Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ekhmm..odpowiem z punktu widzenie konsol Sony. Nie mialy ograniczen, ba czesto bylo przed PC w kwestii optymalizacji i rozwiazan technicznych. Z sterowaniem to akurat trafiles kula w plot, gdyz grajac na padzie mozesz wiecej gier z roznych gatunkow obslugiwac bez irytacji niz na zestawie - klawiatura + myszka.

do obu rządzeń podłączysz wszystkie manipulatory.

shootery - dobra myszka ze względu na dynamikę..

akcja / zręcznościowe / bijatyki / samochody - kwestia przyzwyczajenia oba zestawy dobre.

strategia - tylko klawiatura + myszka

na kontrolerze nie masz jak zbindować oddziałów, czarów, umiejętności, przedmiotów itd. Już widzę jak na padzie napierdzielasz w starcrafta.

Ja z grami na konsole Sony siedze min. pare dni, czesto sa to tygodnie, a nawet miesiace czy lata.

może jeszcze dekady ? szybciej się konsola popsuje...

Niestety z kazda generacja gry sa coraz drozsze w produkcji, wiec ich jakosc proporcjonalnie spada..choc sa studia ktore zawsze trzymaja poziom. I te trzeba wspierac i im kibicowac.

gry zarówno jak i filmy w produkcji są tańsze niż kiedyś.

ad.1

Ja mowie o domyslnej konfiguracji. Domyslna konfiguracja to pad dla konsol, klawiatura i myszka dla PC.

akcja / zręcznościowe / bijatyki / samochody - kwestia przyzwyczajenia oba zestawy dobre.

Przy ruchu 360 stopni, nawet nie ma co porownywac pada z klawiatura. Z strategia masz racje, ale jak gralem w Ruse to bez problemu mi sie gralo na padzie, ladnie to wszystko rozplanowali.

Ad.2

może jeszcze dekady ? szybciej się konsola popsuje...

Predzej sie PC dezaktualizuje. ;) Moge sypac tu przykladami, ile gralem w tytuly ekskluzywne od Sony i nie bylo to przechodzenie gry w 2 dni. Zapewniam.

Ad.3

Nie sa tansze, sa coraz drozsze, gdyz sa coraz bardziej dokladnie, maja wiecej detali do odwzorowania, pochalania wiecej czasu w produkcji. Przyklad samochodow, kiedys robilo sie je w dzien/tydzien, teraz niektore robi sie w miesiac/miesiace. Podobnie np. z torami. Te najwierniejsze maja laserowo odwzorowana nawierzchnie, nie jest to tani i szybki proces.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

obracasz się myszką nie klawiaturą :P Ruse,Tropico jest mało dynamiczną grą, ciekawe jak to wygląda w starcrafcie

Dzisiaj masz narzędzia, automatykę i tony gotowych elementów. Gry robi się łatwiej i szybciej, wiele elementów można składać. Trawa, drzewa, skały, woda.. dzisiaj tego nie klepiesz, kupujesz gotowca albo lecisz czymś na wzór generatora.

Gdzie sie obracasz myszka w grach sportowych/zrecznosciwych/wyscigach. :P Przydaje sie ona w grach FPP/TPP/Strategiach, i ta ostatnia ma jedynie dosc wyrazna przewage jesli chodzi o sterowanie myszka wzgledem pada.

W zaleznosci od gry. Plus zauwaz ze ekskluzywne gry w wiekszosci maja swoje wlasne silniki. To wszystko trzeba stworzyc. Takie Naughty Dog to niemal wzor jesli chodzi o "customy". Wiekszosc rzeczy robia sami. Z pewnoscia kolejna czesc danej gry na ta sama platforme robi sie szybciej, lepiej, ale pierwsza odslona to krew, pot i lzy. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Fetek : ) Jako że lubisz pecety.

Nabazgrol Nam graczom konsolowym, ile trzeba wydać na peceta, żeby gry miały taki... klimat konsolowy : )

Ile trzeba wydać kasyna na peceta, żeby taki pecet miał taką grafikę jak The Order 1886 : ) albo nadchodzące... Uncharted 4.

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Gdzie sie obracasz myszka w grach sportowych/zrecznosciwych/wyscigach. :P

sorki nie doczytałem. Ale sam widzisz że standardowa konfiguracją PC'ta nie zna ograniczeń.

Dzisiaj silniki czy też frameworki są autorstwa danego studia lub kupione z marketu ale tak było zawsze, zmieniła się cała reszta.

Nabazgrol Nam graczom konsolowym, ile trzeba wydać na peceta, żeby gry miały taki... klimat konsolowy : )

Ile trzeba wydać kasyna na peceta, żeby taki pecet miał taką grafikę jak The Order 1886 : ) albo nadchodzące... Uncharted 4.

PS4 to takie PC z ustawieniami na min+. Topowe gry wieloplatformowe bez problemów chodzą na PC w cenie PS4, jeśli zlimitujemy gry do 30fps to możemy zejść niżej budżetu lub pokusić się o lepsze ustawienia.

Sprzęt to pikuś, problem stanowią gry.

No to jak to w końcu jest, bo nie interesuje się pecetami jako stacjonarna konsola do grania.

Mam rozumieć że za około 1500 zł kupujemy nowego peceta, i już wystarczy ?

Na forach konsolowych piszą żeby mieć taką jakość gier jak na konsoli PlayStation 4, trzeba na peceta zainwestować dużą większą sumę.

Na YouTube są też filmy pokazujące pecety dla graczy. Tylko takie pecety kosztują jakieś 10 tys zł lub więcej.

Przecież to jest jakieś chore.

Trzeba być debilem żeby wydać taką kasę na granie. A po roku czasu okaże się że trzeba znowu coś zmieniać

w pececie, bo nowa gra ma jeszcze większe wymagania sprzętowe.

Większość gier na peceta to tytuły pozbawione klimatu. Tam najważniejsza jest grafika, tak to odczuwam.

Fetek troche pobujal w oblokach. ;)

Ustawienia na PC gier multiplatformowych z PS4 to ustawienia miedzy medium a high. Przyklady to np. Project Cars, Assassin's Creed, Just Couse 3.

Czyli wychodzi PC za 2500zl + akcesoria. Gry ekskluzywne z PS4 zas wymagaly by znacznie mocniejszej konfiguracji.

Mam rozumieć że za około 1500 zł kupujemy nowego peceta, i już wystarczy ?

Na forach konsolowych piszą żeby mieć taką jakość gier jak na konsoli PlayStation 4,

PS4 w dniu premiery nie dostało wysokich podzespołów dlatego teraz taki PC wystarczy. Grafika ustawiona identycznie jak na konsoli.

PS4 w dniu premiery nie dostało wysokich podzespołów dlatego teraz taki PC wystarczy. Grafika ustawiona identycznie jak na konsoli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moja ulubiona gra na PlayStation 4 : ) Zastępuje dziesięć innych gier.

Gdyby GTA V chodziło w 60 fps na PlayStation 4 : )

Ukryta Zawartość

Tylko GTA5 to gra z ery PS3. Widac to po samej mechanice gry. Wiec to porownanie malo trafione.

Dawid : ) wiadomo że GTA V wylazło najpierwsze : ) na PlayStation 3.

Jednak ten kotlecik jest tak doprawiony na PS4, że czasami zastanawiam się jak oni to zrobili, że tak się wyrażę.

Momentami GTA V wygląda ( zależy odpory dnia ) jak nowa generacja gier.

Porównywałem GTA V / Widźmin 3 Konsola PlayStation 4, i napiszę Tobie że GTA V nie ustępuje.

To najlepszy kotlet jaki widziała aktualna generacja.

Na drugim miejscu z kotlecików : ) The Last of Us Remastered

Trzecie miejsce z kotlecików zajmuje trylogia Uncharted

Ciekawe jak będzie wyglądać kotlecik Heavy Rain / Beyond : Two Souls

Dobra starczy już tych kotlecików z PlayStation 3 : )

Poprosimy teraz nową generację gier, tworzoną od początku wyłącznie na PlayStation 4

Może być taka graficzna jakość jak ma The Order 1886, tylko żeby gry jeszcze chodziły w 60 fps

Najlepiej żeby tak wyglądało nowe GTA VI z otwartym Światem : )

Gta5 juz na PS3 momentami wygladal next genowo. ;)

Dawid zapomniałem Tobie nabazgrolić : )

Wczoraj brat zaprosił Mnie do swojego kolegi pecetowca.

Powiedział...Zobaczysz jak wyglądają gry na wypasionym komputerze.

No i zobaczyłem ha ha ha. Pecet złożony za 8 tys zł dwa lata temu, podpięty (HDMI) do nowego telewizora 50" LG

Pierwsze moje myśli...

Jakie gówno, co to jest, to ma być poziom PlayStation 4. Normalnie nie wytrzymywałem ze śmiechu.

Jakie debile !!! Wyrzygać tyle kapusty : ) Ale Trza mieć nasrane we łbie : )

Jeżeli tak mają wyglądać gry na pececie za 8 tys zł, złożony dwa lata temu, " dla Mnie to poziom PlayStation 3 niektórych gier na wyłączność " to ciekawe ile trzeba wyrzygać na takiego pieca, żeby gry chociaż przypominały poziom exów : )

na PlayStation 4. Na przykład The Order 1886 : ) Pewnie ze 30 tys zł : )

Tak jak juz pisalem wielokrotnie, ludzie nie rozumieja idei konsol i do czego zostaly stworzone ..... jak czytam tematy, co jest lepsze to mnie smiech bierze. Niektorzy nie dopuszczaja niektorych racji do siebie ..... To juz nie te lata gdzie pc dominowaly ... Juz wole , zeby wprowadzili modulowa budowe wsrod konsol , tak jak cos microsoft wspomnial. To moze byc hit .... stabilnosci softu konsolowego nic nie pobije .....

To juz kiedys bylo przerbiane I nie zatrybilo. Sila konsol to jej zamknieta architektura. Dlatego ten plan M$ nie zadziala. Badaja teren i chyba wycofuja sie pomalu z Xboxa.

Fetek troche pobujal w oblokach. ;)

Ustawienia na PC gier multiplatformowych z PS4 to ustawienia miedzy medium a high. Przyklady to np. Project Cars, Assassin's Creed, Just Couse 3.

Czyli wychodzi PC za 2500zl + akcesoria. Gry ekskluzywne z PS4 zas wymagaly by znacznie mocniejszej konfiguracji.

w niczym nie popłynąłem, PC za 2500 zje PS4, zagraniczne redakcja zeszły poniżej budżetu PS4, to co najbardziej ssie sprzęt w PS jest powyłączane albo ustawione na minimum. Po za tym pamiętaj że PS4 to zwykły APU, który już jest po prostu stary. Sprzęt PC się rozwija (konsola nie) i tanieje, im więcej czas upłynie tym przewaga PC w tej materii będzie większa.

Wszystkie bardziej wymagające tytuły na konsole mają limit 30FPS, na PC się tego nie robi więc siłą rzeczy by grać trzeba mieć mocniejsze flaki.. albo limitować grę. Do tego dochodzi problem samego użytkownika. Konsola jest syntetyczna, bez śmieci i to jest jej największą zaletą. Ludzie nie potrafią skonfigurować najprostszych rzeczy.. w komentarzach pod artykułami tematycznymi można przeczytać że PC trzeba za każdym razem konfigurować, pod każdą grę... WTF ? może jeszcze myszkę i klawiaturę kalibrować ?

gry na PC są tańsze (~100 zł różnicy).

Sila konsol to jej zamknieta architektura

to je wada nie siła.

external-video-card-dock-diy.jpg

Ukryta Zawartość

Coś nowego.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Z nazwy wynika ze powinny byc porownania xboxa one i ps4, i to najlepiej oparte dobrymi grami ktore wyszly jak i z grami ktore maja wyjsc. Takze prosze nie robcie az takiego off topu. Zalozcie sobie temat pc czy konsola i po sprawie. Wracajac do tematu to wciaz mysle jaka gre kupic, czy Primal jest tego warty. Nie chcialbym popelnic takiego bledu ja kz Falout 4, duze oczekiwania a gra marna.

Nikt ci nie powie czy to dobre czy nie. Dawno dawno nie pogrywalem... Od czasu wiedzmina 3 i tak na swieta myślę nad far cry. Oczywiście w wersji elektronicznej sream pc. Odpowiednio wcześniej nabyty żeby nie bylo niespodzianki ze np grafika do wymiany.

Chociaż ja tylko w RPG gram. Ale car cry trochę się w to zalapuje.

Jak chcesz zabijac dzida Mamuta to kup ten pseudo produkt. Dla mnie nie warto. Beta Hitmana fajna, pogralem, stary dobry Hitman. Mam nadzieje ze podkreca poziom trudnosci. :)

Ktos tu mowil o minimalnych ustawianiach z PC:

Dobrze nabazgrane bmxmen : ) Najważniejsze są gry !!!

Jeżeli powstawałyby gry na peceta takie jak na konsoli. Gracze prędzej czy później zainteresowaliby się także pecetem.

Jednak gracze nie zainteresują się pecetem, dlaczego ?

Bo producenci nie mają zamiaru inwestować grubej kapusty w taki rynek... piractwo !!!

Także niech pecetowcy założą sobie osobny temat, i niech tam sobie płaczą. : )

Najlepsza gra z otwartym Światem pozostanie GTA V do czasu nadejścia następnej części.

Co do Far Cry Primal nie spodziewałbym się jakiejś super giery. To nie Ex na PlayStation 4 : )

Gierę pewnie kupię, ale używaną za jakiś czas.

Wracajac do tematu to wciaz mysle jaka gre kupic, czy Primal jest tego warty.

ja grę (na PC) kupiłem za 5 zł i nie muszę się rozczulać :P

lol PS4 w wieśku nie utrzymuje 30FPS ? przed "kastracją" spadki do 20.. wow

Gracze prędzej czy później zainteresowaliby się także pecetem.

Jednak gracze nie zainteresują się pecetem, dlaczego ?

ile razy można pisać że kto poważnie gra i tak ma obie jednostki ? w konsoli jesteś ograniczony tym co daje producent. Obie platformy dostają 100%, PC potem kolejne 30% od użytkowników.

schemat jest standardowy, muli na PC, exy na konsole, w tej materii od lat nic się nie zmieniło.

Bo producenci nie mają zamiaru inwestować grubej kapusty w taki rynek... piractwo !!!

Także niech pecetowcy założą sobie osobny temat, i niech tam sobie płaczą. : )

śpiewka dla idiotów, na samym podatku od piractwa zarabiają krocie a eliminacja tzw piractwa w dzisiejszym świecie nie jest problemem.

czasy się zmieniły, po co mam ściągać, płacić za hosting skoro mogę kupić konto z dostępem do gry w cenie chipsów. Jestem legalny, mam wszystkie aktualizacje, DLC itd. Zwalczaniem tego procederu nie jest zainteresowany nawet wydawca!

Fetek : ) lubię Ciebie...

Ale i tak nie rozumiem, coś żeś nabazgrolił. Ja nie zajmuję się pecetami : )

Ja Jestem prosty gracz, za czasów PlayStation, Pegasusa.

Idę do sklepu kupuję grę która Mnie interesuje, czasami pobiorę jakąś łatkę do gry... i to wszystko chyba.

Czasami kupię jakąś gierę na PS Store chyba tak to się nazywa. Limbo i takie podobne klimaty : )

Ukryta Zawartość

Także nie będzie rezygnacji z xboxa.

I jestem przekonany ze następny Xbox będzie bardziej dopracowany. Jak to m$ wyciągnie wnioski z porażki i wyda następcę lepszego. A później znowu słabego.

Ukryta Zawartość

W kazdej generacji Sony wydawalo lepsza konsole. Mocniejsza wydal M$ tylko raz, i bylo pierwszy Xbox (ten czarny).

Oni potrzebuja dobre studia developerskie, a sprzedaja kolejne studia po cichu.

Microsoft Studios website current vs cached

Ukryta Zawartość

Cc-eMnEXEAAnoBI.jpg

Cc-eOLKWoAIQCS6.jpg

Tak sie nie robi konsoli - jako produktu ktory bedzie zyl i przynosil zyski w dlugim okresie planowania.

Ps. Nie wymusza na Sony i nie poprawia produktu jesli beda go wydawac w krotszym okresie czasu, powiedzmy co 3-4 lata. To wyjdzie tylko na zle i definitwnie zamkna dzial Xbox. Juz teraz nie przynosi im on zyskow.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Także nie będzie rezygnacji z xboxa.

I jestem przekonany ze następny Xbox będzie bardziej dopracowany. Jak to m$ wyciągnie wnioski z porażki i wyda następcę lepszego. A później znowu słabego.

Sądzę że niewiele osób zainteresuję się następnym odtwarzaczem telewizyjnym od Microsoftu.

To znaczy : ) Na początku będzie taki " wow " nowy XBOX, a potem będzie allegro : )

To samo zrobią z następnym dekoderem. Nie oczekuję że się nawrócą : )

Pokazali już w obecnej generacji co dla nich znaczy gracz, albo raczej bydło do robienia kasy.

Najlepszy był pierwszy Xbox, i już nie wróci.

Xbox 360 już pokazywał pazurki : ) w jaką stronę idzie Microsoft.

Ukryta Zawartość

Sądzę że niewiele osób zainteresuję się następnym odtwarzaczem telewizyjnym od Microsoftu.

To znaczy : ) Na początku będzie taki " wow " nowy XBOX, a potem będzie allegro : )

To samo zrobią z następnym dekoderem. Nie oczekuję że się nawrócą : )

nic takiego nie będzie miało miejsca, fanów xboxa jest wielu, opierają się na takim samym fanatyzmie jak wiara ze stajni sony. Gracze niewyznaniowi, zwykli prości i tak mają to gdzieś.

Najlepszy był pierwszy Xbox, i już nie wróci.

to był śmietnik sypał się na potęgę, spartolili podstawowe elementy.

Oni potrzebuja dobre studia developerskie, a sprzedaja kolejne studia po cichu.

dokładnie.. z drugiej strony nie wiem co tak naprawdę knują.

Teraz mogę się krzywo uśmiechnąć i powiedzieć że świat się zmienia... konsole lekko ponad 2 lata na rynku a już są stare i już planuje się nowe (etap gadania 8 lat, projektu 2 miesiące).

Ja Jestem prosty gracz, za czasów PlayStation, Pegasusa.

Idę do sklepu kupuję grę która Mnie interesuje, czasami pobiorę jakąś łatkę do gry... i to wszystko chyba.

Czasami kupię jakąś gierę na PS Store chyba tak to się nazywa. Limbo i takie podobne klimaty : )

jest to bardzo proste... na allegro 40 ludu kupuje dostęp do 1 konta (1 gry) za 2-3 zł lub vip (mniej graczy) za 5-8zł i gra.. jako że jest wielu graczy to tylko offline ale jak masz farta to nawet na nowości się wbijesz, w starsze tytuły bez problemu grasz online. Jedyne osoby zainteresowane zwalczeniem procederu byli gracze, kupowali dostęp i usuwali gry więc dostawca zablokował tą możliwość.

Piractwo się nie opłaca...

PC vs konsola w kryterium ceny.. 5 gier (BOX)

PC ~ 650 zł

Konsola ~1150 zł

w życiu bym nie dał takiej kasy za tak nędzną rozrywkę.. takie samo zdanie mam o filmach.

fetek : )

No to zobaczymy ile takich fanów konsoli XBOX One pozostanie : )

Bo po tym co zaprezentował Microsoft graczom w aktualnej generacji, nie wróży nic dobrego : )

Mam Xboxa, ale tego lepszego... Xbox 360 : )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.