Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka farba do malowania płyty laminowanej?

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Chciałbym pomalować artystycznie kolumny diy, aby pasowały do wystroju wnętrza. Jakich farb należy użyć? Chciałbym następnie położyć na nich lakier połyskujący.

Ktokolwiek, cokolwiek?

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Zeszlifować laminat.

Położyć natryskowo 2-3 warstwy podkładu, przed ostatnią warstwą szlifuj do 240.

2 warstwy koloru, 2 warstwy lakieru i polerka aż będzie lustro.

Jak kolor będzie bardzo ciemny to użyj czarnego podkładu, jak tylko ciemniejszy (np. wiśnia) to do ostatniej warstwy podkładu możesz dodać trochę farby żeby zabarwić podkład.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Czekaj, ja rozumiem że koledze chodzi o namalowanie obrazu na kolumnie. To raczej akryle a później klar. Problem jest tylko taki, ze farby takie "artystyczne" mają fakturę.

Wszystko będzie wyjaśnione tam gdzie zajmują się babraniem po samochodach, pędzelkiem i aerografem,jakieś forum. Może bazowe farbki mają do tego? i klar wiadomo.

Chodzi mi konkretnie o coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - przykładowe "zajawki" . Podoba mi się motyw Mondriana na kolumnach elac'a oraz te ostatnie kolumny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Farbki do malowania na płótnie,akryle takie dla malarzy albo olej, masz palete kolorów w rozsądnej cenie, a jak 3-4 kolory to może warto samochodowe porządne kupić.

Pytanie czy te pierwsze nie zgryzą się z klarem,akurat mogę sprawdzić bo tata maluje obrazy a klar też leży mi.

Płytę dobrze się matuje szlifierką mimośrodową,papier 320 albo tępy 320,nowy zostawia rysy gdy matujemy podkłady. Najlepiej zgodnie ze sztuką podkładować goły mdf ale czemu by nie spróbować z tym laminowanym.

Ciekawe gdzie kupić te pędzelki paskowce co artyści kreślą nimi wzory na autach.

Takie pędzelki do perfekcyjnych linii

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja piękniejsza połówka jest grafikiem, więc o wykonanie się nie martwię. Myślę raczej czym to zrobić, żeby efekt był trwały. Swoją drogą dziękuję za zainteresowanie tematem. Pochwalę się efektem końcowym, gdy uda się coś "ogarnąć".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.