Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny + wzmacniacz (6-7k)

jankeso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam sprzętu jak w temacie. Pokój ma ok 25 m2, prostokąt. Ma służyć głównie do muzyki, czasem tv lub dźwięk z komputera przez adapter bluetooth, więc koniecznością jest pilot z możliwością zmiany źródła :)

Źródłem muzyki będzie na razie raspberry pi + hifiberry dac pro, pliki mp3 (320/flac) i Tidal/Wimp (premium, flac w planach). Słucham głównie metalu i rocka, czasem rap, triphop, klasyka. Nie chcę sprzętu używanego.

Rozglądam się już około 2-3 miesiące, do tej pory patrzyłem na:

wzmacniacze:

Onkyo A9010

Magnat MA600

Atoll IN100 SE

Creek Evolution 50a

Rega Brio R

kolumny:

Klipsch R-26F

Q Acoustics 3050

Rega RS3

Tannoy Revolution DC6T

Mieszkam w Poznaniu, wybieram się do któregoś salonu, może tam coś zaproponują. Chciałem wcześniej zasięgnąć porady na forum, może ktoś wskaże jakiś inny kierunek ? Może do plików to za duża kwota ? :)

https://www.audiostereo.pl/topic/123336-kolumny-wzmacniacz-6-7k/

Trochę dziwne że po 3 miesiącach, patrzenia i czytania, stawiasz obok siebie takie rozbieżne produkty jak Onkyo A9010 i Atoll 100 czy potem Klipsche , QAcoustic i Tannoye. Bo brak tu jakiejś logiki i zamysłu na upatrzone brzmienie.

Trochę dziwne że po 3 miesiącach, patrzenia i czytania, stawiasz obok siebie takie rozbieżne produkty jak Onkyo A9010 i Atoll 100 czy potem Klipsche , QAcoustic i Tannoye. Bo brak tu jakiejś logiki i zamysłu na upatrzone brzmienie.

dokładnie, brzmienie od sasa do lasa

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość numik

(Konto usunięte)

widać, że masz to rozstrzelone = nie masz pomysłu = kup coś bezpiecznego, np. Roksan Kandy + Paradigm 7 v.7, czy Audiolab 8200A + Dali Zensor 5 lub 7, takie przykłady tylko.

W Q21 posłuchasz największej ilości bezpiecznych zestawów, to Ci da jakiś obraz czego szukasz. Poproś ich o 3-4 dobre połączenia w tej cenie i wybierz naj dla Ciebe

Tannoye i dali są bezpiecznie, zagrają chyba ze wszystkim.

Ja tam bym ich nie podłączał do jasno grającej elektroniki, ale gusta są różne.

Mieszkam w Poznaniu, wybieram się do któregoś salonu, może tam coś zaproponują.

To jest najrozsądniejsze wyjście. Potem napisz, jakie połączenie wpadło Ci w ucho. Wtedy będzie wiadomo jaki rodzaj prezentacji Ci odpowiada.

Witaj,

moja propozycja to wzmacniacz Nad C356 BEE z kolumnami Pylon Audio Diamond 25. To zestaw, który powinien Cię w pełni usatysfakcjoniwać brzmieniowo.

Jako alternatywa spojrz na wzmacniacz Onkyo A-9050 z kolumnami Audio Academy Hyperion IV.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, poza powyższymi rozwiązaniami, mamy dziesiątki innych ciekawych konfiguracji gotowych do odsłuchu. W przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję Wam za naprowadzenie na jakąś rozsądną ścieżkę :) posłucham NAD-a z Pylonami u producenta w Jarocinie, dostałem również zaproszenie od użytkownika forum który mieszka w okolicach Poznania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.