Skocz do zawartości
IGNORED

co po Stream Magic 6

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam

podobno są dużo lepsze DACi od SM6, proszę o podanie konkretnych modeli w cenie do 2,5 tyś może być używany który zagra dużo lepiej od SM6. Warunek musi mieć zbalansowane wyjście XLR i możliwość odtwarzania po sieci Lan, Upnp.

Gdyby miał możliwość odtwarzania plików DSD i Tidal było by jeszcze lepiej.

https://www.audiostereo.pl/topic/124035-co-po-stream-magic-6/

Jako DAC napewno Hegel HD12, HD25 ...

Masz jeszcze Audio GD NFB 27, NFB 10.32, NFB 28 Master 7... i jeszcze kilka innych jak M2 Tech Young, coś z Auralica etc.

Co do Tidala to można podać sygnał z lapka po USB audio.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

W swojej cenie - mało detaliczny, mało przestrzenny, słaby bas..

Gdyby kosztował 3000tys jako nowy to można uznać go za 'średniaka'.

W porównaniu do NFB1 v2015 ( Audio Gd - ok 3300 ) wypada słabiej.

W porównaniu do NFB7 v2015 ( 6400 z Amanero ) wypada miażdżąco słabo.

Również jak pisałem powyżej, w odniesieniu do HD25 i HD20 odstaje..

Gość aqs

(Konto usunięte)

Co do Tidala to można podać sygnał z lapka po USB audio.

Tidala puszczam z serwera synology dlatego wymieniłem że DAC musi mieć opcję UPNP bo inaczej z synology nie prześlę sygnału Tidala

HD25 owszem.

nie ten budżet

ja zamawiam soekrisa

nie znam daj proszę linka

nie ten budżet

Odniosłem się tylko do słów Kolegi powyżej.

W Twoim budżecie nie czepiałbym się tego SM6..

Można rozważyć kupno używanego Audio Gd z Amanero (ostatnio był w tej cenie Ref 5.32) lub innych proponowanych urządzeń w podobnej cenie, ale nie masz wówczas player'a tylko czysty DAC.

Gość aqs

(Konto usunięte)

bez sensu takie zmiany,to krok w bok , a nie do przodu.SM6 to bardzo porządny klocek.Podajesz cene do 2,5 tys zł? Jak juz cos kupisz w tej cenie to raczej bedzie to zmiana na gorzej...

w innym wątku co poniektórzy stwierdzili że dźwięk z SM6 jest beznadziejny z czym się kompletnie nie zgadzam, pomyślałem że może jest jakieś urządzenie którego nie znam w cenie do 2,5 tyś który przewyższa SM6, okazuje się że jako sam DAC coś się znajdzie, ale już jako streamer typu SM6 to wątpliwe, ale może ktoś zna?

ale nie masz wówczas player'a tylko czysty DAC.

zgadza się musiałbym dokupić np. auralic aries mini, ale to przekroczy znacznie budżet

soekris to polutowana płytka do zabudowy - kosztuje z wysylką ok 1000zł

dokładasz amanero za 300zł zasilanie i obudowę - zaleta jest taka że to DAC R2R a nie delta sigma jak popularne komercyjne konstrukcje. Jego użytkownicy piszą że gra na poziomie DACów za ok 10 kafli. Dużym plusem jest to że ma wgrywalne filtry dzięki którym kształtujesz sobie brzmienie jakie Ci sie podoba

Jest też wersja na gotowo bardziej mobilna za 650$

Gość aqs

(Konto usunięte)

daphile odpada mam synology i korzystanie z niego jest bardzo wygodne Tidal + Linn Kazoo, rewelka

pliki Flac po USB Audio grają lepiej niż z Jrivera

soekris to polutowana płytka do zabudowy

przy obecnym kursie $ import jest mało opłacalny, czy na Aliexpress jest to urządzenie? Ma on możliwość odtwarzania po Upnp

Gość aqs

(Konto usunięte)

a nie mozesz go spiąć z nasem?

jak ?

wolałbym gotowy produkt z wyjściem XLR zbalansowanym + odtwarzanie UPnp, to co mam tylko leprze wydanie, brzmienie, coś mi się wydaję że do 2,5tyś SM6 nie ma konkurencji

być może aries mini go przebije ale dopoki nie wyjdzie to sie nie przekonamy

streamery to troche wygoda ponad brzmienie

nie lepiej się pomęczyć i delektować lepszym brzmieniem? puszczasz listę/płytę i zapominasz o obsłudze

mozesz tez pomysles o tych chinskich plikograjkach - ponoc grają bardzo dobrze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Właściciele SM6 popełniają notorycznie te same błędy .

To jest wybitne urządzenie ale gramy z plików z dysku z osobnym zasilaniem a nie sieć .

Ewentualnie kabel USB + Jplay + PCet .

No i dobry transport CD + coax jako najlepsza jakość.

Kabel zasilający WW Stratus i to GRA .

W zakładce DIY pokazałem też jak można sobie tanio i samemu poprawić jego brzmienie .

No , chyba że jest mus wydania kasy ;)

na pewno TEAC NT 503 jest teraz jednym z ciekawszych strumieniowców poniżej 5kzł

obstawiam że w 2016 bedzie wysyp takich grajków bo na to wskazuje tendencja dużych graczy i moze rzeczywiscie lepiej sie wstrzymać i poprawić co się da w sm6

Gość aqs

(Konto usunięte)

To jest wybitne urządzenie ale gramy z plików z dysku z osobnym zasilaniem a nie sieć .

W zakładce DIY pokazałem też jak można sobie tanio i samemu poprawić jego brzmienie .

akurat ja jestem w pełni usatysfakcjonowany SM6 gra super, ale jak słyszę na forum że dźwięk jest beznadziejny z SM6 to się pytam pokażcie mi lepsze urządzenie za 2,5tyś i co się okazuje nie ma takiego

Chyba nie próbowałeś jeszcze opcji Foobar2000 (na PC) jako serwer upnp i po wifi flac-i do SM6.

Bardzo wygodne bo bez kabli i jakość super (taka jak dysk po usb z zasilaniem ).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.