Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na PS4:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I tak widac tu taka sobie optymalizacje. Pomijam wersje na Xbox One ktory ma gorsza grafike i frame rate. ;)

W porownaniu np. do tego, wszystko w real time, nawet nie ma o czym mowic, ale to exclusiv, wiek skupili sie na optymalizacji pod jedna architekture:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

a jak to chodzi na konsoli ?

Ale konsola to zamknięty układ pogarszamy gre na tyle zeby chodziła płynnie i oo sprawie.

W przypadku multiplatformowych gier jest kilka problemów jak ryzyko wydania slabszej jakosciowo gry zeby dostosowac do naslabszego ogniwa (zawsze nim bedzie konsola)

chwilowy brak działalności w audio.

Ale konsola to zamknięty układ pogarszamy gre na tyle zeby chodziła płynnie i oo sprawie.

z tego co widzę na necie to właśnie tak zrobili, w niektórych scenach dość brutalnie (PC trawa być, konsola nie być).

Dalej swoje, a gry na PC nawet w polowie tak jak to co dalem powyzej nie wygladaja. Przypominam ze to real time. ;)

Nie mowiac juz o roznorodnosci I jakosci gier.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Przypominam ze to real time. ;)

odróżniasz "film" od gry ? to jest zapowiedź, nie gra.

różnorodności ? na konsole robi się konkretne gatunki gier, na PC wszystko jak leci. Jakość... sznurek ?

Dalej swoje

czego Ty nie powiesz :> z biegiem czasu o konsolowych kastratach będziesz słyszał coraz więcej.

BTW: JC 3 na PC kosztował 2 zł :)

To jest filmik z gry. Wyciete z pewnej sekcji z gry..ktorej to dowiemy sie w kwietniu. Tak, jak mowie wszystko w real time. Mozesz wejsc na Strone PS czy NaughtyDog, jesli mi nie wierzysz. ;)

To Nas czeka w 2016 roku:

Plus tytuly multiplatformowe. ;)

Dla mnie 30fps i częste spadki szybkości animacji skutecznie dyskwalifikują konsole. Ja przy 30fps nie widzę płynności.

Gdzie te czasy gdy człowiek przy 14 calowym wygiętym w bankę monitorze zarywał noce nie raz mając fps15-20/s jak gra była "świeża" a komp stary :P

I co ...grało sie do bólu :)

Jeszcze powiem ze bedziesz miec na oculusie 60fps. Powodzenia z kupnem kompa za 20K.

Jesli przy 30fpsach stwierdzasz ze nie czujesz plynnosci to zmien ustawienia TV lub TV, widocznie masz olbrzymi input lag.

Poki co PS4 ma najladniejsze gry, predko sie to nie zmieni. Plus, mamy wysmiente gry ekskluzywne.Przeszlosc fajna, C64/Amiga/Pegasus/Psx/Ps2. Jednak do przeszlosci zawsze bedziemy miec sentyment. Jedna gre jaka odpalam na Mac'u to Cywilizacja 5 w formie odpoczynku o gier konsolowych.

Teraz nawet gracze stali się wybredni :-)

Ale 20 lat temu gry bardziej mi się podobały :-)

Jak kazdemu ;)

Ale jak gameplaye na Utube oglądam to....3ba przyznać ze byliśmy mało wybredni jesli chodzi o grafike (bo feeling mialy o niebo lepsze)

Wtedy sie wiecej czytalo. ;) heh

Potem podłączyłem PC to telewizora. Wiedźmin 3 przy 60 FPS na PC był całkowicie płynny. Nie mówiąc o jakości grafiki.

Bebechy ps4 przy obecnych pecatach to straszna słabizna. Gdy wychodziły ps2 i ps3 ich podzespoły wyprzedzały topowe pecety.

Przypomne ze w wiedzminie 3 wlosy sie ruszaly w wersji Ps4, na PC byly statyczne, dopiero potem w patchu dali. Niestety wiedzmin 3 to zly przyklad pokazania 30 stabilnych fps. Tu dziala tzw. Parity czyli zanizanie wersji do najslabszej platformy, a ta jest xbox one. Szkoda ze wersja na PS4 na tym cierpi. Stale 30fps masz w The Order 1886, Bloodborne, Driveclub. Pogral w te gry i sprawdz czy brakuje Ci plynnosci.

Nie mowiac ze wygladaja lepiej niz Wiedzmin 3 ktory jest ladna gra.

Jednak to dopiero nadchodzace Uncharted 4, Horizon czy Detroit beda piekne. Zamknieta architektura to nie tylko bebechy.Z unikalny gier: Journey na PS4. Polecam z sluchawkami na uszach lub podpiac pod dobry zestaw audio.

Dalej swoje, a gry na PC nawet w polowie tak jak to co dalem powyzej nie wygladaja. Przypominam ze to real time. ;)

Odpal sobie Batmana AK na maxa na PC, albo Crysisa 3...

Różnorodność i jakość? Bzdury. Gry to przeważnie multiplatformy, nic więcej. Wyjątkiem parę exów w stylu God of War, czy wspomnianego Uncharted itp. historyjek, aby faktycznie napędzać sprzedaż sprzętu.

Jeszcze powiem ze bedziesz miec na oculusie 60fps. Powodzenia z kupnem kompa za 20K.

Jesli przy 30fpsach stwierdzasz ze nie czujesz plynnosci to zmien ustawienia TV lub TV, widocznie masz olbrzymi input lag.

Poki co PS4 ma najladniejsze gry, predko sie to nie zmieni. Plus, mamy wysmiente gry ekskluzywne.Przeszlosc fajna, C64/Amiga/Pegasus/Psx/Ps2. Jednak do przeszlosci zawsze bedziemy miec sentyment. Jedna gre jaka odpalam na Mac'u to Cywilizacja 5 w formie odpoczynku o gier konsolowych.

To raczej Ty sobie idź do kogoś, kto ma PC będącego w stanie uciągnąć stabilne 60FPS i wróć następnie do 30. Nie wyobrażam sobie WarThundera przy 30 FPS, czy np. rFactora. Żart. Cinematic experience, czyli konsolowe 30FPS w porywach (częściej około 25) dla mnie jest żartem.

Przypomne ze w wiedzminie 3 wlosy sie ruszaly w wersji Ps4, na PC byly statyczne, dopiero potem w patchu dali. Niestety wiedzmin 3 to zly przyklad pokazania 30 stabilnych fps. Tu dziala tzw. Parity czyli zanizanie wersji do najslabszej platformy, a ta jest xbox one. Szkoda ze wersja na PS4 na tym cierpi. Stale 30fps masz w The Order 1886, Bloodborne, Driveclub. Pogral w te gry i sprawdz czy brakuje Ci plynnosci.

Nie mowiac ze wygladaja lepiej niz Wiedzmin 3 ktory jest ladna gra.

Jednak to dopiero nadchodzace Uncharted 4, Horizon czy Detroit beda piekne. Zamknieta architektura to nie tylko bebechy.Z unikalny gier: Journey na PS4. Polecam z sluchawkami na uszach lub podpiac pod dobry zestaw audio.

Zaniża się po to by konsolowcy nie płakali, że dostają słabszą wersję. Tak się składa, że to grupa, który musi być stale dowartościowywana - exy, dodatki, bonusy, tylko po to by napędzać sprzedaż sprzętu. Pamiętam trailery Watch Doga na PC...a później pocięto przed premierą i dopiero patch sceny modderskiej ponownie przywrócił to, co wycięto. Zresztą, podobnie mówiono o Wiedźminie 3.

Journey to niby przykład świetnej gry? Dziękuję, ukończyłem to jeszcze na PS3. Do dziś nie wiem, co ludzie w tym widzą. Pewnie tak, jak z polskim "Rejsem" - próba szukania drugiego dna, którego nie ma.

I tak, odpal sobie rFactora, WarThundera, czy nawet starego Collina na 30 FPS, a następnie na 60. 30 FPS to ja mogę zaakceptować w RPG, w niczym więcej, a zwłaszcza w FPS/wyścigach itd.

Project Cars mam w 60fps, gry sportowe mam w 60fps, Battlefield 4 gram w 60fps, War Thunder ma tez 60fps z tego co pamietam. Przestan opowiadac glupoty..to ze rynek Pc zdechl to wina braku sprzedazy, a sciagania torrentow. Nie ma pieniedzy, nie ma rynku. Nie opowiadaj mi o grach z grafika za czasow PS3 lub PS2 na PC.

Wiedzmin 3 ktory jest ladna gra.

nie przesadzaj...

to ze rynek Pc zdechl to wina braku sprzedazy, a sciagania torrentow.

jakąś PS3 z tych samych powodów nie zdecha, od czasu blokady usuwania gier nie opłaca się ściągać bo legalne gry masz za 2-5 zł.

albo Crysisa 3...

nawet 2jkę z modami

Jednak to dopiero nadchodzace Uncharted 4, Horizon czy Detroit beda piekne

nie twierdzę że są fe ale oglądając zapowiedzi czuję niedosyt. jak jest shader to są przycięte tekstury, obiekty, o teselacji programiści nadzwyczajnie zapomnieli..

//na podstawie YT

To Nas czeka w 2016 roku:

wygląda fajnie.. ale pisałeś o jakieś różnorodności ja tu widzę ciągle skacz, starzej, skacz, strzelaj, biegnij, wal, strzeal i się małpie guziki pomyliły.

naprawdę nie nakręcaj się zapowiedziami, zwłaszcza że to nie jest gameplay.

PS3 przez dlugi okres czasu byla zablokowana na granie w piraty.

Gameplay masz na YT z wczesnych wersji gry.

Multiplatformy plus exclusivy na PS4n Civilizacja 5 na Mac'u I jestem spokojny o granie. Zreszta I tak czasu na nie mam coraz mniej. A jeszcze musze kupic Nowe kolko - T150 lub T300 by moc rywalizowac z najlepszymi w Project Cars czy nadchodzace GT sport/Asseto Corsa na PS4.

Ludziska wolą pecety, bo można zassać i tyle :)

Proste.

Ja wybieram sobie platformę pod ulubione gry a nie pod fpsy.

To jak w audio, niektórzy słuchają tylko samplerów, bo te to dopiero grają.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ja bym te ostatnie zdanie zamienil, bo tylko te ich sprzet potrafi zagrac bez krwi z uszu. Po prostu nie potrafia sobie podzielic jakie gatunki muzyki/w jakich formatach/w jakim pomieszczeniu/na jakim sprzecie beda glownie sluchac. Potem czesc tych nieroztropnych zostaje ograniczona do wybranych gatunkow muzycznych, mozna sobie ta analogie dopowiedziec np. tutaj. Jak to mowia, czlowiek sie uczy najlepiej na wlasnych bledach. ;)

Ja wybieram sobie platformę pod ulubione gry a nie pod fpsy.

Dokładnie. Dlatego nie sprzedałem X360 bo na tej konsoli można zagrać w najlepszy tenis stołowy - Rockstar Table Tennis.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ja bym te ostatnie zdanie zamienil, bo tylko te ich sprzet potrafi zagrac bez krwi z uszu. Po prostu nie potrafia sobie podzielic jakie gatunki muzyki/w jakich formatach/w jakim pomieszczeniu/na jakim sprzecie beda glownie sluchac. Potem czesc tych nieroztropnych zostaje ograniczona do wybranych gatunkow muzycznych, mozna sobie ta analogie dopowiedziec np. tutaj. Jak to mowia, czlowiek sie uczy najlepiej na wlasnych bledach. ;)

[of]

Dobry sprzęt w zaadoptowanym pomieszczeniu nie boi się żadnej nuty. Owszem są niuanse ale to chyba nie nasz budżet...

[of]

Dokładnie. Dlatego nie sprzedałem X360 bo na tej konsoli można zagrać w najlepszy tenis stołowy - Rockstar Table Tennis.

i mieć gry za friko :P

Dlatego większość ludzi ma PC i konsole która używana jest wyłącznie do tytułów ekskluzywnych. Po za tym problem nie dotyczmy jako grywalności o rozwoju gier.

i mieć gry za friko :P

Tja... Dlatego mam też PSX, Dreamcasta, PS2, PS3, X360 i PS4.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Mam je ze względów sentymentalnych a poza tym jestem zdania, że żaden emulator nie zastąpi "fizycznego kontaktu" (fuj! ale to brzmi!) ze sprzętem. ;)))

Achievement unlocked!

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Przywykliśmy już, że po Ubisofcie można spodziewać się absolutnie wszystkiego i nie zawsze są to pozytywne rzeczy. W jednym z wywiadów przedstawiciel studia Ubisoft Massive stwierdził, że byłoby wysoce niesprawiedliwym, gdyby pecetowcy mogli cieszyć się lepszą grafiką w The Division niż konsolowcy.

35610da4-3070-42bd-976d-540cfb596e60.png

Gówniane konsole...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

35610da4-3070-42bd-976d-540cfb596e60.png

Gówniane konsole...

Rynek idzie w ilość nie jakość.

Konsola to jeszcze pół biedy i tylko połowa problemów z pogarszaniem sie jakości gier. Woekszym problemem beda w przyszłości tablecy smartphony bo to nowy rynek gier który będzie coraz popularniejszy. Dopiero dziadostwo sie zacznie.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Przedstawiciel dewelopera poinformował także, że gracze konsolowi będą mogli zredukować poziom detali graficznych, aby gra funkcjonowała na ich konsolach nieco sprawniej...

tak ale tablety i telefony nigdy nie zastąpią PC, ten sprzęt nie jest ich konkurencją, co innego konsole które prędzej czy później wytłuką.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.