Z szarego mózgu robi szarą masę. Edytowane przez TomekL3

Chłopcy, wasz problem polega nie tylko na tym, że nie macie racji, ale także na tym, że powielacie kołtuńskie fobie, niesprawdzone półprawdy oraz pseudopatriotyczne obsesje. Wy nie macie poglądów, wy macie tylko namiętności.

Chłopcy, wasz problem polega nie tylko na tym, że nie macie racji, ale także na tym, że powielacie kołtuńskie fobie, niesprawdzone półprawdy oraz pseudopatriotyczne obsesje. Wy nie macie poglądów, wy macie tylko namiętności.

Nie chciałbym się tutaj z nikim kłócić ale wszystko co piszesz pod naszym adresem idealnie pasuje do Ciebie.

Wyjaśnij mi proszę dlaczego Twoje prawdy są lepsze od naszych prawd.

Czyli możemy na legalu pisać że on też jest:

zawistnych gnojków, fanatycznych idiotów oraz chorych z nienawiści prymitywów

i wszyscy są tacy sami ;]

Edytowane przez fetek

Czyli możemy na legalu pisać że on też jest

No i co, świętoszku, też byś mi przywalił, opluł i nazwał tak, jak o mnie myślisz! Oto wasza podwójna moralność: oburzyć się na cudze grube słowo, ale jak można - to robić to samo, wbrew własnemu oburzeniu. Obłudny hipokryta - to za mało na takich jak ty.

:-)

problem polega na tym że Cie nie znam, więc i nie mam, przepraszam nie miałem wyrobionej opinii na Twój temat. Teraz już mam, sam ją sobie wyrobiłeś.

Domyślam się że nigdy nie słyszałeś "nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe", przecież ja tylko zacytowałem Twoje słowa.

ale ok, rozumiem nowe zasady których nie ma w FAQ, odnośnie usera SzuB:

- jest jego prawda, i tylko jego (w końcu tylko krowa zdania nie zmienia)

- ma prawo do poniżania i obrazy innych bez uzasadniania (w końcu posiada magiczną kulę)

- nie należy kierować w jego kierunku żadnych epitetów czy opinii o jego osobie, nawet tych które On wraża sam (definitywnie sobie z tym nie radzi),

zapisać, skompilować, zastosować.

Edytowane przez fetek

Domyślam się że nigdy nie słyszałeś "nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe", przecież ja tylko zacytowałem Twoje słowa.

W Talmudzie tego nie ma

Dzisiaj 90% mediów i drugie tyle polityków walczy z kościołem, nagłaśniana jest każda pierdoła i co ? jakąś nie słyszę by jakiś pingwin kradł miliony czy nawet tysiące. TVN jak chciał zrobić temat o wykorzystywaniu nieletnich to musiał szukać ofiar po za granicami naszego kraju.

Ja p..., następny oddelegowany kościelny funkcjonariusz czy otumaniony jelonek.

Wszyscy słyszeli, a akurat ten niczego nie słyszał. Nie słyszał, nie czytał, nie wie. Tylko pozazdrościć :-).

Jestem Europejczykiem.

Twoja prostacka logika powala na nogi.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Twoja prostacka logika powala na nogi.

Tu są fakty jacusia. Dalej przebierasz się w sukienki?

Jestem Europejczykiem.

zwierzyniec się powiększa...

Wszyscy słyszeli, a akurat ten niczego nie słyszał. Nie słyszał, nie czytał, nie wie. Tylko pozazdrościć :-).

masz na myśli te klika aferek czy sztucznych prowokacji ?

biorąc pod uwagę że TVN o byle czym potrafi gramolić kilka tygodni i ciągle to samo a tematy księży kończą się po 1-3 dniach no to sorry, przez taki okres czasu można mielić każdy niewypał. Ale wypisz mi proszę wszystkie afery Caritasu w ostatnich latach, zrobimy zestawienie.

medialnych prostytutek nie oglądam od jakiś 3 lat więc mogę nie być na bieżąco.

Edytowane przez fetek

IMO klon. Po stylu można zasadniczo nawet domyślać się, czyj :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.