Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam czegoś podobnego do Oppo ale tańszego.

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam odtwarzacza bluray/dvd z procesorem Qed jak w Oppo 93/95,

ale coś ciutkę tańszego.

Czy znajdę coś z tak dobrym obrazem w kwocie 1000-1500pln?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

OPPO jest przereklamowane, a po ograniczeniach jakie zaaplikowano tym odtwarzaczom, w ocenach

wielu użytkowników mocno straciły na swojej pierwotnej atrakcyjności. Relacja jakość/cena też taka sobie.

Nie wiadomo na czym Ci w takim kombajnie zależy najbardziej, więc trudno coś doradzić. Może Panas/Pioneer?

Szukam odtwarzacza bluray/dvd z procesorem Qed jak w Oppo 93/95,

ale coś ciutkę tańszego.

tak jak pisze bodex - oppo nie jest złe ale przy tej cenie nie ma sensu go kupować - funkcjonalnie - choćby pioneer 170/450 + dac . mam oppo 93 i pioneer 150 +cambridge audio dac magic 100 - audio w stereo absolutnie porównywalne - cena oppo 3000 pioner+cambridge 1100 . zreszta oppo gra u mnie w stereo przez stream magica czyli również służy tylko za napęd - spokojnie mógłby być inny bardziej funkcjonalny odtwarzacz bo w kwestii multimediów oppo już absolutnie nie zachwyca

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Nie wiadomo na czym Ci w takim kombajnie zależy najbardziej, więc trudno coś doradzić. Może Panas/Pioneer?

No napisałem szukam odtwarzacza do bluray/dvd, czyli koncerty i filmy z nośnika.

Zależy mi na jak najlepszym obrazie.

Audio puszcze coaxialem do CA Stream Magic 6, więc analogu nie musi być, tylko cyfra dobra.

Kup dowolny odtwarzacz w cenie do 500zł, do niego dokup procesor DARBEE DVP 5000 za ok 1000zł. Będziesz miał to samo. Identyczny procesor obrazu znajduje się w OPPO 103 i 105...

Kupowanie osobnego procesora Darbee za 1000zł moim zdaniem to nieporozumienie. Posiadam 103D i Darbee traktuje jako miły dodatek, bez Darbee obraz jest równie dobry, a niektórzy twierdzą, że nawet lepszy. To wszystko oczywiście kwestia gustu oraz telewizora lub projektora z którym Oppo współpracuje.

Ze swej strony mogę Ci polecić coś z nowych modeli Panasonica.

Wracając do Oppo to firma raczej umiera, aktualizacje oprogramowania pozostawiają sporo do życzenia. Dołożyli Tidal'a, ale o innych funkcjach zapomnieli. Inne firmy działają lepiej. Sprzedawał nie będę, ale na pewno po raz kolejny na odtwarzacz tej firmy się nie skuszę!

Pozdrawiam

Panowie chcę kupić dobry odtwarzacz bez konieczności rozbudowywania go o coś dodatkowego.

Zależy mi na BDB obrazie i szybkim ładowaniu płyt.

I nie chcę Oppo, miałem kiedyś 103 bez D. Było super, ale drogo. Sprzedałem go z małą stratą.

Szukam jakiegoś godnego konkurenta, ale taniej.

Dajcie jakieś godne polecenia modele.

Dzięki ;)

Kiedyś chwalili tyle że chyba już trudno dostępny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo najnowsze wcielenie pionka ok 1000 ze skalowaniem 4k

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

PS3 (fat lub slim, nie superslim) czy PS4 sa rownie swietne jako odtwarzacz BD, plus masz tez inne mozliwosci..

Jedynie o co musisz zadbac to zeby ampli mial dobra sciezke analogowa. Na reszte nie bedziesz narzekal. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

OPPO jest przereklamowane, a po ograniczeniach jakie zaaplikowano tym odtwarzaczom, w ocenach

wielu użytkowników mocno straciły na swojej pierwotnej atrakcyjności. Relacja jakość/cena też taka sobie.

Dlaczego przereklamowane? Produkt jak kazdy inny regulowany prosta zależnością popyt-podaż. kupujesz co chcesz, nikt nie zmusza. A co jest lepsze?

Mam xbox 360 z masą gier i nie chce brać drugiej konsoli.

Powtórzę pytanie.

Poszukuję odtwarzacza bluray/dvd z BDB jakością obrazu

i możliwością puszczenia audio po coaxialu.

Kiedyś chwalili tyle że chyba już trudno dostępny

Ukryta Zawartość

albo najnowsze wcielenie pionka ok 1000 ze skalowaniem 4k

Ukryta Zawartość

Fajne odtwarzacze, ale niestety bez coaxialu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PS3 (fat lub slim, nie superslim) czy PS4 sa rownie swietne jako odtwarzacz BD, plus masz tez inne mozliwosci..

chwilowo jestem skazany na ps3 slim i nie mogę tego polecić jako alternatywy - jest po prostu mega głośne.

chwilowo jestem skazany na ps3 slim i nie mogę tego polecić jako alternatywy - jest po prostu mega głośne.

Ja mialem PS3 80GB Fat, teraz mam biala PS4 i mam cisze absolutna.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

w filnach masz też momenty bez dźwięku, a kiedy dodatkowo zechcesz posłuchać muzyki cicho, wtedy to bardzo przeszkadza.

Słuchania muzyki na PS3 czy innym prostym BD to sobie w ogóle nie wyobrażam, nie sądziłem że tak można robić...

Z włączonym telewizorem ?

Ja mialem PS3 80GB Fat, teraz mam biala PS4 i mam cisze absolutna.

możemy tak dyskutować w nieskończoność, mnie drażni wentylator, w prawdzie czasem się wyłącza/zwalnia i jest niesłyszalny ale kiedy się wzbudza jest jeszcze gorzej :)

@Krzaku niestety tak - jak pisałem wcześniej jestem chwilowo skazany na PS3, aktualnie szukam następcy najlepiej jakieś COMBO - cd, usługi streamingowe,odtwarzacz sieciowy.

To będzie cięzko to połączyć bo takie odtwarzacze BD do CD sie nie nadają bo nie mają wyświetlacza a jako odtwarzacz sieciowy sie nie sprawdzą bo zabezpieczenia, cinavia itp.

możemy tak dyskutować w nieskończoność, mnie drażni wentylator, w prawdzie czasem się wyłącza/zwalnia i jest niesłyszalny ale kiedy się wzbudza jest jeszcze gorzej :)

@Krzaku niestety tak - jak pisałem wcześniej jestem chwilowo skazany na PS3, aktualnie szukam następcy najlepiej jakieś COMBO - cd, usługi streamingowe,odtwarzacz sieciowy.

Jedno z rozwiazan: Cocktail Audio + WD Live + np. PLEX.

PS3 brzmi nie gorzej niz czesc odtwarzaczy CD do 1000zl.

Koncze offtopy. ;)

istnieje a nawet przed chwilą DawidM wysłał przykład, niestety ceny są spore a chciałem przeznaczyć na to ok 2500zł, więc do tej pory stawiałem na pioneera N-P01 + CD mimo, że to 2 osobne klocki.

koniec OT :)

Czy ktoś z posiadaczy PS4 może dla mnie zmierzyć pobór prądu przy CD , BR i grze ?

Wygugluj.... napewno znajdziesz bo robiono takie pomiary aby porównać apetyt starszej 1116 i nowszej 1216 PS4. ... wiem bo szukałem ,chciałem się upewnić czy mi ups pociągnie proja i konsole...

Proszę bardzo, tu jest to, czego szukasz - ma wszystko czego potrzebujesz i jest totalnie "FREE".

Ukryta Zawartość

Szkoda, że takie inicjatywy od razu karane są przez przemysł wycofaniem produktu z rynku.

Ukryta Zawartość

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Gość

(Konto usunięte)

Czy ktoś z posiadaczy PS4 może dla mnie zmierzyć pobór prądu przy CD , BR i grze ?

Konsola ps4 nie czyta płyt cd, po ostatnim update nie widzi też plików flac. To akurat mała strata bo na poprzednim i tak przed odtworzeniem konwertowała sobie do mp3.

Pobór prądu jest w granicach 85 wattów, normalne użytkowanie(muza,film bluray,aplikacje).

Pobór skacze do 140 wattów w momencie uruchomienia gry (Battelfield 4).

Lepiej jest z xboxone, pobór przy normalnych aplikacjach trochę mniejszy (ok.78 watt),

pliki flac działają(tagi też). W grze też jest 10 watt mniej, chodzą płyty cd i sacd.

Xbox one odtworzył pliki wav 24/192 , jedynie nie dał rady z iso.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.