Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Minister "Sprawiedliwości" w działaniu:

Zbigniew Ziobro: Wyrok TK jest bez znaczenia

Dzisiaj, 3 grudnia (19:14)

Bezprzedmiotowe i bez znaczenia - tak orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego ocenił minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro.

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu wyjaśnił dokładniej:

Ukryta Zawartość

Tutaj jeszcze Sasin dołożył.

Ukryta Zawartość

Morawiecki z Kukiz-15 pamieta doskonale w jakim celu Jaruzelski powołał TK. odpowiadając na grożby Solidarności, że będzie skarzyć stan wojenny do Sądów za złaminie konstytucji.

Teraz histerycy z współczesnej opozycji mają swoje pięc minut w mediach w obronie trybunału jak wczesniej mieli obrońcy krzyża pod pałacem prezydenckim.

Sędziowie TK raczej już robią porządek w papierach i zbierają długopisy z biurek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgłoś sie do pomocy. Będą potrzebowac kogoś do noszenia opasłych akt trybunałowych z czasów Stanu Wojennego.

Edytowane przez avwurek

Ukryta Zawartość

Będą potrzebowac kogoś do noszenia opasłych akt trybunałowych z czasów Stanu Wojennego.

Swoją teczkę wypatroszyłeś.

Ukryta Zawartość

Chyba spełniła się klątwa: Obyś żył w ciekawych czasach...

Teraz jest czas żeby oderwać się od rzeczywistości i wskoczyć w objęcia muzyki. Całkiem miła perspektywa. I tak nie mamy wpływu na to co nam idioci wszelkiej maści zafundują. Te dyskusje na forum też nic nie zmienią. Jesteśmy tylko "mięsem armatnim". No może tylko '747' nie jest ;-).

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Następnego przysłali?

A jak ??? :)

Jak już wspomniałem w innym wątku, chyba się picmanom gorąco pod tyłkami robi, więc wygarniają z dna beczki wszystkich czarnych PR-owców, jakich mają.

Zresztą przypuszczam, że to nikt całkiem nowy, tylko kolejny dyżurny klon. Styl wydaje się jakby nieco znajomy, choć jeszcze mamy mało materiału porównawczego.

Ale narzędzia do analizy leksykalnej i kontekstowej czekają na więcej :)))

Edytowane przez argus

Nikt mnie nie przysłał. Was także nikt nie przysłał, sami się tacy porodziliście.

W przeciwieństwie do was, internetowych histeryków mam komfort niedyskutowania z wami.

@wórek

Zwróć rentę mundurową, dorabiasz na wysypisku.

Mundurowi mocno wspierali zamach na konstytucję w sejmie. W końcu z emeryturami w okolicach ~6 kzł jest to obowiązek. Słyszałem ostatnio od takiej osoby co właśnie ma taką emeryturę, że jest za mała i nie starcza na pokrycie kosztów codziennego życia.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Krzywonos to w ogóle jest nie wiadomo skąd. Bo opozycjonistką to ona nigdy nie była. Między być a udawać jest znaczna różnica.

W przeciwieństwie do was, internetowych histeryków mam komfort niedyskutowania z wami.

a ja mam komfort podyskutowania z tobom.na przyszlosc qubric.

Krzywonos to w ogóle jest nie wiadomo skąd. Bo opozycjonistką to ona nigdy nie była. Między być a udawać jest znaczna różnica.

wiemy wiem wiemy tez jak ty dzielnie walczyles.

sam opowiadales tak jak teraz wszyscy

nawet prok.piotrowicz to teraz bohater i rewolucjonista z medalem od czerwonych.

tez sam tak rozpowiada.

Edytowane przez muls
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wiem wiemy tez jak ty dzielnie walczyles.

W momencie wybuchu stanu wojennego miałem 10 lat. W chwili podpisywania tajnej umowy w Magdalence byłem w klasie maturalnej. Na szczęście nie muszę się tłumaczyć ze swojej przeszłości.

jak byc chcial rozszerzyc nasza wiedze jeszcze... to prosiemy..

W momencie wybuchu stanu wojennego miałem 10 lat. W chwili podpisywania tajnej umowy w Magdalence byłem w klasie maturalnej. Na szczęście nie muszę się tłumaczyć ze swojej przeszłości.

ja tez i dlatego nie musze nic tlumaczyc.tyle ze bylem starszy. Edytowane przez muls

Bo opozycjonistką to ona nigdy nie była. Między być a udawać jest znaczna różnica.

Opozycjoniści są w tej Polsce pisowskiej deptani bez względu na zasługi. Chyba dla tego że Prezes był wątpliwej wartości "opozycjonistą".

Powiem tak: jak się nie zna historii to pisze się takie bzdury. Przykre.

czy jeszcze raz musze powtarzac ze ja te historie...widzialem.

Jak już informowaliśmy, w środę pojawiły się na stronie Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej oświadczenia majątkowe posłów. Nasz podziw wzbudził majątek posła Ryszarda Petru czy wartość zegarka Michała Kamińskiego. Przeglądając dalsze oświadczenia zaskoczyła nas choćby emerytura Henryki Krzywonos (ok. 6200zł miesięcznie). Największe zdumienie wzbudziła w nas jednak Joanna Lichocka, obecna posłanka PiS, wcześniej znana głównie jako prawicowa dziennikarka. Okazuje się, że jeśli chodzi o majątek, jest ona godną rywalką Ryszarda Petru! A podobno na prawicowym dziennikarstwie nie dało się przez ostatnia lata zarobić...

Posłanka posiada dwa mieszkania: pierwsze o powierzchni 125 m2, ktorego wartość oszacowała na ok. 900 000 zł zaś drugie o powierzchni 154 m2 którego wartość wyceniła na 1 400 000 zł. To nie wszystko- Lichocka posiada również 3 działki oraz 75% udziałów w czwartej działce. Wartość wszystkich ich oceniła na ok. 2 000 000 zł!

Jedno z mieszkań posłanka wynajmuje, z czego osiąga roczny dochód 87 600 zł (czyli 7300 zł za miesiąc). Ponadto z tytułu praw autorskich, oraz zatrudnienia w redakcjach osiągnęła prawie 130 000 dochód w 2015 roku. Dodatkowe niecałe 30 000 otrzymała za pracę w TV Republika. Cyfry te średnio pasują do często powtarzanej teorii, że dziennikarze ,,z prawej strony" zarabiali fatalnie względem swoich kolegów po fachu, którzy prezentowali inny punkt widzenia i schlebiali poprzedniej władzy.

Jak widac w republice dobrze placa.Jesli dodac ze ta pani to gowniara bardzo zaangazowana w s prawy..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Opozycjoniści są w tej Polsce pisowskiej deptani bez względu na zasługi. Chyba dla tego że Prezes był wątpliwej wartości "opozycjonistą".

Nie ma czegoś takiego jak Polska pisowska - ona się urodziła w umysłach niektórych. Jej genezą jest strach przed ustawą dekomunizacyjną. Inni bezmyślnie powtarzają ten mit bez chwili zastanowienia.

Rzeczywistość lat 80-tych nie była różowa. Solidarność miała dwa nurty: ten główny chętny do dogadania się z komuną w zamian za przywileje i ten drugi, bardziej radykalny ale i niezłomny. Do pierwszego należał Wałęsa z Michnikiem - zwłaszcza jak pili wódkę i klepali się po plecach z Kiszczakiem. Należał także Geremek i Mazowiecki. Ta grupa skłonna była nawet sfałszować historię (słynne kreowanie Geremka na przywódcę strajku w stoczni) i ta grupa zaakceptowała kłamstwo Krzywonos. Do grupy drugiej należała Anna Walentynowicz, Andrzej Gwiazda ale także np Kornel Morawiecki. Ci ludzie byli dalecy od wizji dogadania się z komuną. Podział zaczął się zacieśniać w momencie kiedy w ZSRR wydano polecenie aby stopniowo przekazywać władzę i dogadywać się z opozycją. Niektórzy marzyli o tym od dawna. Michnik powtarzał że jest wychowany do sprawowania władzy. Ciekaw jestem co na to jego przyrodni brat - stalinowski prokurator Stefan.

Do pierwszego należał Wałęsa z Michnikiem - zwłaszcza jak pili wódkę i klepali się po plecach z Kiszczakiem. Należał także Geremek

taa zwykle pili w soboty parzyste i w niedziele nieparzyste przez piec lat w altance kiszczka. Edytowane przez muls

[...] ale także np Kornel Morawiecki. Ci ludzie byli dalecy od wizji dogadania się z komuną. [...]

Tia... A teraz stoi w jednym szeregu z ex-pezetpeerowskim prokuratorem piotrowiczem. Taka to "niezłomna" opozycja - śmiechu warte.

Anna Walentynowicz, Andrzej Gwiazda ale także np Kornel Morawiecki

i ich wypowiedzi lekko tracily nutka chorobowa, co jak widac jednemu sie ostało.w sposob trwały.

disco sam tego nie wymyslil.Taki madry to on nie jest.On klepie frazesy wypisywane od lat.

wlasciwie od czasu jak pojawili sie kaczynskie.

Edytowane przez muls

Nie ma czegoś takiego jak Polska pisowska

Od ostatnich wyborów jest. Tylko osoby z "mgłą smoleńską" na oczach tego nie zauważają. To smutne, ale Polska pogrąża się w ciemnogrodzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.