Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór CD playera

firekage

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym się do Was zwrócić z pytaniem o CD player. Wpadły mi w oko 3 modele, z pilotami (dla mnie to akurat element nieodzowny).

-Denon DCD 735

-NAD C521

-Denon DCD 1015

Wszystkie trzy kosztuję 450 zł. Co wg. Was lepiej wybrać, jakie w nich są lasery i czy łatwo będą dostępne? Muszę się wreszcie zdecydować, a chcę coś, co de facto ma tego pilota. Wzmacniacz mam NAD'a..więc wkomponowałby mi się w zestaw...ale jeśli ma słaby przetwornik itp. to sobie daruję.

Pomóżcie. Dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/124173-wyb%C3%B3r-cd-playera/

Witam.

Chciałbym się do Was zwrócić z pytaniem o CD player. Wpadły mi w oko 3 modele, z pilotami (dla mnie to akurat element nieodzowny).

-Denon DCD 735

-NAD C521

-Denon DCD 1015

Wszystkie trzy kosztuję 450 zł. Co wg. Was lepiej wybrać, jakie w nich są lasery i czy łatwo będą dostępne? Muszę się wreszcie zdecydować, a chcę coś, co de facto ma tego pilota. Wzmacniacz mam NAD'a..więc wkomponowałby mi się w zestaw...ale jeśli ma słaby przetwornik itp. to sobie daruję.

Pomóżcie. Dziękuję.

Wszystkie 3 odtwarzacze reprezentują niemal identyczną klasę urządzenia. Odnośnie laserów i daców:

PCM61P-L / KSS-213B

PCM61P / KSS-240A

natomiast NAD - PCM1716 / KSS-213

Pozdrawiam,

Wszystkie 3 odtwarzacze reprezentują niemal identyczną klasę urządzenia. Odnośnie laserów i daców:

PCM61P-L / KSS-213B

PCM61P / KSS-240A

natomiast NAD - PCM1716 / KSS-213

Pozdrawiam,

Dziękuję.

Denon DCD 1420 lub Denon DCD 1450AR

oba maja dostepne lasery za kilkadziesiat zlotych i moim zdaniem to klasa wyzej od tych ktore wymieniles

Wszystkie trzy, wyżej wymienione, kosztują od 299 do max 450 za mocno zadbane sztuki. 1420 można znaleźć w tych kwotach, ale 1450AR ma ceny w okolicy 800 zł...czyli 2-3x drożej, gdy za 1200 mam N30 Pioneera.

Za 450zł kupisz Marantza CD52MKIISE .

Nie dość że laser nie do zajechania , jest świetnym transportem CD to jako sam po RCA tez gra bardzo dobrze .

Do tego duży i czytelny z daleka wyświetlacz czy funkcje FTS .

Nie sugeruj sie obecnymi cenami na allegro

1420 byl jeszcze wczoraj na allegro za 200zl, za ok 400zl kupisz go z pilotem w stanie idealnym

1450 od ok 400 do 500zl

Fakt, te ceny są...dziwne. Znalazłem 1420 za 420 w stanie wzorowym.

Za 450zł kupisz Marantza CD52MKIISE .

Nie dość że laser nie do zajechania , jest świetnym transportem CD to jako sam po RCA tez gra bardzo dobrze .

Do tego duży i czytelny z daleka wyświetlacz czy funkcje FTS .

Tego Marantza miałem również na uwadze, ale z tego co pamiętam, tam są lasery Philipsa, je chyba ciężej dostać bo KSS od groma.

Miałem ich kilkadziesiąt egzemplarzy do przeglądu czy modyfikacji ( różne modele Marantza z tym laserem ) .

Żaden nie miał lasera do wymiany . Co w nich pada ( raz na ileś tam egzemplarzy ) to zębatka od wysuwania tacki za 55zł nowa .

Pada raz na te 25 lat ;)

A nawet dla spokoju to kupujesz za 80zł idealnego Philipsa z tym laserem bo był wtedy stosowany nawet w niskich modelach .

Środek ma robić wrażenie czy ma grać i być niezawodny ?

Jak chcesz jedno i drugie to CD72MKIISE ale nie dostaniesz go za 450zł .

Ma grać, jasne, ale patrzę też na środek ze względu na komponenty, a niektóre w środku praktycznie nie mają nic, więc to z natury raczej nie gra.

Niestety, te Denony są na Allegro w lepszym stanie niż Marantze - wizualnie, wiadomo, inaczej nie ocenię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.