Skocz do zawartości
IGNORED

Reszta toru do Thule Spirit IA150B.

Assassin

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się niedawno kupić wzmacniacz jak w tytule tematu.

W mojej ocenie, praktycznie pokrywającej się z oceną w jednym z polskich czasopism audio, gra naprawdę świetnie: superklarowne (ale nie natarczywe) wysokie, doskonale wypełniona, spójna i szczegółowa zarazem średnica, głęboki i jednocześnie szybki oraz zróżnicowany bas. "Rozjechał" zupełnie i pod każdym względem m.in. bardzo chwalone na forum Nakamichi TA-4E oraz Sansui AU-X 911DG (którego właściciel, po porównaniu na własnych Infinity, niemal dosłownie "szukał szczęki na podłodze").

Gra obecnie z Rotelem 965BX Discrete i JBL Studio 530 w pokoju o wymiarach ok. 4,5 m x 5,5 otwartym z jednego boku przejściem o wymiarach ok. 2x2 m na inne pomieszczenie, razem około 35 m2; głośniki ustawione na dłuższej ścianie pokoju, maks. 0,5 m od niej.

Szukam do niego kolumn i źródła (ze względu na kolekcję płyt, raczej odtwarzacz CD a nie pliki) z XLR (wzmacniacz jest w pełni zbalansowany).

Ponieważ nie przepadam za dawaniem prowizji za nic, sprzęt audio wolę kupować z drugiej ręki.

Będę wdzięczny za sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/124425-reszta-toru-do-thule-spirit-ia150b/

Fajnie to grało w komplecie z firmowym CD tym zbalansowanym.....

Co do kolumn, to ciężko się wypowiadać, nie znając Twoich preferencji, u mnie grało to chyba z jakimiś starymi KEF-ami i ProAcami Studio 100, ale mogę nie pamiętać, bo to było ładne parę latek wstecz....

Kumpel kupił z miesiąc temu parkę CD + Amp Thula i jest wniebowzięty, w sumie się Mu nie dziwię;-)

pozdr!

Fajnie to grało w komplecie z firmowym CD tym zbalansowanym.....

Co do kolumn, to ciężko się wypowiadać, nie znając Twoich preferencji, u mnie grało to chyba z jakimiś starymi KEF-ami i ProAcami Studio 100, ale mogę nie pamiętać, bo to było ładne parę latek wstecz....

Kumpel kupił z miesiąc temu parkę CD + Amp Thula i jest wniebowzięty, w sumie się Mu nie dziwię;-)

pozdr!

Dziękuję za odpowiedź.:)

Jeśli chodzi o brzmienie, to nie do przyjęcia jest dla mnie tzw. suche, ale również nie lubię nadmiernie ocieplonego, broń Boże, ze snującym się basem.

Istotne znaczenie ma dla mnie wierność odtworzenia brzmienia zestawu perkusyjnego. Ideałem byłoby, gdyby poszczególne talerze, werbel, stopa, itd., brzmiały tak, jak w rzeczywistości.

Pozdr.!

Istotne znaczenie ma dla mnie wierność odtworzenia brzmienia zestawu perkusyjnego. Ideałem byłoby, gdyby poszczególne talerze, werbel, stopa, itd., brzmiały tak, jak w rzeczywistości.

To nie jest możliwe, niestety...

Ale trzeba szukać brzmienia jak najbliższego naszym oczekiwaniom. Do Twojego metrażu raczej podłogówki, w miarę skuteczne i energiczne - wybór konkretnego modelu powinien zależeć od Twoich preferencji.

pozdr!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.