Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do audio note soro

Gość rafles

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rafles

(Konto usunięte)

Pytanie do użytkowników audio note soro i osób mających jakieś doświadczenia z audio notem , jakie kolumny zagrają najlepiej z tym wzmacniaczem na 15-20mkw.Chętnie wysłucham też opini i rad na temat różnych zestawień sprzętowych z tym wzmacniaczem.

https://www.audiostereo.pl/topic/1232-jakie-kolumny-do-audio-note-soro/
  • Redaktorzy

Nie mam wprawdzie doswiadczen z AN, ale mam z lampami i angolami. Otoz angole bardzo ostatnio kochaja zestawiac ze wszystkim, a zwlaszcza ze slabymi lampami, kolumny Living Voice. LV Avatar sa referencyjnymi kolumnami recenzentow np. HiFi+. Osobiscie mialem w domy LV Auditorium przez chyba miesiac, i byly znakomite. Srednie podlogowce, skutecznosc oczywiscie powyzej 90 db. Kosztuje w Polsce okolo 10kzl, i naprawde gra jak zloto.

• Redaktorzy

Mam zapisane w Polsce... Reklamuje sie ostatnio tu i tam, jeszcze ma Xaviany. Powinien byc namierzalny przez "Audio" liste obecnosci.

Gość rafles

(Konto usunięte)

może macie jakieś inne propozycje poniżej 10kzł? moam możliwość kupienia tego Audio Nota w okolicach 5kzł więc może znalazłoby się coś "godnego" w zliżonej cenie z drugiej ręki o nowego to pewnie nie?

Sporo ludzi uważa że Antale XS firmy Triangle (za nowe powinno byc poniżej 6k PLN) ładnie grają z lampami. Niestety tak jak jozwa nie mam doświadczenia z AN, więc traktuj to jedynie jako wskazanie kierunku poszukiwań a nie rekomendację.

Pzdr.

Tak. Zbig ma rację. To są zdecydowanie lepsze kolumny. W grę wchodziłyby Araxe (ok. 6300 czarne, 92dB, 4Ohm) lub trochę gorzej Tibre (ok. 4000 PLN, czarne, 90,5dB, 4Ohm).

Pzdr.

Gość rafles

(Konto usunięte)

Miałem możliwość odsłuchu BC acustique Tibre tyle że z Argusem Integrą (taka nowa całkiem ciekawa polska lampa) i muszę przyznać że bo całkiem interesująco. A może Cabasse Caprera stworzy dobrą parę z AN soro?

Czesc,

nie mam pojecia jak to gra, ale ESA opracowala nowy model glosnika pod nazwa Presto i jak sie chwali jest to specjalnie opracowany zestaw do wspolpracy ze wzmacniaczami lampowymi. Wiecej tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z calym szacunkiem...

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Obawiam się" , że trebor ma rację. Słuchałem jakiś czas temu i było bosko. Wygląd nieszczególny (baaaardzo konserwatywny) ale dźwięk wyjątkowy,zwłaszcza dla kogoś kto generalnie lubi lampę. Pozdrawiam. Acha!! Kable od AN można sobie juź darować.

A czemu nie proaczki ? Bardzo zacne głośniczki, i pomimo niewysokiej efektywności pięknie grają z lampą. Dla przekornych najlepszy dźwięk na wystawie w Las Vegas bodajże w 1996 roku to cary 300B se ( 8 watów, choć piszą ża 12 ) z proakami 2.5 ( efektywność 86 dB ). Nie są tanie, ale jest jeszcze seria studio no i rewelacyjne response 1 sc.

Gość rafles

(Konto usunięte)

Dzięki za wszystkie pomocne rady,postaram się w miarę możliwości wszystkie pomysły przetestować i dam znać jak już coś wybiorę, boję się tylko że rzeczywiście kolumny Audio Note mogą zagrać najlepiej i co wtedy?(naprawdę najbrzydsze kolumny na świecie coś jak skrzynki na jabłka tylko z membranami) ale kto wie może się jeszcze w nie wkręcę zawsze mogę zgasić światło i pooglądać świecące lampy tylko co zrobić za dnia :)))))))

Pod koniec sierpnia bede mial zlozone Hammer Dynamics (ef. 97dB) do mojego AN P2SE. Sam ciekaw jestem co z tego wyjdzie... Jesli wytrzymasz, to zapraszam do w-wy na posluchanie.