Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam czegoś podobnego do Oppo ale tańszego.

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Powiem tak,jak myślisz zrobić sobie w przyszłości KD to Panasonic ze względu za analog 7.1, jak nie do chyba Pioneer.

Nie słuchałem żadnego więc wypowiadam się tylko na temat funkcjonalności.

Ja dość długo używałem zestawy DuneHD Max plus Cambridge Audio DacMagic, nie wiem co mnie podkusiło by kupić

Oppo 105D. Fakt Oppo jest lepsze ale nie aż tyle by wydać tyle kasy.

Już widze tą chwilę.

No tak pamietam zapowiedzi Panasonica na zeszły grudzień ;)

Ale w sieci pojawiają sie od niedawna ripy filmów w 4K, to z czego one są zgrywane ?

Zastanawiam się nad Pioneer BDP-180.

Najwyżej puszczę inaczej dźwięk.

Cena przyzwoita bo ~ 1000pln.

Ktoś go ma i może powiedzieć o nim coś więcej?

Jak ogólnie z jakością i kulturą pracy Pionków?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Dostałeś świetne rozwiązanie, a pochylasz się nad marketową mizerią ?

Już samo to, że reklamują się "skalerem 4K", który z urzędu musi być w każdym TV 4K i zawsze tam będzie

lepszym rozwiązaniem, dowodzi, że łapią na marketingowy lep. Jak chcesz iść w tę stronę, to oszczędź

i kup byle co za 300 pln - lżej będzie na sercu, gdy przyjdzie czas utylizacji. Chciałeś się równać z OPPO

i jego Qdeo, a także z dobrym dźwiękiem zrobionym na dobrych układach, a idziesz w kierunku middle class.

Bardzo się rozczarujesz gdy wpadnie kumpel z nagraną płytą BD, lub choćby z przenośnym dyskiem, to masz

zagwarantowane. Zrobisz oczywiście po swojemu, tyle tylko, że tytuł wątku ma się nijak do jego finału. :)

Pisałeś, że zależy Ci na dobrym dźwięku z wyjścia cyfrowego coax, to poczytaj wcześniej o tym, co odpowiada

za zawiązanie takiego strumienia wewnątrz odtwarzacza, chyba, że jesteś przekonany o tym, że każde wyjście

cyfrowe (spdif ) musi i jest takie samo, to nie ma co więcej bić piany. Doświadczenia słono kosztują, ale jeśli

chcesz samodzielnie je zdobywać, to nic nikomu do tego. :) Najlepszego.

Dokładnie, ten pionner to zwykły "tani" odtwarzacz tylko w wiekszej obudowie, nie różni specjalnie od tych za 300zł, waży niecałe 2 kilo, tylko poważniej wygląda...

Dostałeś świetne rozwiązanie, a pochylasz się nad marketową mizerią ?

Wskaż mi w teksie te świetne rozwiązanie, bo może coś przeoczyłem :

Przypominam, że budżet mam na to max. 1500pln

Chyba chodzi o tego Asusa 700

No tak, tyle że nigdzie już niedostępny, a to na allegro to używka.

Cięzko coś tu wymyślić, bo do 1500 nic nie ma "porzadnego", jedynie DENON DBT1713 to taka solidniejsza konstrukcja wieloformatowa :>

Ale nie sprecyzowałeś zbytnio do czego to ma być ?

Poszukuję odtwarzacza bluray/dvd z BDB jakością obrazu

I tylko do tych płytek głównie

• Moderatorzy

Pionek 180 ma wyjście audio optyczne,

P 170 coaxial - więc teoretycznie lepiej powinien grać starszy model.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

I tylko do tych płytek głównie

Jeśli mogę jeszcze coś poradzić - fakt nowy Pioneer 180 ma tylko hdmi i opty - moja stara 150-KA ma coax . Poszukaj na wyprzedaży wersji 170 ka zdaje sie tez miała coax + plus sieciowe funkcjonalności ale bez skanera 4 K . Jeśli nie jest to potrzebne to cena napewno będzie atrakcyjna bo ok 500-600 zł .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.