Skocz do zawartości
IGNORED

szumienie w glośnikach- konflikt naim-marantz

tomaszf

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich.

prosze o pomoc. mam podlaczony bluray marantz 7007 ze wzmacniaczem naim supernait 2. niestety w glosnikach w trybie cd sa szumy. sprawdzilem dzis w serwisie naim w czym jest problem.oba urzedzenia osobno pracowały bez zarzutów oraz jak podlączalismy je do innych tez nie bylo problemu. wczesniej grałem z tym marantz'em z naim xs2 i nie miałem tych szumów. doszlismy do wniosku ze problem jest w uziemnieniu lub jego braku w marantz. poradzcie jak połaczyc te urzadzenia aby nie bylo szumów. czy w marantz jest gdzies uziemnienie? jak go wlaczyc/wylaczyc? czy jest jakis sposob polaczenia tych dwóch urzadzen o ktorych piszę? zapewne trzeba zrobic petle uziemnienia ale niestety nie wiem jak skutecznie to zrobić.

bede wdzieczny za pomoc

tomasz fudali

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

Jaki to szum ? jest wyraznie slyszalny z pozycji odsluchu ? Wzmacniacz i np ampli maja z tylu signal GND wtedy sie laczy je drutem i jest lepiej, lub ciagnie sie druta :) prosto do ziemi na zew. domu, ale w blu ray to czegos takiego nie bedzie. Jedyne co ja moge Ci doradzic to zacznij od zmiany listwy (na probe) lub jak mozliwe podlacz blu ray na calkiem inny obwod instalacji elek. masz tam jakis kabel antenowy ? to tez sprobuj calkowicie odlaczyc ewentualnie jak masz mozliwosc to podepnij inny bu ray i zobacz czy dalej jest to samo. Czasem moze wystapic kilka petli masy wtedy jest przerabane :/

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Dzieki za odpowiedz. Szum na początku jest troche słyszalny potem sie gubi. Z pozycji odsluchowej jest troszkę słyszalny. Połączyłem kablem uziemniajacym wZmacniacz( zakrętka ground) z CD i amplitunerami wytwarzając pętle. CD i amp podłączone do uziemienia wMaka. Troche pomogło ale nadal szumi.moze znasz dobrego elektronika który mógłby sie tym zając?

Pozdrawiam. Tomek

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.