Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

>>>>BZYG, rafko

Osobiście testowałem intery tanie Cordiale, Bendele i inne tańsze jak i te droższe Coperheady, Diamondbacki.

Moim zdaniem każdy ma swoje ucho i każdy słyszy inaczej. Według mnie najlepszy był AQ Diamondback który jest aktualnie wpięty.(Gothama nie miąłem w swoich rękach /sprzęcie i nie wypowiadam się na jego temat)

Pozdro Virus

Aha - proponuje uzyc z powyzszym wtykow ze sprezynka oslaniajaca, np. Real Cable fi 8 (TopHifi, dalem cos chyba 30zl za komplet) ze wzgledu na ta plecionke wlasnie. Klejenie czy izolacja nie musi wyjsc pieknie.

Wot i one z AQB

[obrazekLUKASZ-222422_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kubi. Najlepsze kable do 250 zł jakie można zdobyć moim skromnym zdaniem to TMC White Label kupione prosto od producenta z Australii. Pół metrowa para 80 USD, metrowa 106 USD. Porównywałem do kabli 2000-6000 zł i należną zdecydowanie do czołówki (nie mam w tym żadnego interesu jakby ktoś podejrzewał :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Qubric

Nie znam dystrybutora na Bespeco ale wiem ze mozna je dostac w kazdym sklepie muzycznym. Problem polega na tym ze Bespeco robi kable w 2 rodzajach koszulek:). W niebieskiej ktore sa ciezko dostepne i w czarnej grubej nazywa sie to Low Impedance Microphone Cable. Z tego co mowil mi sprezdawca sa to te same kable tylko w innych koszulkach. Niestety poniewaz sa grube trzeba uwaznie dobrac koncowki. Ja kupilem za male i kabel mi nie wchodzi, wiec musialem troche kabinowac. Ale dziala i gra i musze powiedziec ze jak dla mnie gra to super:) No i z tego co mi mowil sprzedawca sa to bardzo popularne kable i raczej z ich dostepnoscia nie ma problemu.

Tyle moge powiedziec na temat Bespeco:)

Pozdr.

Parsec: to może wiesz również z czego George Cardas kleci swojego Golden Referenca? Chętnie bym sobie machnął parkę do tunera, bo zajebiście się zgrywa :)) Poważnie

americano -> George niestety zbyt szczelnie zamyka piwnice gdy robi swoje kable i nie udalo mi sie podejrzec. Jesli jednak podoba Ci sie TMC to moze Heliax FSJ1-50 po niecale $2 za stope sie sprawdzi.

Zreszta moze warto poeksperymentowac z innymi niz Heliax kablami telekomunikacyjnymi.

Panowie jesli macie dostep do kabli uzywanych telelomunikacji, na przyklad komorkowej to dlaczego nie zmontowac interkonektow z nich. Moza ktos odkryje kabel dajace rewelacyjny dzwiek. Skoro TMC i JPS sie udalo to moze i Forum sie uda:)

Najtańsze wtyki na kable do 9mm średnicy ma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - po 4,5zł. za sztukę. Modele te wyglądają jak oryfinalne wtyczki z tńszych Audioquestów sprzed kilku lat.

pozdr.

Ukryta Zawartość

McGyver-> Niestety nie mam pojecia, gdzie w Polsce mozna go dostac. Moze w Polsce stosowany jest jakis odpowiednik Heliaxa. Jest to popularny kabel stosowany w celach telekomunikacyjnych, radiowych, tel. komorkowej itd. Moze ktos z tej branzy ma jakiez zbedne kawalki :)

Mozna go kupic na internecie, ale najgorsze, ze zazwyczaj sprzedaja szpule 100 czy 200 stop.

Heliax FSJ1-50a jest produkowany przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i wyglada ze jest stosowany w urzadzeniach nadawco-odbiorczych do tel, komorkowej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, powroce jeszcze na chwile do Gothama. Dotarl do mnie dzis GAC-2 - cena 6,10 pln/m. Wlasnie przed chwila udalo mi sie skonstruowac z niego IC i robie porownania. Jak na ta cene gra rewelacyjnie. Przy bezposredniej konfrontacji z Siltechem SQ48G3 wypada calkiem niezle. Troszke lzejszy bas, za to swietna srednica a wysokie tony lagodne ale za to bardziej zroznicowane. Jak go zobaczylem w przesylce to zaczalem sie smiac....taki miekki, gietki....ale..... zwracam honor. Zastanawiam sie po co przeplacac i kupowac kable za iles tam kPLN. Ciekawe jak graja te kabelki glosnikowe? Moze ktos sluchal? Jesli sa tak samo dobre to sprzedam mojego Siltecha LS100. Pozdrawiam przedswiatecznie. Michal

Doman

Mam głośnnikowego Gothama, nie wiem czy lepszy od Siltecha nie porównywalem. Wcześniej mialem Cable talka(ok50zł/m). Gotham 4mm jesr muzykalniejszy i dynamiczniejszy, w detalach: lepsze wysokie(trochę więcej-albo więcej detali i takie wrażenie to sprawia, bardziej lśnią) średnica(barwa, wokale) i bas(barwa, nie buczy-he, ale rekomendacja:)), lepsze jest wszystko. Naprawdę dobrze się slucha. Za kpl 2*2,5m ok80zl Też jest czarny i brzydki design mają taki sam.

pozdr

Dziekuje za informacje....faktycznie gra coraz lepiej. Posiadalem rozne kable ale nie sadzilem ze za 6,1 pln za metr mozna uzyskac tak rewelacyjny dzwiek. Teraz dochodze do wniosku ze ten tak zwany hi-end to czyste nabijanie ludzi w butelke haha. Moje glosnikowe kable kosztowaly ok 4 tys. pln. Sluchalem tez Siltecha sq80 - generalnie dzwiek nabiera masy ale nie podobala mi sie gora - u mnie robila sie wyraznie sucha (to po czesci wina mojego zrodla - modyfikowana yamaha przez lc audio). A na gothamie - mam frajde ze sluchania. Moze nie jest tak szczegolowy ale mam do niego coraz wiekszy szacunek - a gra dopiero kilka godzin. Ciesze sie ze jest to forum - z kazdym dniem staje sie madrzejszy. Ciekawe czy velum tez ma w srodku gothama haha?

prawda o kablach jest taka, że w bardzo dobrych i drogich systemach za kable głośnikowe rewelacyjnie sprawują się neutralne kable profesjonalne kupione ze szpuli jak np. grubsze Belden. Jeśli chodzi o interkonekty to różnice brzmieniowe są bardzo duże między różnymi konstrukcjami, tak że ja np. lubię mieć kilka różnych marek (a brzmienia niektórych nie da się uzyskać tanio jak np. Cardas GR czy Purist Audio Design Colossus czy XLO Limited Edition). Ale są też interkonekty, które mają rewelacyjny stosunek jakość / cena.

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Hi

Właśnie po tygodniu oczekiwania dotarł do mnie GAC-2 w wersji schwarz. W związku z jego średnicą (5,4mm) zastanawiam się nad doborem odpowiednik wtyków. Na Allegro dostępne są :

- WTYK CINCH NAKAMICHI - 5,50 zł za sztukę (NA KABEL fi 6mm OKSYDOWANY,IZOLATOR TEFLONOWY,BEZ

ODGIĘTKI )

Ukryta Zawartość

- WTYK CINCH NAKAMICHI 8mmHQ - 11,50 zł za sztukę (złocony na przewód o średnicy max. 8.3mm,

żyła przykręcana, oznaczenia kolorowe.)

Ukryta Zawartość

- Profigold PGA 1463 - 16,00 zł kpl. (na kabel o srednicy do 6 mm)

Ukryta Zawartość

Który z nich wydaje się Wam najbardziej odpowiedni?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.