Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

slawek

Skoro dla ciebie autorytetem jest Pawłowicz to nie ma się co dziwić,że nie zrozumiałeś.Ale mogę wyjaśnić,że przedstawił analizę sytuacji i zagrożeń w Polsce i na świecie.Tych prawdziwych a nie wyimaginowanych.

wkleiłem reakcje Pawłowicz i Schetyny

w żaden sposób nie wynika z tego ,ze ona lub on sa dla mnie autorytetem

więc nie przypisuj mi swoich insynuacji

po pierwsze nie jest to zgodne ani z prawda ani z kontekstem wypowiedzi

a po drugie to bardzo nieładnie z Twojej strony

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Oczywiście.

To jest ta analiza. Ze racja po stronie PO. No to nie dziwne, ze przemowienie sie podobalo.

Tylko nie udawajcie, ze nie bylo polityczne, i nie bylo wspieraniem jedynej i slusznej opcji.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

10 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nic nie jest dane raz na zawsze.

Widze, ze nawijasz Tuskiem z tego przemowienia. Niebywale.

Zakodowal nam kolege:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

To jest ta analiza. Ze racja po stronie PO. No to nie dziwne, ze przemowienie sie podobalo.

Tylko nie udawajcie, ze nie bylo polityczne, i nie bylo wspieraniem jedynej i slusznej opcji.

A kto twierdzi,że nie było polityczne i że nie popierało jednej strony ?Oczywiście,że było i że popierało.I takie powinno być.

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A kto twierdzi,że nie było polityczne i że nie popierało jednej strony ?Oczywiście,że było i że popierało.I takie powinno być.

Aha

?

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

a jakiś przykład poproszę ?

Atrapa Trybunału Konstytucyjnego.

Sędziowie dublerzy. 

KRS powoływana przez polityków.

Próba skrócenia ustawą zagwarantowanej konstytucją kadencji I Prezesa SN.

Odebranie sędziom prawa odwoływania się od personalnych decyzji KRS - konstytucja gwarantuje każdemu w każdej sprawie dwuinstancyjność postępowania.

Mam wymieniać dalej? 

Negowanie oczywistych faktów jest intencjonalnym prowokowaniem pyskówki i będzie każdorazowo zgłaszane Moderacji.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Negowanie oczywistych faktów jest intencjonalnym prowokowaniem pyskówki i będzie każdorazowo zgłaszane Moderacji.

Bobcat, ty nie masz wstydu za grosz, jak ta wypowiedz wyglada w kontekscie twojego klamstwa?

Chlopie nie masz za grosz honoru, klamiesz, zostajesz na klamstwie przylapany, i jeszcze straszysz zamiast zawinac sie i pojsc spac.

Ja pierd...

Edytowane przez bubusia

17 minut temu, bubusia napisał:

Napisal Bobcat o umowie z gazpromem

Sorry. Pomyliłem daty. 

Nie mierz innych swoją miarą.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Próba skrócenia

działania oceniane przez Ciebie jako próby sa dla ciebie łamaniem konstytucji?

nie osmieszaj się

reszta zalezy od punktu widzenia ?

twoja wiarygodnośc skończyła się zanim sie zaczęła, pozdrowienia od Tuska i Pawlaka ?

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Sorry. Pomyliłem daty. 

Nie mierz innych swoją miarą.

Ja jak sie pomyle to od razu przepraszam, i nie zwalam na innych. Nie porownuj mnie do siebie.

Za dlugo ci to zajelo. Przyparty musiales sie przyznac.

I tyle.

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

jak sie pomyle to od razu przepraszam

A co ja innego zrobiłem?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Za dlugo ci to zajelo. Przyparty musiales sie przyznac.

A to już twoja nadinterpretacja i atak personalny.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

A co ja innego zrobiłem?

Gdybym cie nie cisnal nigdy bys sie nie przyznal. Sam dobrze wiesz.

10 minut temu, bubusia napisał:

Bobcat, ty nie masz wstydu za grosz, jak ta wypowiedz wyglada w kontekscie twojego klamstwa?

Chlopie nie masz za grosz honoru, klamiesz, zostajesz na klamstwie przylapany, i jeszcze straszysz zamiast zawinac sie i pojsc spac.

Ja pierd...

Atak personalny zgłoszony Moderacji.

3 minuty temu, bubusia napisał:

Gdybym cie nie cisnal nigdy bys sie nie przyznal. Sam dobrze wiesz.

Przeceniasz się i wpadasz w samouwielbienie.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Atak personalny zgłoszony Moderacji.

Niebywale, przylapany na klamstwie straszy zgloszeniem do moderacji.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

a Twój idol na którego chcesz głosować

"Schetyna ocenił wystąpienie Tuska jako "ciekawe bardzo i inspirujące". - Patrzy na sprawy polskie nie tylko z perspektywy europejskiej, ale i światowej - mówił szef PO. - Niech każdy rozumie i przyjmuje te słowa tak, jak zostały powiedziane. To były potrzebne słowa, nie dotyczyły polityki, ale globalnego, całościowego spojrzenia, w przyszłość"

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/donald-tusk-na-uniwersytecie-warszawskim-fala-komentarzy/jktb9hj

moze wyjaśnij mu ,ze sie myli ,ze nic nie zklumał i ,ze nie nadaje sie do polityki skoro nie rozumie co sie do niego mówi

tym bardziej ,ze Donek go olał

"

Czy jednak na pewno relacje między Tuskiem a Schetyną są tak dobre, jak pokazuje powyższa fotografia? Internauci wychwycili ciekawy moment: Donald Tusk podchodzi, aby uścisnąć dłoń Leszkowi Balcerowiczowi. Nie zauważa jednak stojącego tuż obok szef Platformy. Mina Grzegorza Schetyny jest jednoznaczna. Przypadek?

#Tusk3V
Dobrze widzę????
- Donald "zlał" Grześka????????? pic.twitter.com/NfTzngrhJc"

https://pinkosz.dorzeczy.pl/kraj/101678/Tusk-przeoczyl-Schetyne-Mina-lidera-PO-mowi-wszystko.html

Mam w tym przypadku inne zdanie niż Schetyna.Ty oczywiście tego nie zrozumiesz bo w PiSie może być tylko jedna opinia.

do slawka

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
7 minut temu, slawek.xm napisał:

działania oceniane przez Ciebie jako próby sa dla ciebie łamaniem konstytucji?

nie osmieszaj się

reszta zalezy od punktu widzenia ?

twoja wiarygodnośc skończyła się zanim sie zaczęła, pozdrowienia od Tuska i Pawlaka ?

Napisałem "próba skrócenia" gdyż ustawa była już podpisana i tylko musiał się wycofać się pod naciskiem TSUE. 

Nie zależy od punktu widzenia gdyż opinię taką wygłaszaja prawnicy tak polscy jak i UE.

Naprawdę sądzisz że Ty jesteś wiarygodny? Zazdroszczę poczucia humoru.

3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Mam w tym przypadku inne zdanie niż Schetyna.Ty oczywiście tego nie zrozumiesz bo w PiSie może być tylko jedna opinia.

do slawka

Ma dokladnie takie zdanie jak ty, ale jako polityk musi klamac. Nie chce zeby poszlo w eter, ze jedynym  lub glownym celem Donka bylo wspierasnie kolesi.

Edytowane przez bubusia

18 minut temu, bubusia napisał:

To nie jest zwrócenie uwagi na cokolwiek lecz zwyczajny atak personalny.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

do slawka

trzeci raz dzis piszesz pod moim adresem swoje  konfabulacje

nie będę tesknił

EOT

6 minut temu, Bobcat napisał:

To nie jest zwrócenie uwagi na cokolwiek lecz zwyczajny atak personalny.

Niebywale, dalej brnie. Pisze bzdury, zwracasz mu uwage, dajesz szanse poprawy, on jej nie wykorzystuje, dalej wprowadza w blad. Jak juz dostaje dowody, to sie przyznaje. A na koncu straszy moderacja, bo rzekomo zostal zaatakowany personalnie.

Brak slow na ciebie Bob.

Edytowane przez bubusia

a tak przy okazji

W 2006 r. strona rosyjska, grożąc zatrzymaniem przez spółkę RosUkrEnergo dostaw gazu wymusiła na stronie polskiej podwyżkę cen dostarczanego do Polski gazu o 10 proc. - twierdzi Waldemar Pawlak.

Według Pawlaka, zgodę na podpisanie tak niekorzystnej umowy wyraził w 2006 r. Minister Skarbu Wojciech Jasiński (PiS).

Waldemar Pawlak twierdzi, że istnieją dokumenty wskazujące, że rząd PiS i prezydent RP w 2006 r. mieli szczegółowe wyliczenia ogromnych kosztów takiej kapitulacyjnej polityki Ministra Skarbu.

7 minut temu, Bobcat napisał:

Moderacja oceni.

No ja tez zglosilem twoje straszenie i bezczelne klamstwa jakimi nas raczysz. Z toba inaczej sie nie da.

Edytowane przez bubusia

a tak przy okazji

W 2006 r. strona rosyjska, grożąc zatrzymaniem przez spółkę RosUkrEnergo dostaw gazu wymusiła na stronie polskiej podwyżkę cen dostarczanego do Polski gazu o 10 proc. - twierdzi Waldemar Pawlak.

Według Pawlaka, zgodę na podpisanie tak niekorzystnej umowy wyraził w 2006 r. Minister Skarbu Wojciech Jasiński (PiS).

Waldemar Pawlak twierdzi, że istnieją dokumenty wskazujące, że rząd PiS i prezydent RP w 2006 r. mieli szczegółowe wyliczenia ogromnych kosztów takiej kapitulacyjnej polityki Ministra Skarbu.

Materiał NIK odtajniony ostatnio jest wyjątkowo stronniczy i dotyczy wielu drobiazgów nieistotnych, a zupełnie pomija zasadniczą odpowiedzialność polityków PiS - ministra skarbu Wojciecha Jasińskiego, wiceministra gospodarki Piotra Naimskiego i Premiera Jarosława Kaczyńskiego" - napisał.

Wyjaśnił, że to rząd PiS jest odpowiedzialny za dużą podwyżkę cen gazu w Polsce.

"Pozdrawiam Ministra Naimskiego i pytam, dlaczego tak wytrawny wojownik o czystość gazu w gazie nie dopilnował swoich kolegów z rządu PiS w 2006 roku i dopuścił do podwyższenia cen gazu od Gazpromu o 10 proc., co skutkowało wyższymi o ponad miliard dolarów kosztami dla polskich przedsiębiorców i gospodarstw domowych" - napisał na Facebooku.

5 minut temu, muls napisał:

a tak przy okazji

Materiał NIK odtajniony ostatnio jest wyjątkowo stronniczy i dotyczy wielu drobiazgów nieistotnych, a zupełnie pomija zasadniczą odpowiedzialność polityków PiS - ministra skarbu Wojciecha Jasińskiego, wiceministra gospodarki Piotra Naimskiego i Premiera Jarosława Kaczyńskiego" - napisał.

Wyjaśnił, że to rząd PiS jest odpowiedzialny za dużą podwyżkę cen gazu w Polsce.

"Pozdrawiam Ministra Naimskiego i pytam, dlaczego tak wytrawny wojownik o czystość gazu w gazie nie dopilnował swoich kolegów z rządu PiS w 2006 roku i dopuścił do podwyższenia cen gazu od Gazpromu o 10 proc., co skutkowało wyższymi o ponad miliard dolarów kosztami dla polskich przedsiębiorców i gospodarstw domowych" - napisał na Facebooku.

A cos o roli Pawlaka/Tuska w 2010, ktory wg ciebie byl w rzadzie SLD, i o zwiekszeniu dostaw plus checi przedluzenia umowy do 2034 roku, masz cos do powiedzenia?

Czy tylko nieudolna obrona Pawlaka cie interesuje?

Nadal twierdzisz ze byl wtedy w rzadzie SLD?

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.