Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko pokazuje swoj entuzjazm do konsoli Sony (po ograniu takze konsol M$) i sceptycyzm do grania na komputerze, jesli ktos nie jest fanem strategii i gier MMO. Wyrazam swoje zdanie po doswiadczeniu jakie zebralem. Problem jest zawsze tam gdzie jedna z dwoch stron, tylko skosztowala jeden z strony.

To tak samo jakbym powiedzial ze Android w moim uznaniu to strasznie kiepski OS i nie ma porownania np. do BB10OS. Wiekszosc powie ze nie, ale wiekszosc nie poznala tak genialnych OS jak Meego z N9 czy wlasnie BB10OS z tel. BB. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Na konsoli w FPP trzeba się nauczyć grać,ale jak się przyzwyczaisz to można bez problemu grać ,w inne gatunki gier bez porównania lepiej się gra padem,no i duży ekran tv,gry praktycznie te same poza exkluziwami, na PC nie gram bo mi się nie chce, na konsoli czasem pogram, bo wygodnie nie trzeba siedzieć przed kompem, pierdolenie że lepszy pecet do gier i że gry lepsze śmieszne, może grafika lepsza ale na konsoli lepiej się gra,wygodniej

Jak ktos nie ma zdolnosci manualnych to i nawet na kierownicy sie nie pojezdzi. Ilu to juz tzw. "januszy" uwazalo sie za mistrza kierownicy, a jak przyszlo co do czego, to na pierwszym zakrecie w bande. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

To nie o to chodzi ze sie nie da...

Ale ja np na Xboxie sie meczylem grajac w cokolwiek. Na klawiaturze i myszce lepiej mi sie po prostu rece układaja :)

Zobaczymy jak bedzie z PS4

Uncharted 4 obowiazkowo wezme...bo troche Indiana Jones przypomina a to mój ulubiony film z dziecinstwa :P

Wez tez The Last Of Us. Tylko to dla siebie, to nie gra dla dzieci. To co prawda remaster z PS3, ale trzeba ograc.

Zgadzam sie z powyzszym. Choc spokojnie tez da sie grac, ja juz nawet nie uzywam "auto aim" od dobrych paru lat.

:) grafika? Zalezeć będzie również od wielu czynników.

TV jakość matrycy a dokładniej światło. Rozdzielczość ale to zależeć będzie jaki rozmiar i z jakiej odległości siedzimy przed telewizorem.

Dla porównania, zamieniłem TV Samsunga 8serii na TV Sony o podobnych parametrach papierkowych. W Sonym obraz wyświetlany z PS4 jest przyjemniejszy, lepsza głębia kolorów, lepsza czerń co daje efekt lepszej grafiki podczas grania nawet z bliskiej odległości.

Od dawna twierdzilem ze z TV LCD LED tylko warto wybierac miedzy Sony a Panasonic. Te marki wlasnie maja najprzyjemniejszy obraz. :)

Ps. Jaki masz model?

Od dawna twierdzilem ze z TV LCD LED tylko warto wybierac miedzy Sony a Panasonic. Te marki wlasnie maja najprzyjemniejszy obraz. :)

Ps. Jaki masz model?

KDL 50W805C. Nie szalałem za telewizorem w 4K, nie chciałem też przeznaczać zbyt wiel pieniędzy dlatego zdecydowałem się na model niższy. Ale jest OK.

4K kupię dopiero jak zdecyduję sie na 65" :)

Sprawdzales to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiscie pewnie wiesz ze kazdy panel moze sie troche roznic - tyczy sie to glownie kolorow i gammy. Wiec te wartosci przy balansie bieli moga pojsc o jedno oczko w jedna badz druga strone, ale to bedziesz sam widzial. Oczywiscie jak grasz to tryb gra ustawiony podobnie. Ja mam model wczesniejszy W829, czyli prawie to samo, tylko bez Androida.

Ustawiony mam go niemal idealnie. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kiedyś za młodu sporo grałem na PC. Było fajnie dopóki miało się dobrą konfigurację. Niestety to szczęście nie trwało długo, później próbowało się wycisnąć więcej z maszyny i tak bez końca. Teraz może w tym temacie jest lepiej, tzn. dana konfiguracja starcza na dłużej.

Później zakupiłem PS3 i PS4. Na plus oczywiście kanapa i duży ekran. Koniec ze sterami, wydajnością directami itp. Wkładasz płytę, grasz i niczym się nie przejmujesz. A to że nie trzyma 60 klatek, a jest np 40 mnie akurat nie rusza. Póki gra się przyjemnie to nie interesuje mnie to, w końcu 40 klatek to też dobrze. Tak samo jak pedantyczne wpatrywanie się w detale. Poziom graficzny PS4 mi wystarcza, więc nie mam bólu dupy. Wiadomo za ileś lat będzie lepiej, ale to będziemy wtedy się o to martwić.

Z minusów trzeba przyznać, że granie w FPP jest mniej wygodne, ale nie ma tragedii, da się żyć.

Ogółem dla mnie jak i dla świata komputer to narzędzie do pracy itp, a konsola to maszyna do grania. Tak żyje się lepiej, pisze to z perspektywy gracza na PC i konsoli.

Jesli jest tu troche graczy to moze wymiana tagami na PSN? Moze kiedys uda sie wspolnie pograc i przy okazji porozmawiac.

To teraz troche o "PC Gaming".

- w CS:GO można losowo wygrywać paczki ze skinami których zawartość jest losowa

- ich zawartość można kupować, a także sprzedawać za kasę

- poza tym we współpracy z Valve zaczęły powstawać strony na których można sobie obstawiać różne zakłady paczkami (Valve pozwolił na linkowanie kont użytkowników Steam wraz z zawartością do tych stron)

- cały biznes hazardowy CS GO jest wyceniany na 2,3 mld dolarów

- żadne przykłady tego ewidentnego hazardu nie są zabezpieczane przed dziećmi, co więcej są wprost do dzieci kierowane marketingowo

- dwóch znanych bożyszczy dzieci, znanych Youtuberów od CS zaczęło promować stronę do tych zakładów CSGO Lotto na swoich kanałach pokazując filmiki jak wygrywają sporą kasę na zakładach, naganiając coraz więcej dzieci do systemu Newella

- ktoś się dokopał że ta strona Lotto została założona przez nich

- mamy więc złamanie wielu przepisów antyhazardowych w USA - na czele z tymi najmocniejszymi - ukrywaniem swoich powiązań z 'kasynem' podczas reklam oraz nakłanianie nieletnich do hazardu

Generalnie moze byc ogromna afera. Szkoda ze te studio tak skonczylo..

• 1 miesiąc później...

Poniewaz byla tansza niz PS3. :P Generalnie Sony nie zamierza tego wspierac na PS4. Z alternatyw masz Plex czyli streaming przez PS4 Ew. Natywne Spotify. :)

Dlaczego PS4 nie odtwarza plików FLAC? Dlaczego?

Ta korporacja ogranicza wybór chodzi o $$$. Dlatego najwięcej ma gier na wyłączność. Dlatego nie wspiera flac. Dlatego....

chwilowy brak działalności w audio.

Teraz będziemy mieli co 3 lata nową konsole...starzeją się szybciej niż topowe GPU... a ponoć pc;towcy są gazeciarzami...

a gry jak były do dupy i tak są do dupy ;]

Generalnie moze byc ogromna afera. Szkoda ze te studio tak skonczylo..

nie dzieci tylko młodzieży i w czym problem ?

Noi jest xbox one s , jednym slowem - polsrodek. Kupi ten, kto jeszcze nie ma konsoli a chce miec ...

Tak jak piszesz...półśrodek. Żadnych Exów.

Jest Halo, Gears of War, ale ile można tak ciągnąć ten temat.

Niedługo nowa konsola Microsoftu, bo wiedzą że Xbox One przegrał tą generację " znowu " z konkurencją.

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Mi juz nawet szkoda czasu na te pokrzykiwania maruderow od kalkulatorow PC. Rak branzy nie wie co dobre, gdyz nawet nie skosztowal. Wiec o czym my tu mowimy.

Mi juz nawet szkoda czasu na te pokrzykiwania maruderow od kalkulatorow PC. Rak branzy nie wie co dobre, gdyz nawet nie skosztowal. Wiec o czym my tu mowimy.

Konsola. Jak tym można grać mając powyzej kilkunastu lat. Nie mogę tego pojąć.

To tak żeby było na podobnym poziomie. Gimnazjalisty.

Rak branzy to fakt. M$ po raz kolejny psuje kolejny rynek.

Panie głupoty gadasz. Jedynie nieudolnie podchodzi do dystrybucji gier. Chcą robić wspólnie z windows 10 i tutaj bardzo dobra strategia w koncu windows i xbox to produkty m$. Ogranicza ti wszystko do sklepu m$ a ja go nie trawie i nic z tego nie będzie.

Problem m$ to czesto dobry pomysł i nieudolne wykonanie.

Nie wyszlo im na rynku konsol to ratuja sie Windows 10. Wiec i pomysl slaby (po co kupowac konsole jak mozna to samo ograc na PC, do tego ciagle nazywaja te gry "ekskluziv" - toz to lewacka logika, pomijam kwestie ceny etc.), a wykonanie jeszcze gorsze.

Wystarczy spojrzec:

vbAsEiQ.png

6VkMGOw.png

Problem m$ to czesto dobry pomysł i nieudolne wykonanie.

Kiedyś się udało Microsoftowi...zrobić " coś " dobrego. A to był rok 2001 ? jak pamiętam : )

Tego się nie zapomni.

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Gdyz za projekt odpowiadal Bill. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.