Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ciągle znam masę ludzi którzy uważają że X to najlepsza konsola świata i będą w stanie Ci to udowadniać na każdy możliwy sposób.

Pod względem tragicznego wykonania, i wyglądu na pewno najlepsza konsola ? na świecie.

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Ja ciągle znam masę ludzi którzy uważają że X to najlepsza konsola świata i będą w stanie Ci to udowadniać na każdy możliwy sposób.

Właśnie o to mi dosłownie chodziło.

Ja wolę PS bo wychowałem się na tej platformie ale nie mogę nikomu wmówić, że Xbox nie ma prawa bytu.

X też ma swoich nabywców, którzy będą uważać, że jest lepszy.

Pod względem tragicznego wykonania, i wyglądu na pewno najlepsza konsola ? na świecie.

Wygląd to akurat kwestia gustu. Nie wada.

Za to pady są świetnie wykonane.

PS4 jest znacznie lepiej zlozone.

Pad w Xone jest lepiej wykonany, ale jest mniej wygodny niz ten od PS4, szczegolnie jest to odczuwalne w grach TPP/Sportowkach. Choc dosc dobrze sprawdza sie grach FPP czy wyscigach (choc ja tu wole kierownice, szczegolnie pod SIM-racing).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

PS4 jest znacznie lepiej zlozone.

Pad w Xone jest lepiej wykonany, ale jest mniej wygodny niz ten od PS4, szczegolnie jest to odczuwalne w grach TPP/Sportowkach. Choc dosc dobrze sprawdza sie grach FPP czy wyscigach (choc ja tu wole kierownice, szczegolnie pod SIM-racing).

Zgadza się.

Może się kiedyś doczekamy platformy Samsunga?

Wszystko kopiują to dlaczego by nie konsolę? :):):)

hehe ;) Wypluj te slowa. :P

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Sama konsola to nie wszystko trzeba mieć jeszcze zaplecze wydawców :) Sony wykorzystała dawno temu swoje 5 min tworząc dwie najlepiej sprzedające się konsole, tym samym firma podeptała dawnych gigantów w tej dziedzinie. Nawet premierowa konsola microsoftu wtedy jeszcze nie bardzo się liczyła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem obie. Czasem żałuję, że sie pozbyłem tego a szczególnie pierwszej konsoli jaka wyszła. Miałem mase gier, akcesoriów i czasopism.

Chciałem kupić 4-kę Anniversary Edition taką jak w kolorze jedynka. Cena mnie przerosła troche $1500.

Coś w sobie ma ta kolorystyka i kolorowe logo PS.

Rowniez mialem. Plus tyle czasopism (w tym rowniez te z czasow Amigi..) ze do dzis zaluje ze to wszystko wyrzucilem. W tym komiksy Marvela ktore dzis sa na aukcjach za niezla sumke. :(

Jest 20th Anniversary Theme za darmo z tym pamietnym dzwiekiem. :D

Pamiętasz jakie były twoje ulubione gry na jedynkę?

Moja ulubiona gra na tamte czasy to Medal of Honor. Można powiedzieć, że to przez tą grę kupiłem PS. Miałem 3 części, nie pamiętam już jak sie nazywały bo było to dawno temu ale co zapamiętałem to to, że grałem dzień / noc i końca tej gry nie było widać.

Teraz kupiłem Medala i w ciągu 4 dni przeszedłem całą nie przykładając się jakoś specjalnie do tego.

Sąsiad miał wtedy Xboxa (tego dużego), graliśmy w Sonic. Też była nie zła gra na tamte czasy.

Zapomniałem dodać jeszcze jak były zmęczone oczy od tych tv kineskopowych.

Mimo to.

PS4 zamówione. Biała sztuka ale dodatkowego pada kupię Anniversary Edition.

Oczywiscie MGS/Crash/GT/Tekken to byly ikony tej konsoli.

Choc pamietam jak balismy sie grac z kumplami w RE za malolata. Plus uwielbialismy Tenchu.

Gratuluje zakupu, oby Ci sluzyla, teraz przy kazdej grze czeka Cie kilka GB sciagania update'ow. ;)

Na PS2 byla brutalna gra o nazwie Manhunt.

Boli mnie jak wielu rodzicow nie dba o to w co graja ich dzieci, potem dzieja sie tragedie. Jako gracz, bede mial na to oko. ;)

No właśnie na PS2. Pomyliłem się

Boli mnie jak wielu rodzicow nie dba o to w co graja ich dzieci, potem dzieja sie tragedie. Jako gracz, bede mial na to oko. ;)

Z Nami jest wszystko Ok chyba

Oczywiscie MGS/Crash/GT/Tekken to byly ikony tej konsoli.

Choc pamietam jak balismy sie grac z kumplami w RE za malolata. Plus uwielbialismy Tenchu.

Gratuluje zakupu, oby Ci sluzyla, teraz przy kazdej grze czeka Cie kilka GB sciagania update'ow. ;)

Dodałbym jeszcze świetny syphon filter, trzy częsći na psx

Ale MGSa nic nie przebije :)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ja z kolei miałem wszystkie konsole z wyjątkiem tych najnowszych i jak dla mnie te wszystkie gadki szmatki o lepszości tej od tamtej,

to jest jakaś dziecinada i bardziej czcze przekomarzanki bez żadnego pokrycia w faktach, przynajmniej ja o takich nie słyszałem.

Grafika w każdej kolejnej generacji była dokładnie identyczna tu i tu, gry z nielicznymi wyjątkami praktycznie te same, sterowanie to samo,

wszystkie były jednakowo głośne i tak samo żadna z nich się nie nadawała do oglądania filmów czy tym bardziej słuchania na tym muzyki.

A tak poza tym, abstrahując już od udowadniania wyższości jednych świąt nad innym, to ani żadna późniejsza konsola, ani żadna późniejsza gra nie sprawiła,

żebym mógł choć w połowie odczuwać emocje towarzyszące ukończeniu kolejnego poziomu w Quake 2 czy pierwszej serii Medal of Honor na PSX

I na co mi dzisiaj te wszystkie super hiper technologie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Oj mylisz sie i to bardzo, to nie jest czcze gadanie.

Prawda jest taka, ze dzisiaj juz gry nie ciesza tak jak za dawnych lat.

Jak sie voodoo 3dfx zapielo to bylo cos i uzasadniony opad szczeki. A dzisiaj? fullhd, ultrahd, mega ultra full hd i zenada .....

Ja z kolei miałem wszystkie konsole z wyjątkiem tych najnowszych i jak dla mnie te wszystkie gadki szmatki o lepszości tej od tamtej,

to jest jakaś dziecinada i bardziej czcze przekomarzanki bez żadnego pokrycia w faktach, przynajmniej ja o takich nie słyszałem.

Grafika w każdej kolejnej generacji była dokładnie identyczna tu i tu, gry z nielicznymi wyjątkami praktycznie te same, sterowanie to samo,

wszystkie były jednakowo głośne i tak samo żadna z nich się nie nadawała do oglądania filmów czy tym bardziej słuchania na tym muzyki.

A tak poza tym, abstrahując już od udowadniania wyższości jednych świąt nad innym, to ani żadna późniejsza konsola, ani żadna późniejsza gra nie sprawiła,

żebym mógł choć w połowie odczuwać emocje towarzyszące ukończeniu kolejnego poziomu w Quake 2 czy pierwszej serii Medal of Honor na PSX

A dlaczego nie nadawała sie do oglądania filmów? np taka PS3 filmów BD...

PS3 bila tez czesc budzetowych kompaktow przy sluchaniu muzyki. :)

Pegasus, Nintendo, Commodore, Dreamcast, PlayStation, pierwszy XBOX

To były czasy : ) aż się łezka kręci jak sobie stary gracz wyjadacz przypomni...

No i to najlepsze na Świecie intro

PlayStation : ) Ma tak w telefonie jak ktoś do Mnie dzwoni : )

Oczywiście nie tylko to było fajne. Internetu nie było za bardzo w naszych czasach.

Grało się w piłkę, w kosza. Rowerami się ganiało, i dalej ganiam. Tylko teraz troszku lepszymi furami : )

Jak zaczęły się wakacje, z domu się wychodziło o siódmej rano, a wracało o 22 wieczorem, albo po paru dniach : )

I wtedy było... gdzie byłeś jeden z drugim !!!

Manhunt : ) Mam na PlayStation 2 Takich gier teraz nie ma.

Chociaż The Last of Us Remastered jest brutalne, to jednak troszku mu brakuje Manhunta : )

Najlepsza wersja Manhunta była na pierwszego Xboxa : )

Ta gra była zakazana w niektórych Państwach.

Prawda jest taka, ze dzisiaj juz gry nie ciesza tak jak za dawnych lat.

Jak sie voodoo 3dfx zapielo to bylo cos i uzasadniony opad szczeki. A dzisiaj? fullhd, ultrahd, mega ultra full hd i zenada .....

To prawda. Przyzwyczajamy się do standardów, które na Nas już nie robią wrażenia.

:)

No ja u kumpla na PS1 katowalem Residenta 2....ile razy omalo co sie nie obsralismy jak kruki okna wybijały :P

Rewelacyjna gra- rewelacyjny klimat.

Jedna z lepszych części szkoda, że kolejne odchodziły od tego stylu teraz mamy odgrzewane kotlety w postaci remake, ale warto rzucić okiem. Ja miło wspominam Silent Hill, przy tej grze pikawa waliła mocno :)

Jedna z lepszych części szkoda, że kolejne odchodziły od tego stylu teraz mamy odgrzewane kotlety w postaci remake, ale warto rzucić okiem. Ja miło wspominam Silent Hill, przy tej grze pikawa waliła mocno :)

Dwa razy przelazłem pierwszą część Silent Hill : )

Silent Hill 2 podniósł poprzeczkę pierwszej części, pod względem klimatu, i " straszalności " : )

Resident Evil również dawał radę. Najlepsze były trzy pierwsze części.

P.T Silent Hill przebił wszystkie gry.

Mam nadzieję że powrócą do kontynuacji tego arcydzieła.

Najstraszniejsza " gra / demo " jaka ukazała się konsole.

Projekt P.T. wydawał się obrać bardzo dobry kierunek na tle ostatnich słabszych części SH szkoda, że Konami porzuciło projekt, jednak grupa zawiedzionych graczy była tak duża, że pojawił się nowy projekt, kickstarter pod nazwą Allison road, tuż przed zebraniem sumy chęć wypuszczenia gry zadeklarowało Team17 trudno powiedzieć, co to studio ma do zaoferowania w tej tematyce, no ale zobaczymy:) A na nowego SH przyjdzie nam jeszcze zapewne poczekać, bo nie ma jak na razie wiarygodnych info, żeby Konami obwieściło prace nad nową częścią.

Projekt P.T. wydawał się obrać bardzo dobry kierunek na tle ostatnich słabszych części SH szkoda, że Konami porzuciło projekt, jednak grupa zawiedzionych graczy była tak duża, że pojawił się nowy projekt, kickstarter pod nazwą Allison road, tuż przed zebraniem sumy chęć wypuszczenia gry zadeklarowało Team17 trudno powiedzieć, co to studio ma do zaoferowania w tej tematyce, no ale zobaczymy:) A na nowego SH przyjdzie nam jeszcze zapewne poczekać, bo nie ma jak na razie wiarygodnych info, żeby Konami obwieściło prace nad nową częścią.

Ukryta Zawartość

Takich gier brakuje na aktualnej generacji konsol.

Ukryta Zawartość

Nic z tego nie wyjdzie, Kojima jest jeden.

A dlaczego nie nadawała sie do oglądania filmów? np taka PS3 filmów BD...

Dlatego, że szum pracującego podczas odtwarzania urządzenia był nieakceptowalny, przynajmniej dla mnie,

tym bardziej, że oddzielny dedykowany do filmów player BD już wtedy można było kupić dosłownie za grosze.

Niespełna dwuletniego Panasonica BD-coś tam kupiłem na allegro za 150zł, dzisiaj jest pewnie wart z 50zł

i ma milion różnych bajerów do odtwarzania filmów, których PS3 nie oferuje, to po co się męczyć na siłę.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nic z tego nie wyjdzie, Kojima jest jeden.

Podobno Koijma chce wydać jakiegoś potężnego Exa na PlayStation 4.

Wypiął się na Konami : )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.