Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, andryman napisał:

Kupię Audio physic classic 8 w kolorze drewna (wykluczam biały). Ktoś coś😉?

Tu masz w dobrej promocji model 15, 10 tys taniej niż były nówki, a to tylko model Ex demo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

21 minut temu, treinerek napisał:

Tu masz w dobrej promocji model 15, 10 tys taniej niż były nówki, a to tylko model Ex demo.

Ukryta Zawartość

Dziękuję ale kolor nie dla mnie. Cena super. Czy one dadzą rady na moim metrażu? Pytam na wypadek, gdybym znalazł ten model w innym kolorze

Ukryta Zawartość

Mają jeszcze ale nówki i te są o 2000zł droższe.

Ukryta Zawartość

Co do wielkości nie chcę się wypowiadać, ale 15 to nie jest kolumna do dużych pomieszczeń a nawet nie wiem w jakim metrażu chcesz je ustawić. Proponuję do nich zadzwonić i się o różnice spytać.W tym salonie pracują przemili ludzie i wszystko na pewno ci wyjaśnią.

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Apogee mini dac wersja z firewire

Ukryta Zawartość

masz prywatna wiadomość:)

Wysłane z mojego SM-F946B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

W dniu 26.09.2024 o 08:30, stach_s napisał:

Nowa, lepsza cena za Spendory A5r

Ukryta Zawartość

Rozważę również wymianę na jakąś dobrą integre z dacem 

Ukryta Zawartość

W dniu 26.09.2024 o 08:30, stach_s napisał:

Nowa, lepsza cena za Spendory A5r

Ukryta Zawartość

Wtf że ludzie tego nie biorą. Sam bym ich bardzo, bardzo chętnie  posłuchał w aktualnym moim ustawieniu, ale postanowiłem przystopować trochę z wydawaniem siana na audio. 

No korcą jak sam skur.... xD

Ukryta Zawartość

.

Zauważyłem ogólnie że teraz jest jakiś martwy okres w sprzedaży. Fajne rzeczy można tanio kupić ale bardzo ciężko cokolwiek sprzedać. 

12 minut temu, J4Z napisał:

Wtf że ludzie tego nie biorą. Sam bym ich bardzo, bardzo chętnie  posłuchał w aktualnym moim ustawieniu, ale postanowiłem przystopować trochę z wydawaniem siana na audio. 

No korcą jak sam skur.... xD

Startowalem od ceny 5800 pół roku wstecz. W tej chwili są tańsze niż zwykle A5.

Miałem propozycje kupna za 4000, ale grzecznie podziękowałem, są jakieś granice. Poczekam. 

Może za Arcama Sa30 ktoś by zamienił, ha?? 

6 minut temu, hary1357 napisał:

Zauważyłem ogólnie że teraz jest jakiś martwy okres w sprzedaży. Fajne rzeczy można tanio kupić ale bardzo ciężko cokolwiek sprzedać. 

Niestety to prawda ;/

3 godziny temu, hary1357 napisał:

Ludzie są przerażeni zwolnieniami, chamstwem i nieliczeniem się z nimi! Samowola króluje. 

Po prostu ceny odjechały. 

Za kawałek scalaków krzyczy się obecnie pieniądze niewiele mniejsze niż w chwili pierwszego zakupu.

Ale to się zmieni. W samochodach już to widać.  W sprzęcie będzie podobnie.

10 godzin temu, miętowy napisał:

Po prostu ceny odjechały. 

Za kawałek scalaków krzyczy się obecnie pieniądze niewiele mniejsze niż w chwili pierwszego zakupu.

Ale to się zmieni. W samochodach już to widać.  W sprzęcie będzie podobnie.

Dokładnie,

wieloktornie o tym pisałem że w Polsce jest drożej niż w innych krajach. Samochody w DE tańsze 10-15%. Nowe autko jeszcze więcej. W teoretymega drogiej Norwegii audio nowe tańsze a używane duuuzo tańsze. Efektem tego ludzie zamiast coś sprzedać, to miesiącami sprzedaja

Niech sie teraz wszyscy napasa tymi swoimi cenami z kosmosu. Szczegolnie nowy sprzet kosztuje jakies chore pieniadze.

Pazernosc na pieniadz nie ma granic, wiadomo ze jest potrzebny do zycia, ale niektorzy a szczegolnie ci ktorzy maja juz tyle ze na kilka zyc im wystarczy chca jeszcze wiecej. Tylko po co? I zamiast dac zarobic wiecej tym ktorzy zarabiaja najmniej, podzielic sie tak zeby tez cos od zycia mieli, to nie, wola dalej ladowac we wlasne i tak juz mocno wypchane kieszenie.

Masakra.

Niech im to teraz stoi, niech gnije, pruchnieje, niech im w buty wejdzie pazernym swiniom.

Jak to powiedział pewien gościu..
Nie będziesz posiadał nic i będziesz szczęśliwy...wszystko idzie w tym kierunku, niestety.

Poszło z fona

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Niech sie teraz wszyscy napasa tymi swoimi cenami z kosmosu. Szczegolnie nowy sprzet kosztuje jakies chore pieniadze.

Pazernosc na pieniadz nie ma granic, wiadomo ze jest potrzebny do zycia, ale niektorzy a szczegolnie ci ktorzy maja juz tyle ze na kilka zyc im wystarczy chca jeszcze wiecej. Tylko po co? I zamiast dac zarobic wiecej tym ktorzy zarabiaja najmniej, podzielic sie tak zeby tez cos od zycia mieli, to nie, wola dalej ladowac we wlasne i tak juz mocno wypchane kieszenie.

Masakra.

Niech im to teraz stoi, niech gnije, pruchnieje, niech im w buty wejdzie pazernym swiniom.

Witam,

chyba jesteś zwolennikiem tego, żeby każdy miał po równo.

Tylko dlaczego tak ma być?

Dlaczego dziwisz się, że ktoś kto ma dużo chce mieć jeszcze więcej?

Dziel się swoim najlepiej bez rozgłosu, będziesz miał satysfakcję i spokojne sumienie, a innych zostaw w spokoju.

Najlepiej najpierw dużo zarób (koniecznie dając też zarobić innym), żeby było co dzielić.

Wracając do cen, to trzeba pamiętać o wciąż rosnących kosztach prowadzenia działalności, przez co wszystko drożeje niestety.

A jak to piszesz, jak im zgnije i będzie pruchnieć to i tak Ty za to zapłacisz chcąc kiedyś kupić nowy sprzęt.

Dziwny jak dla mnie sposób myślenia

Pozdrawiam

6 godzin temu, sul76 napisał:

chyba jesteś zwolennikiem tego, żeby każdy miał po równo

Tego nie napisalem bo tak nie uwazam.

Dlaczego dziwisz się, że ktoś kto ma dużo chce mieć jeszcze więcej?

Bo to dziwne jest, przynajmniej dla mnie. To tak, jakby probowac zjesc wiecej niz potrzeba, zwykle lakomstwo, pycha, chciwosc. Najgorsze jest to, ze chcac zarobic jak najwiecej robia tak zeby ludzie zarabiali jak najmniej pomimo tego ze stac ich na to zeby placic wiecej.

Dziel się swoim najlepiej bez rozgłosu, będziesz miał satysfakcję i spokojne sumienie, a innych zostaw w spokoju.

Ja nikogo nie ruszam, ja ich tylko nie rozumiem. Nie rozumiem tego, jak pracodawca ktory zarabia miliony miesiecznie moze spac spokojnie wiedzac o tym, ze pieniadze ktore placi swoim ludziom wystarczaja im od wyplaty do wyplaty a czesto nie wystarczaja. Moglby placic wiecej bo dochody firmy na to pozwalaja, ale nie chce.

Wiesz dlaczego?

A jak to piszesz, jak im zgnije i będzie pruchnieć to i tak Ty za to zapłacisz chcąc kiedyś kupić nowy sprzęt.

Nie. Poprostu beda upadac, bo staja sie ofiarami wlasnej pazernosci.

Dziwny jak dla mnie sposób myślenia

To znaczy ze nie dziwi Cie legalne niewolnictwo w obecnych czasach.

Pozdrawiam.

....dlatego oczekuje się kwot wysokich za używane elektrośmieci..oczekuje się niewiele mniej niż się zapłaciło, a czasem więcej.

Bo kowid, bo statek utknął w kanale, bo fabryki przewodników, bo wszystko drozeje..bo mieszkania wyszczeliły i ciężko się wybudować..

To dawaj w ogłoszeniach dużo cebul za stare tanie gówna.

Dawaj Marian, ktoś kupi , przeca nikt nie zmusza.

3 godziny temu, BlueDot napisał:

Bo to dziwne jest, przynajmniej dla mnie. To tak, jakby probowac zjesc wiecej niz potrzeba

Nikogo nie bronię, ani nie staje po żadnej ze stron, ale może niektórzy chcą się nachapać tak, aby zapewnić byt przyszłym pokoleniom swojego rodu. 

Może też być tak, że od pieniędzy odp***dala. Człowiek staje się żyłą, chcę więcej i więcej.

Prawdopodobnie różnie to bywa. xd

.

Nie. Poprostu beda upadac, bo staja sie ofiarami wlasnej pazernosci.

To znaczy ze nie dziwi Cie legalne niewolnictwo w obecnych czasach.

Pozdrawiam.

Legalne niewolnictwo?

Co Ty piszesz kolego?

Otwórz dochodowy biznes, zainwestuj, weź koszty i ryzyko na siebie, poświęć temu cały swój czas, a zyski podziel po równo między siebie, a pracowników.

Jak coś Ci zostanie to podziel się z biedniejszymi, żeby każdy z was miał po równo.

To że jesz (bo chyba coś jesz?) też może być marzeniem dla innych np. głodujących.

Sprzęt audio, samochód też przecież nie jest Ci potrzebny...

Podziel się z każdym po równo.

Tylko się nie chwal, zrób to dla siebie.

Pozdrawiam 

Tego nie napisalem bo tak nie uwazam.

Bo to dziwne jest, przynajmniej dla mnie. To tak, jakby probowac zjesc wiecej niz potrzeba, zwykle lakomstwo, pycha, chciwosc. Najgorsze jest to, ze chcac zarobic jak najwiecej robia tak zeby ludzie zarabiali jak najmniej pomimo tego ze stac ich na to zeby placic wiecej.

Ja nikogo nie ruszam, ja ich tylko nie rozumiem. Nie rozumiem tego, jak pracodawca ktory zarabia miliony miesiecznie moze spac spokojnie wiedzac o tym, ze pieniadze ktore placi swoim ludziom wystarczaja im od wyplaty do wyplaty a czesto nie wystarczaja. Moglby placic wiecej bo dochody firmy na to pozwalaja, ale nie chce.

Wiesz dlaczego?

Uważasz, że pracodawca nie może lub nie powinien zarabiać więcej?

Wyliczysz ile powinien?

Załóż biznes i zarabiaj, nikt nie broni.

Dzielić się też nikt nie broni.

Mam wrażenie że rozmawiacie o dwóch różnych sprawach.

Jeden pisze o cebulactwie, a drugi wyciąga filozofię kapitalizmu w wersji liberalnie korzystnej ale głownie dla zachłannych niestety cwaniaków. Natura człowieka taka właśnie jest.

19 minut temu, miętowy napisał:

Mam wrażenie że rozmawiacie o dwóch różnych sprawach.

Oczywiście, każdy swoje powie i gitarrra gra.

.

Btw, oddam irdaca z pilotem za 800zł. Brak zasilacza i kartonu - gdzieś mi się zawieruszyły, nie wiem, czy omyłkowo nie wyrzuciłem. 

.

9 godzin temu, sul76 napisał:

Uważasz, że pracodawca nie może lub nie powinien zarabiać więcej?

Uwazam ze moze i powinien. 

A ty uwazasz ze ludzie na najnizszych stanowiskach powinni zarabiac najnizsza krajowa, nawet jesli pracodawce stac na to zeby placic im wiecej?

Załóż biznes i zarabiaj, nikt nie broni.

Nie wnikajmy tutaj w to co ja robie, ale powiem Ci ze dzieki temu co robie wiem ze jest tak jak napisalem wyzej.

Jak coś Ci zostanie to podziel się z biedniejszymi, żeby każdy z was miał po równo.

Co Ty masz z tym dzieleniem sie po rowno? Popatrz na moje wczesniejsze posty w ktorych wogole nie o to chodzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi