Skocz do zawartości
IGNORED

Microlab solo 7c

Hay Txa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was serdecznie , jestem nowym użytkownikiem tego forum. Chciałbym przedstawić mój problem, otóż zakupiłem głośniki Microlab solo 7c, wczoraj dotarły do mnie i trochę się zaniepokoiłem, gdyż jeden głośnik w głośniku sopranowym trzeszczy, głośnik drugi, czyli ten bez chłodzenia, wzmacniacza itd. Póki co sprawdzałem tylko puszczając przez telefon, a na telefonie są utwory prawie wszystkie pobrane z YouTube (przekonwertowane z video na samo mp3) niektóre dobrze grają bez trzasków, ale sporo utworów jest z tym trzaskiem, więc postanowiłem pobrać 3-4 utwory w formacie flac bez strat jakościowych i oba głośniki grają przepięknie, ani grama jakiegokolwiek niepożądanego dźwięku. Nie mam pojęcia co teraz mam zrobić, czy oddać na gwarancję, czy zostawić, bo to przez utwory ? pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/123576-microlab-solo-7c/

Wróżka by się przydała, bez tego ciężko będzie.

Posprawdzaj kable, połączenia i źródło.

Spróbuj zmienić kabel sygnałowy, może jest uszkodzony.

Spróbuj podłączyć je do czegoś innego niż telefon, może jest uszkodzony.

Poruszaj kablem między jedną a drugą kolumną lub go wymień, może jest uszkodzony.

Jeśli to nie wyeliminuje problemu, to oddaj na gwarancję.

https://www.audiostereo.pl/topic/123576-microlab-solo-7c/#findComment-3640571

Wróżka by się przydała, bez tego ciężko będzie.

Posprawdzaj kable, połączenia i źródło.

Spróbuj zmienić kabel sygnałowy, może jest uszkodzony.

Spróbuj podłączyć je do czegoś innego niż telefon, może jest uszkodzony.

Poruszaj kablem między jedną a drugą kolumną lub go wymień, może jest uszkodzony.

Jeśli to nie wyeliminuje problemu, to oddaj na gwarancję.

Hmm, zmieniłem telefon i wszystko gra dobrze, pod komputer podłączyłem również wszystko śmiga,czyli winowajcą był telefon, ale dziwne,bo mam miesięcznego lg g4 i gdy podłącze pod słuchawki, to nie ma żadnych trzasków. W każdym bądź razie problem wyeliminowany, teraz muszę sprawdzić telefon, czy czasem nie jest walnięte wejście 3.5 :) dzięki bardzo za pomoc, sorki za zaśmiecenie forum tym błahym problemem, pozdrawiam i miłego weekendu życzę.

https://www.audiostereo.pl/topic/123576-microlab-solo-7c/#findComment-3640604

Raczej charczy z innego powodu niż to w jakim formacie jest muzyka . Bardziej zależy to od jakiejś konkretnej częstotliwości, która może pojawić się w każdej piosence i formacie. Tak więc popieram to co napisał micwoj.

To są głośniki komputerowe sprawdź zatem jak grają w grach. Tło muzyczne i wstawki piosenek w grach to raczej nie FLAC, posłuchaj jak będzie.

Generalnie jak Ci nie gra jak powinno, to od ręki wymiana na sprawny i wolny od wad, (a nie naprawa ).

https://www.audiostereo.pl/topic/123576-microlab-solo-7c/#findComment-3640612

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.